Moje dítě vztekle křičí - nezvládám to, výčitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
9.11.13 18:45

Lituji tě, taky to dobře znám. :hug: Ale věř, že to opravdu jednou přejde. Do té doby je to psycho, vím, :roll: ale zkus se obrnit trpělivostí a vydržet. Projde si tím většina dětí, jen některé holt urputněji. Mě v těch nejhorších chvílích pomáhá ho odeslat do vedlejšího pokoje s tím, že to není trest, ale formuluji to tak, že se má JÍT UKLIDNIT. Mám pro ty účely vyhrazenou ložnici, kde není nic, co by zničil. A začít důsledně stanovovat hranice. Nepovolit, protože o to víc si zkoušejí něco vyřvat. Je to těžké, ale funguje to. Jinak mi moc pomohla kniha Nejšťastnější batole v okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.11.13 18:50

Cítím s tebou. Na dítě radu nemám, sousedům zkus mile říct, že už jste za sebe našli náhradu či nájemníky, děsně milou rodinu, ani jedno jejich dítě nekřičí a jmenujou se Lakatošovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.13 19:08

Hele ja ted bojuju s tim samym… a naprosto ti rozumim, ze nepomaha proste NIC :zed: dneska jsme odjeli od babicky o den driv, protoze ho tam po polednim spani chytla takova vzteklina, ze to bylo priserny.
ja ho mam uz nekdy fakt plny zuby :evil:
nechapu, proc se tak chova, kdyz se snazim tem situacim predchazet, znamena to vlastne, ze mi jdu na ruku… jenze tak to v zivote preci nejde…
jsem s nim objednana k psycholozce. je vyborna. jdeme tam v pondeli.
jo a jestli te muzu uklidnit, tak mam jeste o dva roky mladsi holcicku. ta je optimisticka, uplnej opak 4 letyho brachy. jenze uz od nej zacina chytat vztekaci nalady, kdyz neco chce a ja ji to nechci dovolit :zed:
jinak braska ten je zatim spis cim dal horsi nez lepsi :zed: takze bachorky o tom, ze bude lip - uz jim moc neverim :(

takze radu nemam, jedine dojdi si k psycholozce. jestli jsi z Prahy, ta nase je v suchdole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.13 19:08

Zakladatelka

Děkuju všem za odpovědi.

@danyk, soucítím. Tím se vždycky utěšuju, že aspoň nemlátí hlavou o zem a není sám sobě nebezpečný… Takže na tom nejsem ještě tak špatně.

@momi, já se snažím být v klidu, většinou neřvu (minimálně na začátku :mrgreen: ) (je fakt, že vnitřně teda v klidu nejsem no, to mi nejde…)

@karfice a ty máš děti? A co děláš, když se vztekají?

@Callamaika a jak se chovala do té doby, než to začalo přecházet? Jak jsi na něj reagovala?

@slavuska1 jo venku to můj syn dělá taky. Třeba si prostě usmyslí, že nevstoupí do autobusu. Pokud tam přes jeho protest nastoupíme, celou cestu křičí. Absence místo u okýnka ho taky občas naštve ;)

@Bábi on už do školky chodí, od září. Prý je to takové jejich sluníčko, slyším tam na něj jen chválu (přestože se mu tam moc nechtělo a občas ještě nechce). Všechno si to pak vynahradí doma - ranní a večerní záchvaty se zintenzivněly teď když nemá záchvaty přes den…

Ale já prostě nevím… Je to na psychologa? Já se bojím, že z toho nevyroste. Byl takové „nespokojené mimino“ vždycky. Nad námi bydleli rodiče s o dva roky starším klukem, který byl taky takhle náročný. Uvztekaný, ufňukaný, agresivní, věčně nespokojený, dokázal řvát a mlátit kolem sebe, rozvztekal se když se mu nepodařilo dát gól (a jeho stejně starý kamarád ho tam úplně dospěle utěšoval)… rodiče se k němu podle mě chovali správně, měl ještě mladší sestru, která byla flegmatická usměvavá naprosto bezproblémová… takže asi charakterový rys?

