Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Je to hloupost, zvyknes si. Akorat by ti to porad rvalo. Navic mam dpjem, ze monitory maji urcitou „nosnost“, nemyslim si, ze by byly koncipovane pro dvoulete deti.
Nic ve zlém, ale spíš bych vyhledala psychologa. Proč by se mělo dítě ve dvou letech dusit, pokud není nějak vážně nemocné?? Jako určitě ten monitor fungovat bude, ale kdykoli se ti malý zvedne z postele, což děti dělají, tak se spustí alarm a vyděsí tě to, já nevím, ale ta úzkost o malého se mi zdá být hodně nepřiměřená. Strach o vlastní dítě je úplně normální, ale musí to mít určité hranice, to můžeš mít pak strach v jeho šesti letech, až půjde do školy, budeš to přenášet i na něj a nikomu to neprospěje. Dvouleté dítě se v noci prostě normálně nezačne jen tak dusit, něco jiného je, kdyby mělo třeba laryngitidu a otejkal mu hrtan, ale myslím si, že tenhle strach je úplně zbytečný. Zkus to bez monitoru, uvidíš, že se nic nestane
no a kdybys z toho byla moc úzkostná a mimo, zašla bych za nějakým odborníkem si o tom třeba jenom promluvit. Takže odpověď - monitor ti fungovat bude (ale normální ho kupovat dvouletému zdravému dítěti není).
holky děkuju prostě to budu muset přežít uvidíme při nejhorším s námi bude spát do 10
![]()
On právě trpí na laryngitidy :/ ale to bych ho měla u sebe kdyby byl nemocný. Já vím že to přeháním, ale i tak moc děkuji vyzkoušíme to bez a uvidíme.
Monitor ve dvou letech bych nekupovala. Předpokládám, že bude mít už normální postýlku, ze které může odejít, to by bylo alarmů.
My monitor máme od narození, teď je mladýmu 21 měsíců a k narozkám mu chceme dát novou postel, zatím spí v miminkovský, odkud nemůže pláchnout. Takže ho na monitoru mám. Jakmile se přestěhuje do nový, tak mu ho samozřejmě už nedám. Teď je to spíš o tom, že prostě ty desky v tý postýlce jsou a když už tam jednou jsou, tak proč to na noc nezapnout. Neříkám, že alarmy občas neproběhnou, ale je to buď hlubokým spánkem, nebo že se nalepí na žbrdliny.
Pípal nám od narození v podstatě, vždy asi apnoe, ale nadechnul se hned sám. Nedokážu si představit, že bych ten monitor neměla. Prostě nedokážu.
Ve dvou letech je to zbytecne, neco si o sids precti a hlavne se uklidni a predevsim zacni pracovat na sve zavisloti na diteti, to uz mi prijde trochu pres caru. Co az pujde do skolky a nedej boze tam bude spat? Neblazni a radej mu kup lego ![]()
Taky musím reagovat…monitor dechu jsem měla pro malého narozeného 35+1 asi do 7měsíce (jsem si ho půjčila v porodce)…ale SIDS hrozí do 1 roku…takže nějak postrádám smysl toho, proč ho pořizovat, navíc nový v tomto věku…zkusila bych stopro bez a pak uvidíte…za mě je to ztráta peněz.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Píšu anonymně protože si asi i tak připadám jako blázenMalej s námi spí v posteli od narození, néé proto, že by byl závislí, ale protože jsme závislí my na něm jenže už má 2 roky pryč a bude mít brzy vlastní pokojíček rozdělený pouze příčkou takže bude s námi v místnosti noo k dotazu:
Uvažuju že koupím monitor dechu bojím se že ho prostě neuslyším dýchat vedle sebe a mam strach aby se mu něco nestalo myslíte že ve 2 letech je to učinné?
Jsi blázen
ne vážně, teď už je monitor opravdu zbytečnej… malej se bude pohybovat po celý posteli a ty budeš jen vyplašená ze zbytečných falešných poplachů. Syn je ve svém pokojíků od narození, sám tam spinká od půl roku a od 8mi měsíců bez monitoru, jakmile se začal zvedat o nábytek byl monitor spíš pro vztek ![]()
Anonymní, pozor na to, kamarádky 10ti letý spí opravdu nejraději s maminkou
takže bych to zase tak moc nepodcenovala ![]()
No zvláštní. Chápu, že každá to máme jinak, ale já si nedokážu představit spát s miminkem v posteli, pokud mu nic není…
a vůbec si myslím, že by si mělo mimi zvykat spát samo. Spíš bych se bála toho, že tam sám nebude chtít být A MONITOR V TUTO CHVÍLI OPRAVDU ZBYTEČNÁ VĚC
@petraw
taky si myslím, že teď bude problém spíš se spaním o samotě pro to dítě. I když to časem pochopí, bude to pro něj těžké, že ho najednou tak odložili. Taky si myslím, že by mělo spát od malička co nejvíc ve své postýlce. Čím déle se u dítěte provozuje jakýkoliv rituál, tím hůře se ho pak zbavuje
tak mi to přijde.
@natyber píše:
@petrawtaky si myslím, že teď bude problém spíš se spaním o samotě pro to dítě. I když to časem pochopí, bude to pro něj těžké, že ho najednou tak odložili. Taky si myslím, že by mělo spát od malička co nejvíc ve své postýlce. Čím déle se u dítěte provozuje jakýkoliv rituál, tím hůře se ho pak zbavuje
tak mi to přijde.
Jj přesně tak. Já nechci být zlá nebo rýpavá, ale mám s tím zkušenost z bývalého vztahu, kdy přítelova dcerka byla takto naučená a měla jít do první třídy a pořád odmítala usínat bez tatínka a každovečerní hysterické záchvaty mě opravdu doháněly k šílenství. U nás to takhle nikdy nefungovalo, každý měl svojí postel a tím to haslo. Od miminka. U maminky jsme spali jen pokud jsme byli nemocní…Mám to v plánu stejně. Myslím, že i rodiče potřebují trochu soukromí ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, ale pro mě má monitor dechu stejný význam jako autosedačka. Povětšinou je to zbytečnost, ale nejednou to dítěti zachrání život
pro ty, které argumentují tím, že jako děcka jsme taky neměli sedačky, jeli byste dnes bez sedaček?? Určitě ne, protože je to povinné
vemte si z toho co chcete… ![]()
Hele, já jsem dost velkej cvok, ale ve 2 letech bych ho nekupovala, na tak velké děti to už prostě není dělané. Dítě cestuje po celé posteli, může po posteli skákat a tím poškodí tu desku. Navíc v té době už SIDS nehrozí.