Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky já mám taky používaný monitor od bráchy. Synovci už bude 6 let a další dítě už nebude, tak mi ho nechal. Ale kdyby ne, tak jsme ho stoprocentně koupili. A to můj syn není nedonošený a nebyl ani žádný jiný problém. Ale prostě si mylsím, že je to věc k nezaplacení, pokud to zachrání život miminka. Dala bych za něj klidně i deset tisíc......
ono jde spíš o to že použitý může být poškozený,a le pokud ho budeš brát od někoho koho znáš tak bych se nebála. myslim si že ho někdo nechává i na další dítě a je taky ok. já třeba první monitor prodala, on moc v postýlce nebyl takže byls koro nepoužívaný a tomík zas ev postýlce je rád takže monitor budu používat asi ejště dlouho
. on spí celou noc a já alespon taky , občas teda zahouká ale raději 100× zbytečně než aby s něco stalo ![]()
My mame koupeny od pani z internetu po jejich dvou detech
(kdo vi od koho ho mela napriklad ona
)
Jen jsem ho poradne obetrela a normalne pouzivame - je spolehlivy na 100%!!!
Dat pres dva tisice (nebo i vice) jsme si nemohli dovolit a jsem spokojena i tak!!!
A jeste pokud je to znama a vis, jak ho pouzivala a kde ho skladovala, tak to bych si nedelala zadne nasili a klidne ho koupila!
No tak co já vím, tak v porodnicích (minimálně některých) je mění po 2 letech, páč uváděná životnost bývá právě 2 roky. Já mám Babysense II, na krabici je napsaná použitelnost rok
, my ji měli po známých (takže jsme předem mohli vyzkoušet, že funguje) a pak ještě na dvě děti. Ale jak se znám, tak kdybych si údaj na krabici přečetla hned, chtěla bych novou.
Abys měla klid, můžeš si nechat monitor zkontrolovat u odborné firmy. S tou by ti mohl poradit prodejce nebo výrobce. Záleží, jak dlouho ji tvoje známá používala.
U nás v porodnici monitor dechu pujčují za 900 kč na půl roku.Monitory se pravidelně kontrolují,takže podle mě lepší než přes net.
Já mám schovaný monitor dechu po prvním dítěti. Matně si pamatuji (ještě jsem ho nevytáhla/neoprášila
), že v návodu bylo, že pokud se 2.dítě narodí do 2 let od prvního, tak prodlužují záruku. Jinak už je to bez záruky. Nevím, co by se tomu mohlo stát, také o tom přemýšlím (u nás to bude po 2,5 letech). Snad tam byla možnost nějaké revize a tím prodloužení životnosti. Asi to budu muset vyštrachat… ![]()
Wiolla píše:
Já mám schovaný monitor dechu po prvním dítěti. Matně si pamatuji (ještě jsem ho nevytáhla/neoprášila), že v návodu bylo, že pokud se 2.dítě narodí do 2 let od prvního, tak prodlužují záruku. Jinak už je to bez záruky. Nevím, co by se tomu mohlo stát, také o tom přemýšlím (u nás to bude po 2,5 letech). Snad tam byla možnost nějaké revize a tím prodloužení životnosti. Asi to budu muset vyštrachat…
Všem moc děkuji za informace a rady…Známá je spolehlivá a vím, že od ní to bude Ok:) ![]()
To, že by měl mít každý svůj monitor uvádí jen výrobce. Je to pochopitelné, že by chtěl, aby si každý koupil svůj monitor než aby si ho lidi předávali. Každý ho používá cca půl roku a minitor vydrží fungovat leta. Takže např. za 5 let se na něm může vystřídat 10 dětí. Výrobce by ale rád prodal 10 monitorů. Vše je to o penězích!!! Navíc výrobce udává směšný argument, že „při poškození dochází ke snížení citlivosti desky se všemi důsledky“. Co je ale důsledek snížení citlivosti? Maximálně tak plané poplachy, ale rozhodně né to, že by vám to neohlídalo miminko! Když budou časté plané poplachy, tak prostě koupíte novou desku. Takže nebuďtze hloupí. Pokud chcete nový monitor pro nové mimiko, kupte si ho, ale pokud vám nevadí monitor použitý, rozhodně nehlídá miminko hůř. ![]()
Ahojky maminky, já monitor dechu budu určitě kupovat a to konkrétně na této stránce http://www.jablotron.cz/…z/index.html, určitě to stojí za to, abych byla víc v klidu a neměla o miminko takovej strach. Je ale pravda, že je to docela drahá investice, ale určitě ho budu chtít využít i u dalšího miminka a nebudu kupovat na druhé mimčo zase nový. ![]()
take budu urcite kupovat monitor dechu - uz jen pro svuj klid ![]()
a takove ty nazory - driv to nebylo … driv nebyli ani pasy do aut, autosedacky … takhle se to brat neda, jina doba, jine pozadavky ![]()
a ted se prodava plno monitoru i ze zarukou
takze ja se pouziteho nebojim ![]()
svatkaaa píše:
take budu urcite kupovat monitor dechu - uz jen pro svuj klid
a takove ty nazory - driv to nebylo … driv nebyli ani pasy do aut, autosedacky … takhle se to brat neda, jina doba, jine pozadavky
přesně tak!!!
mě taky mamča z porodnice odvážela v autě na ruce, měli jsme škodu 120 a vzadu nebyly pásy a já jsem v tom takhle odjezdila celý dětství, ale...............
řív taky nebyl takovej provoz, dnes už máme aut pomalu tolik, co je lidí v republice, naše děti se taky jednou budou divit, že jsme neměli tohle a tohle.....pokrok nezastavíš
![]()
Pájinka25 píše:svatkaaa píše:přesně tak!!!
a takove ty nazory - driv to nebylo … driv nebyli ani pasy do aut, autosedacky … takhle se to brat neda, jina doba, jine pozadavkymě taky mamča z porodnice odvážela v autě na ruce, měli jsme škodu 120 a vzadu nebyly pásy a já jsem v tom takhle odjezdila celý dětství, ale...............
řív taky nebyl takovej provoz, dnes už máme aut pomalu tolik, co je lidí v republice, naše děti se taky jednou budou divit, že jsme neměli tohle a tohle.....pokrok nezastavíš
![]()
Jsem rada, ze nejsem sama, kdo to posloucha
moje mamka, a hlavne moje babicka nemohly prekousnout vice veci ![]()
Papirove plenky, odsavacku na vysavac, strilizatory (i kdyz ten se nam zda zbytecny), monitor, lehatko pro mimi, mprikrmy ve sklenickach… porad se divi, kolik vseho je - ockovani, druhy mlek, druhy kremu a oleju ![]()
Nekdy je to az vtipne ![]()
BaraDolezal píše:Pájinka25 píše:Jsem rada, ze nejsem sama, kdo to poslouchasvatkaaa píše:přesně tak!!!
a takove ty nazory - driv to nebylo … driv nebyli ani pasy do aut, autosedacky … takhle se to brat neda, jina doba, jine pozadavkymě taky mamča z porodnice odvážela v autě na ruce, měli jsme škodu 120 a vzadu nebyly pásy a já jsem v tom takhle odjezdila celý dětství, ale...............
![]()
moje mamka, a hlavne moje babicka nemohly prekousnout vice veci
Papirove plenky, odsavacku na vysavac, strilizatory (i kdyz ten se nam zda zbytecny), monitor, lehatko pro mimi, mprikrmy ve sklenickach… porad se divi, kolik vseho je - ockovani, druhy mlek, druhy kremu a oleju
Nekdy je to az vtipne
ja doma rekla at to nekomentuji - ze driv nebyla ani pc a ze ted doma je, je i internet .. tak at se nedivi a mlci ![]()
jasne ono jde vse i bez tech veci proc by ne.. ale proc by jsme si nemohli my ulehcit trosku praci a zivot??? od toho ty veci jsou no ne? a kdyz to doba umoznuje .. kdyby tohle bylo driv take by to pouzivali … at mi nerikaji ze ne.a porad srovnavat jejich dobu a nasi to fakt nejde