@Knihomyš když oni nemají smysl pro humor :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
moříčko
9.11.13 19:09

Mám stejný problém, nepomáhá nic a je ji 5. Trvá to od 2.5 roku, už jsem na nervy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.13 19:11

Je to na psychologa 100%.
a to jsem jeste chtela napsat, s tou nasi mladsi holcickou - bud rada ze mas zatim jen jedno dite…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.13 19:13

@Anonymní a nenapsala bys sem potom, co ti na to říkala psycholožka? Jinak z Prahy jsem a nad psychologem přemýšlím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.13 19:15

Taky furt premyslim, cim to je. a i kdyz mi prarodice rikaji, ze jaky si to vychovas, takovy to mas, tak ja proste nemam pocit, ze bych ho vychovavala spatne :zed: jeho sestricka je presne jako pises o sousedech - zlaticko. taky od miminka.
a s klukem jsou od miminka ruzne problemy, vztekat se zacal a jeste mu nebylo rok.
jenze ja jsem uz pomalu na psychiatra, protoze na nej rvu ( ted uz jsem teda rezignovala a ani moc nervu). brala jsem naky prirodni prasky i jsem si obcas dala panaka, protoze to bylo fakt drsny… :zed:
ale priprodni prasky nepomahaji a do chlastu spadnout nechci, na to mam jeste dost rozumu.

• Citovat
  • Upravit
10905
9.11.13 19:22

Zakladatelko - tím spíš! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.13 19:24

Jj muzu ti to napsat uz na jare mi rikala, ze nema urceny hranice a ze jsme na nej asi moc prisni… jakoze ho mame nechat byt vic ditetem, co muze zlobit. je to strasne tezky, kdyz neni standartni dite, ktreymu reknes treba „oblikni se a jdeme do skolky“ a ono to udela. muj kdyz nechce, tak je schopny ztropit takovou vztekaci scenu… rici, jeci, dupe, vali se po zemi… hruza.
pres zadek mam 100000000 chuti mu dat, ale je to totalne k nicemu, akorat to posili jeho rev. domluva absolutne k nicemu.
jediny jak to ted resim ze jdu proste pryc. jeste ze bydlime v baraku sami, resp s tchyni a tchanem…
takze od nich mam taky psycho masirku, jak je hroznej… to mi taky fakt desne pomaha.

ta psycholozka je wawroszova, jsou k ni dloooouhy doby, tak se objednej co nejdriv. aspon 2 terminy. ale plati se u ni. 500,– nebo 100,– na grant, ale ten ji bude uz koncit, mozna ho uz taky nestihnem.
ale hele – zkousela jsem uz tri jiny psycholozky a tahle je bezkonkurencni, jedina, ktera opravdu umi poradit bez tech radobylogickych reci – protoze v tomhle pripade zadna logika neexistuje i

http://www.detsky-klinicky-psycholog.cz

• Citovat
  • Upravit
9.11.13 19:28

No moja chodila do jasli skolku jej platim 4 hodiny raz do tyzdna. Tam ju miluju, a vezmu aj ked je plno, lebo s nou nie su problemy 8o
Ona bola vztekaci od porodnice, ale aj v jasliach som bola za nevdacnu matku, co sa stazuje na „nejhodnejsi miminecko v celem Brne“.
Psychologicka ma presviedcala ze mam sikovne premyslave dievcatko, a mam zacat pracovat sama na sebe :nevim:

Zo dvakrat na slecnu zabrala facka - prekvapila ju, vyviedla z rovnovahy a slecna prestala vrestat zo zlosti, ale zacala sa lutovat. Inak ju posielam revat do spalne, nech sa vrati ked sa ukludni. Ked zacina revat, tak jej vravim ze jo, Viktorka rada place, nechame ju vyplakat… niekedy ju to zastavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.13 19:34
@Knihomyš píše:
Zakladatelko - tím spíš! :mrgreen:
:D

@Anonymní (Ne)podporu rodičů taky znám. Kvůli tátovi tam jezdím fakt málo, protože nemám na to, ještě k tomu poslouchat, jaká jsem děsná a neschopná (a i máma mě někdy dodělá dobře míněnou poznámkou o tom, jak my jsme poslouchali, a jak můj syn je rozmazlenej).
Děkuju moc za ten odkaz a doporučení! (A přeju ti pevné nervy. Já už řeším zdravotní problémy na gastru :? )

• Citovat
  • Upravit
1572
9.11.13 19:38

Jak se choval? Hodinove sceny kvuli zdanlivym malickostem, rev… Nastesti to nikdy nedelal venku, jen doma. Venku na to nemel čas, jsme porad v pohybu. ;) Jak jsem to resila? Posilanim do kouta v mistnosti, kde nikdo nebyl. To fungovalo chvili, pak se tak ale zacal „trestat“ sam, takže to bylo o nicem. Parkrat jsem dala v afektu na zadek, parkrat kricela, to melo opacny efekt. Pak jsem si nastavila system, ze pokud zacal a uz to neslo zastavit (snazila jsem se napred najit duvod, proc rve, a tím ho donutit k normalni odpovedi, obcas se mi tak podarilo zastavit prichazejici scenu), odesla jsem z mistnosti a nechala ho byt, kdyz se trochu zklidnil, sla jsem tam a pomerne prisne mu rekla, ze ma pusu k tomu, aby mluvil a rekl, co se deje, a ze ma prijit, az se zklidni. Obcas pak byl jeste chvili urazeny, ale nakonec prisel (nebo jsem prisla ja, kdyz to bylo dlouhe a chtela jsem to uspisit). Musel rict duvod, proc brecel, omluvit se. Kdyz byl uz nejakou dobu klid, tak jsem si ho vzala k sobe a promluvili jsme si o tom a ja mu pripominala, ze uz neni mimino a umi mluvit, proto nemusi rvat. Nevim, zda pomohlo toto nebo to, ze dostava rozum. Tak nebo tak je to beh na dlouhou trat!

I tak mi to obcas ujelo a ujizdi, proste narocne dny a nervy si nekdy vybiraji svoji dan! V podstate JA I ON SE UCIME TRPELIVOSTI!

Jeste malickost, nikdy jsem se moc nesnazila od „problému“ odvest pozornost. Chtela jsem, aby se dokazal poprat se situaci, ktera nastala. Podle me je to dulezite, aby umel resit do budoucna problemy a nehledal „unikove cesty“.

Příspěvek upraven 09.11.13 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
9.11.13 19:42
@Anonymní píše:
Jj muzu ti to napsat uz na jare mi rikala, ze nema urceny hranice a ze jsme na nej asi moc prisni… jakoze ho mame nechat byt vic ditetem, co muze zlobit. je to strasne tezky, kdyz neni standartni dite, ktreymu reknes treba „oblikni se a jdeme do skolky“ a ono to udela. muj kdyz nechce, tak je schopny ztropit takovou vztekaci scenu… rici, jeci, dupe, vali se po zemi… hruza.
pres zadek mam 100000000 chuti mu dat, ale je to totalne k nicemu, akorat to posili jeho rev. domluva absolutne k nicemu.
jediny jak to ted resim ze jdu proste pryc. jeste ze bydlime v baraku sami, resp s tchyni a tchanem…
takze od nich mam taky psycho masirku, jak je hroznej… to mi taky fakt desne pomaha.

ta psycholozka je wawroszova, jsou k ni dloooouhy doby, tak se objednej co nejdriv. aspon 2 terminy. ale plati se u ni. 500,– nebo 100,– na grant, ale ten ji bude uz koncit, mozna ho uz taky nestihnem.
ale hele – zkousela jsem uz tri jiny psycholozky a tahle je bezkonkurencni, jedina, ktera opravdu umi poradit bez tech radobylogickych reci – protoze v tomhle pripade zadna logika neexistuje i

http://www.detsky-klinicky-psycholog.cz

Kolik takových „standardních“ dětí, které se obléknou na první dobrou, je? Myslím, že moc ne! Spis je to druh na vymreni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.13 19:53

Zase ale musim povedat ze je moja „vzteklina“ napred, a podla doktorky, vseobecnej, je proste vztekla, lebo ma rozum aj telo napred, a nervova sustava to nestiha. Ona inak od dvoch rokov rozprava vo vetach, dva mala v rijnu a od vianoc uz bola bez plienky a tak… teraz sme mali navstevu, a ta sa pytala ci nosi plienky, a moja slecna s vyrazom „babo si uplne blba“ prehlasila ze „ja som uz velka, ja uz nosim nohavicky, plenky nosi mimina“ :nevim:

Podla detskej doktorky sa „vychovne“ problemy budu zhorsovat kym slecna nepojde do skoly, lebo jej rastie v sestre konkurencia, tak kym nepoberie kus rozum pojde cez city, cez rev, a my s manzelom asi osedivieme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí