Moje mamka tajně kouří

Anonymní
4.3.16 11:00

Moje mamka tajně kouří

Už delší dobu mám podezření, že si dá maminka, když je ve stresu, cigaretu. Proč si to myslím? Myslím si to na zákldě různých indicíí, naposled dneska, když jsem se chystala pryč a dala jí pro ní nečekanou pusu, prostě jsem to cítila…
Většinou si asi jde dát cigaretu, když má z něčeho nervy - stará se teď o nemocného dědečka, který se nám za poslední dobu docela zhoršil, bývá z toho občas špatná. Nebo když se nepohodneme spolu/s jejím manželem. Nikdy si nedala cigaretu před někým z nás blízkých, dříve - ještě než jsem se narodila, kouřila, od té doby oficiálně ne.
Nevím, jestli dělat, že to nevidím, nebo si s ní o tom nějak promluvit..
Je mi 24, takže nějakou dobu už dospělá jsem, bydlíme společně. Sama jsem v životě pár cigaret měla, ale myslím, že to je zbytečné kažení zdraví a mrzí mě, že má potřebu kouřit. Máme spolu skvělý vztah a pokud jí něco trápí tak, že jí stojí za to dávat si tajně cigaretu, trápí to i mě. Na jednu stranu je dospělá a má samozřejmě právo na to, aby to dělala. Na druhou mám pocit, že bych to neměla přehlížet a navíc - kdyby to bylo naopak a ona měla takové podezření u mě, určitě by se ozvala. Co si myslíte, plést se do toho, nebo to nechat být?
Nevím, jak často to dělá, část týdne bývám u přítele, ale myslím si, že průměrně několikrát za týden.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
519
4.3.16 11:04

Tenhle dotaz je jako myšlen vážně? 8o pokud ano, přeji Ti, aby Tě nikdy nepotkaly opravdové starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.3.16 11:05

:mrgreen: To jsou starosti teda…Nech jí žít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
4.3.16 11:06

A co je tobě do toho? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724

Ojoj…tak to jsem zvědavá na reakce ostatních..opravdu nevím, zda je to tak horké téma pro zakládání diskuzí :oops: Nevím co poradit…já totiž tajně kouřím taky :) a nerada bych, kdyby mi do toho kdokoliv kecal. Nikoho smradem neobtěžuju, po nikom se po cigaretě nesápu, tak nevidím důvod nedát si 1-2 během špatného období… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132

Jestli nevykouri krabicku denne tak bych to neresila, ale spis bych se ji zeptala jestli je v poradku, nepotrebuje si promluvit, s necim pomoct a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 11:07

Nene :lol:

• Citovat
  • Upravit
10255
4.3.16 11:08
@Anonymní píše:
Už delší dobu mám podezření, že si dá maminka, když je ve stresu, cigaretu. Proč si to myslím? Myslím si to na zákldě různých indicíí, naposled dneska, když jsem se chystala pryč a dala jí pro ní nečekanou pusu, prostě jsem to cítila…
Většinou si asi jde dát cigaretu, když má z něčeho nervy - stará se teď o nemocného dědečka, který se nám za poslední dobu docela zhoršil, bývá z toho občas špatná. Nebo když se nepohodneme spolu/s jejím manželem. Nikdy si nedala cigaretu před někým z nás blízkých, dříve - ještě než jsem se narodila, kouřila, od té doby oficiálně ne.
Je mi 24, takže nějakou dobu už dospělá jsem, bydlíme společně. Sama jsem v životě pár cigaret měla, ale myslím, že to je zbytečné kažení zdraví a mrzí mě, že má potřebu kouřit. Máme spolu skvělý vztah a pokud jí něco trápí tak, že jí stojí za to dávat si tajně cigaretu, trápí to i mě. Na jednu stranu je dospělá a má samozřejmě právo na to, aby to dělala. Na druhou mám pocit, že bych to neměla přehlížet a navíc - kdyby to bylo naopak a ona měla takové podezření u mě, určitě by se ozvala. Co si myslíte, plést se do toho, nebo to nechat být?
Nevím, jak často to dělá, část týdne bývám u přítele, ale myslím si, že průměrně několikrát za týden.

Tak já se bál, že tajně kouří souseda… Takže s cigaretou se mi ulevilo.
Jak píšeš, sama sis pár čvaňháků v životě taky dala. Pokud ji to v tu chvíli pomůže od stresu, tak je to pro ni lepší, než si přivodit infarkt. Takže pokud to nepřeroste v pravidelné kouření, nechal bych to na tvém místě být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
4.3.16 11:09
@Kriss Tina píše:
Jestli nevykouri krabicku denne tak bych to neresila, ale spis bych se ji zeptala jestli je v poradku, nepotrebuje si promluvit, s necim pomoct a tak…

A i kdyby vykouřila krabku denně, tak co? Do toho jí přece nemůže nikdo kecat :roll: ;)

Jo a aby si někdo nemyslel, tak já jsem nekuřák a kuřáky nemám ráda, ten puch je hnus… Ale myslím si, že je to každého svobodná volba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10255
4.3.16 11:09
@Sinquinita píše:
Ojoj…tak to jsem zvědavá na reakce ostatních..opravdu nevím, zda je to tak horké téma pro zakládání diskuzí :oops: Nevím co poradit…já totiž tajně kouřím taky :) a nerada bych, kdyby mi do toho kdokoliv kecal. Nikoho smradem neobtěžuju, po nikom se po cigaretě nesápu, tak nevidím důvod nedát si 1-2 během špatného období… :pankac:

Tak, tak. Každý jsem odpvědný za svůj život, a pokud neobtěžujeme okolí… tak co je komu do toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.3.16 11:11
@Anonymní píše:
Nevím, jak často to dělá, část týdne bývám u přítele, ale myslím si, že průměrně několikrát za týden.

Nejlepší bude jí koupit krabičku cigaret a ať ji najednou vykouří a až jí bude špatně, tak už si nikdy nezapálí. :mrgreen: Ba ne, spletla jsem se, to se dělá u dětí. :zed: Myslíš si, že ty ji musíš vychovávat? Teď vážně: řekni jí, že to víš a že to není zdravé. A to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.16 11:12

Jak jsem psala už v příspěvku, tak mě hlavně trápí to, že jí asi neni dobře a že má vůbec důvod to dělat, navíc tajně. Ne samotný fakt, že si občas dá. A když je jeden z můj nejbližších lidí na tom špatně, tak mě to nenrchá chladnou. to snad není tak divné. 8o Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2453
4.3.16 11:12

:mrgreen: :mrgreen:
to si delas prcu, ze?
a co je ti po tom? je dospela, at si dela co chce. nebo ji teda dej kazani, jak je koureni nezdrave a skodlive, ona bude jen stydlive koukat do země, kat se a slibovat, ze uz nikdy nikdy kourit nebude… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 11:13

A tobe vadi, ze kouri, nebo ze to taji?

• Citovat
  • Upravit
1461
4.3.16 11:13

Maminka má svůj život, je to její věc. Nikdy nevíš kdy začneš kouřit Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová