Montessori doma pro batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
10.3.14 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
10.3.14 13:21

@Hobitka Taky jsem to netušila. Dělala jsem vše, jak mi přišlo přirozené a nejlepší pro něj. Později se u nás ve městě objevil Montessori klubík, tak jsem se začala více zajímat. Od podzimu bych syna ráda do toho klubíku brala, ALE… Klubík je od 1,5 let do 3. Starší bude mít 2,5, ale mladší teprve 1 rok. A hlídání pro něj nemám, musela bych ho brát s sebou. Vlastně jakoukoli aktivitu řeším pro oba najednou a je to problém i co se týká cvičení a tak. Tak se snažím doma, no. Ale ráda bych je dostala do kolektivu ostatních dětí. Jen najít ten správný „kroužek“, do kterého by mohli oba najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
10.3.14 13:26

Ja budu mit mezi prckama cca dvoulety rozdil… Uvidime, co z toho pujde vykouzlit :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
10.3.14 14:50

@Hobitka Tak to je super :) ta už umí opravdu hodně. Za chvíli za Tebe uklidí celý byt :) Myslím si, že to je opravdu fajn přístup. Znám naopak hodně mamin nebo i lidí se staršími dětmi, kteří by těm malým zakázali úplně všechno. Viz. návštěva u tety a její schody, kdy rázně zakročila a našim dvěma malým přísně vysvětlila, že na schody se nesmí a přes to vlak nejede. A jak jinak se to mají naučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
10.3.14 14:52

@lucka_mac Jak zvládáš dvě děti 1,5 roků po sobě? Zrovna jsme na vážkách, jestli se začít už snažit. Bojím se, že bych to nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
10.3.14 16:20

@Ringle Zvládám. Začátek (cca první tři měsíce) byl drsný. Ale teď co se malinký rozplazil už je to v pohodě. Normálně zvládám vařit malinkému příkrmy i nám oběd, každý den jsme na procházce. Neříkám, že to není náročné. Naopak je to hodně náročné a večer usínám snad ještě dřív než si lehnu. Starší už přes den nespí a je to neskutečný raubíř, takže si fakt od ráno od 5, kdy vstává malý, do večera do 8, kdy usíná starší neodpočinu. Ale na druhou stranu je to hrozně fajn, mít je dva. :-) Daleko lepší než mít jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.6.14 22:55

Zdravim ve spolek! My praktikujeme montessori doma v podstate od narozeni (misto postylky matrace na zemi, otevrene regaly, kosicky na ukladani veci, vlastni police v adekvatni vysce v kazde mistnosti, knihovna, ucici vez, schudky k toalete, vlastni umyvadlo, detsky nabytek). Pokud jste z Prahy a chcete se u nas inspirovat, klidne nas muzete prijit navstivit. Pripravene prostredi je dulezite, ale zrovna tak je zapotrebi deti nechat prilozit ruku k dilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 23:02

Juuu, mam montessori bydleni pro deti a ani o tom nevim :lol: jinak montessori cinjosti jsem s detma delala casto, inspirace je vsude dost. Zapojuju je do vseho, co zvladnou nebo s cim se chteji popasovat. Zacatek jasnej - vyrova puzzli z papiru, hrach/fazole, malovani prstem v soli/pisku atd atd. A pak pokracovani v cinnostech domacnosti, mimo domacnost, v kolektivu,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
28.10.14 14:11

Holky je tady někdo kdo se zajímá o montessori a má děti kolem 3 a 4 let? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.1.15 21:47

Ahoj, jsem mámou 21 mesíčního syna a teprve nyní jsem byla přivedena k myšlence montessori doma. Nevím si s tím však moc rady, nějak nám to nefunguje. Pokud mu tzv. popustím uzdu a vedu ho k větší samostatnosti, má to za následek vyházené oblečení z polic, které má v dosahu, všude roztahané hračky, snězenou zubní pastu a odrobinky po zemi. Syn je jinak velmi inteligentní, od 1 roku spojuje slova do vět, má doslova fotografickou paměť, ale učí se jen to, co chce on. Co dělám špatně já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.11.15 17:26

Ahoj holky, budeme mít druhé 1rok 8měsíců a ráda bych dceru 1,5 let co nejvíce osamostatnila. Na nočník ani záchod zatím nic neudělá, ačkoli se jí to snažím ukazovat a pak taky aby se sama najedla. Chce spíš krmit lžičkou, ale zkoušíme samy. Zatím se právě nenají. Má ráda hodně kaše a tím, že moc nepije, dělám jí hodně polévky. Nemáte tipy, jaký příbor, lžičku pro takové batole? Klasickou čajovou lžičkou jí to právě moc nejde. A jiné tipy, jak dítko co nejvíce osamostatnit? Koupili jsme malou stoličku a stůl, stupátka k WC, umyvadlu.. a taky zvažuju učící věž. Nemáte s tím někdo zkušenosti? a kde sehnat či návod na výrobu? u vaření na mě visí a chce vidět, asistovat, ale z klasické dětské jídelní židličky vylézá na linku, kde ovšem neposedí. Díky za zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
10.11.15 22:46

@kamilli K tomu vareni - my proste varime, peceme odjakziva vse na podlaze. Takze dite muze u vseho asistovat a odnikud nespadne. Nepustim ji akorat k syrovemu masu, to si delam nahore na lince. Jinak co se samostatneho jidla nebo nocniku tyce - na to Ti asi Montessori nepomuze, je to fakt kus od kusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.12.15 19:16

Holky, tak věž máme taky a super!! Udělal nám ji děda z Ikea stoličky. Moc mi to ulehčilo, jsem totiž už v 7. měsíci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.16 22:28

učící věž

I my jsme řešili problematiku učící věže a tak to u nás teď vypadá. Všichni spokojeni :lol: kukulino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
13.1.16 00:19

@Pavchva reklama :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie