Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@brumi píše:
@MaminkaMartinka tyjo krasnej klučík, s ním si teda ještě v pubertě asi užijete co se holek týče
to je mi jasné, on už teď začíná, když vidí holky
hned k nim utíká a prý ahoj kuku
![]()
@sieta.m píše:
@MaminkaMartinka taky vidím navzdory vlasům na fotce kluka
já v něm vždycky vidím kluka, ale venku mi už několik lidí řeklo, že mám krásné dcery a já jen přikyvuju ![]()
@kate02 vypadá jak moje holčička
Hele ono je to hodně tím chmýřím to zmátne spoustu lidí.. Jeden dědek mi v autobuse říkal (když jsem pravila, že je to holčička a on na ní mluvil jako na chlapečka) že jí prý máme nechat vlasy
Není zatím co nechávat ![]()
@iiiv tyjo, tak kdyby jsem nevěděla řekla bych že to jsou dovjičky kluk a holka ![]()
@LucieŠH píše:
Má moc pěkné rysy a jako chlapeček vypadá, třeba se bude jednou živit modelingem
no to by mohl, ale jeho hlavně baví tanec. je schopný protančit třeba 8 hodin denně, vždycky za mnou přijde, abych mu pustila písničky a tančí od rána do večera a musím uznat, že pohyby má fakt dobré na to, že jsou mu teprve 3 roky
@gabriela82
Stejně je to sranda
starší je teď už podle mě teda jasnej kluk… Lepší fotku než tu, kde je ostříhanej sám sebou tady teď nemám
ale i tak se občas najde někdo, kdo ho tipne na holku…
![]()
Fakt by mě zajímalo, podle jakýho klíče to ti lidi odhadujou… Já se většinou trefím…
![]()
@iiiv píše:
Náš do roka vypadal jako holčička než ho tatínek ostříhal
I s vlasama vypada jako kluk ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale trošku mě to trápí a trošku se stydím, že to vůbec řeším. Máme roční dceru, která je skvělá, chytrá, roztomilá a moc jí miluju, akorát zkrátka od malička vypadá - už jako miminko vypadala - jako kluk. Nevadí mi, když si to pletou cizí lidi, to chápu. Ale čím dál víc mě štvou poznámky i od mých kamarádek, že vypadá jako hezkej klučík atd. Navíc moje dvě nej kamarádky mají taky roční holky a ty fakt vypadají jako holčičky. Já sama jsem byla v dětství holčička „jako z reklamy“ (pak to nějak zmizelo, hehe), manžel byl taky krásný dítě. A já se nějak neumím srovnat s tím, že to bude mít třeba naše holka těžší… Mně se hrozně líbí, akorát se bojím blbejch řečí od okolí. Asi potřebuju profackovat, mám zdravý milovaný dítě a honí se mi hlavou takový kravinytak prosím do mě!!! dík…
Vůbec nepotřebuješ profackovat - máš úplně normální pocity každé maminky. Pro každou mámu je vzhled jejího děťátka důležitý - samozřejmě je-li zdravé. Maminy nemocných dětí řeší úplně jiné starosti a tyhle věci jdou stranou. Ale my, co k nám byl osud laskavý a dal nám zdravé děti, přemýšlíme o „malichernostech“. Ty, které tvrdí, že je jim to úplně jedno, lžou - ať už jen tak naoko, protože „na tom nezáleží, jsou důležitější věci“… nebo samy sobě.
Téměř vždycky to bývá spojené s určitými prožitky (nebo „mindráky“) z našeho vlastního dětství. Žena, která celé dětství toužila po dlouhých vlasech a z jakýchkoli důvodů je neměla, bude u své dcery tvrdošíjně pěstovat hřívu - a bude v koutku duše smutná, když dcerčiny vlásky budou nekvalitní. I tady často běží diskuse „ostříhat nebo ne“ - a tam si přečteš názory, jak „dlouhé vlasy k holčičce patří“… a pak vidíš fotku příslušné holčičky, na hlavičce má „pět chlupů“, ale maminka je tvrdošíjně nechává růst, pod heslem „holky mají dlouhé vlasy“… a o dva příspěvky níže mimochodem poznamená „já je jako holka nikdy neměla a bylo mi to líto.“
Totéž platívá u chlapečků - mnozí z těch dlouhovlasých jsou jen obrazem mindráku své maminky, která toužila po holčičce… a ačkoli to veřejně nikdy nepřizná (protože „na pohlaví dítěte přece nezáleží, hlavně že je to zdravé“), léčí si tu tajnou bolístku opečováváním hřívy u svého syna. Sousedka se splete, „to je hezká holčička“, maminka se rozčileně ohradí, „to je přece kluk“, ale ve skutečnosti je to jen naoko… Kdyby ji to skutečně rozčilovalo, chlapečka by prostě ostříhala - a bylo by v 90% případů po problému. Ale ona to neudělá… protože v hloubi duše jí to dělá dobře, srdíčko se zatetelí a stará bolístka dostane další malou náplast. Samozřejmě to není univerzální - ale je to hooodně časté.
Ty pocity, které máš, jsou přirozené - máš holčičku a chtěla bys, aby tak vypadala. Je spousta možností, jak to udělat - šatičky, sukýnky, čelenky, sponečky, dívčí čepičky, šátečky… A za pár let uvidíš - děti rychle rostou, mění se… a z holčičky, která dneska vypadá jako kluk, může být za pár let nejkrásnější holka široko daleko.
Příspěvek upraven 04.04.13 v 12:40
@Weru tatínek si to nemyslel, když mu všichni říkali jakou má krásnou holčičku ![]()
Naše mladší vypadala jako kluk tak do 1,5 roku, ale pak, jak ji dorostly vlásky a změnily se ji (zjemnily)rysy v obličeji, tak je to jasná holka. Obě holky jsou ze zkumavky a já, když se tak někdy na ně dívám, si říkám, že snad ani nejsou naše, protože jsou moc hezké a my s manželem nejsme nic moc, tak po nás moc krásy nemohly zdědit ![]()
@iiiv píše:
@Weru tatínek si to nemyslel, když mu všichni říkali jakou má krásnou holčičku