Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
1.3.13 22:13

@Kamča.dalmatinka Vidíš - já měla samců asi 5 a ani s jedním nebyl problém.
Malé kluky opečovávali a hýčkali…zato samice byly schopné zmlátit i čerstvě odstavené mimino čůzy :pocitac:

Dokonce jeden z mých samců snesl i dospělého krycího - byl to takový trouba (impotent) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.3.13 22:21

No právě proto si myslim že každé morče je jiné. Mě každej říkal pořid morčeti kamaráda, oni se budou mít rádi a mladší staršího za chvilku tak buzeroval že z něho byl nejstarší uplně vyřízenej a jen ležel v koutě s čumáčkem ke stěně dokud sem kamaráda nevyměnila. :lol:
Je to prostě jak u lidí. Vždy se muže najít kamarád co prostě nesedne :lol: a někteří jsou dominantní a když druhej je taky tak věk nehraje role, ale myslim si že u nás třeba tristan je takovej namyšlenej seladon a prostě musí každého buzerovat :mrgreen: a stejně tak amélka.

Jinak mám ostatní po 2ks a žijou spolu v pohodě i stejně staré samice jsou v pohodě :mrgreen: (mám teda skiny a genovku pohromadě).myslim že tys zrovna psala že ti naháči nesnesou chlupáče, třeba se pletu, ale mě zase chlupáči a holátka spolu skvěle vychází proto že se asi neberou jako konkurence :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.3.13 22:27

@Kamča.dalmatinka Já psala že chlupáči nesnesou nahatce :lol:
No, jen počkej a uvdíš jak to bude u tebe - taky jsem měla genovky jako malé se skinničkama, ale jak jsem je oddělila na krytí, tak už nešly vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.3.13 22:32

@Leontine to jsem zvědavá jak to pak dopadne.To bych musela vše dvojnásobně rozšířit:-) ale ke každé mé matce si chci nechat jednu dceru:-) tak počítám s tím že maminky budou s dcerama tak se to tady nák vejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.3.13 22:45

Tak já jdu ještě mrknout na tu prvorodičku a jestli se nic neděje tak spát, tak když se neozvu nerodíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
2.3.13 07:32

Tak koukam ze se asi nerodilo :mrgreen:
holky dik za rady, uvidim az prijde jedno morce, zda budu mit chut i na druhe, Snad si to sve kamoska odveze, pac on neni vubec ale vubec ochocenej :-( a vzhledem k tomu ze uz ma rok, tak pochybuju ze s nim neco zmuzeme.
Holky muzete mi prosim pak hodit odkaz na nejake komercni granule, nejlepe ne ceske, proste abych s ekoukla zda vubec nejake kvalitni sezenu u nas. Jo a myslim granule na jidlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.13 07:35

@Mirii morčata jsou jako závislost :D pořídíš jedno, pak Ti přestane stačit.. jsou to malý komedianti, ale fakt miláčci…

@Kamča.dalmatinka téééééda, já už se na ta Tvoje mláďata vyloženě těším.. to není možné, že si dává tak na čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
2.3.13 07:45

Ja jako pubertacka mela spoustu kreciku, dzungarskych, cinskych cambelovych, piskomily, potkany apod.. Ja hlodavce vzdy milovala a morce jsem ted ajednou domu zkusila taky donest, dal mi jej tatka( nasi jsou rozvedeni) Dala jsem jeho klec mezi vsechnu jinou havet a sla trada ven az do vecera :zed: morce melo asi hlad a strasne kvicelo, kdyz jsem se vracela domu tak jsem slysela uz dole u vytahu kvikot :mrgreen: mamka jej dala pred dvere a rekla se tohle do domu teda ne :mrgreen: takze slo zpet k tatkovi, ale tam uz o nej pecovala sestra a melo i druheho kamose. Ale i tak me moc nenadchlo :think: tak jsem sama zvedava jak to bude, pac ted me laka mnohem vice nez vsichni moji ex krecci. Problem je ze mam rada mladatka, takze urco bych do budoucna chtela chovat, o prodej se nebojim, pac na inzerat se u nas prodavaji i kotata ktere se v CR bezne topi :cert: tak uvidime, uvidime…
mela bych sem prestat lozit, jinak poridim morce jeste dnes :mrgreen: kdyby jej tak ta nase nejmladsi chtela vymenit za dudel :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
2.3.13 07:46

Jeste mi prosim reknete proc nema mit morce domecek? Tusim jsem to nekde tady na diskuzi zahledla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.13 07:47

To my měli přes léto morčata na zahradě, potvůrky jedny, vždycky začaly okamžitě kvičet, jak se zarachtalo zámkem, to pak byl randál.. v dobách největší slávy jsme měli králíkárnu, v ní 3 králíky a 30 morčat :mrgreen: to je láska na celý život.. vždycky přes zimu to u nás doma vypadalo jak v zoo, ale zase díky tomu k nám chodilo hodně kámošů, protože pokoj plný morčat byl pro mnohé fakt zážitek - někomu nepovolili ani malou myšku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.13 07:48

@Mirii jinak to tedy nevím.. někdo říká, že když mu pořídíš domeček, bude tam zalezlé, ale moje morčata domečky mají, ono je fajn, když si to morče má kam zalézt.. jinak jiný důvod nechápu, nikdy jsem to neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.3.13 08:08

NIC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.13 08:10

@Kamča.dalmatinka šmajráááááá :zed: :mrgreen: a amálka pořád v pohodě, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
2.3.13 08:14

Ja si prave rikam ze kazde zvire potrebuje sve misto, kde ma svuj klid :nevim: jen jsem to tu nekde zahledla…
Kamco smarja to bude slavy az bude rodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.3.13 08:19

Vypadá teda hrozně, že bych klidně řekla že jich tam bude tak 7ks :roll: ale zase běhá jak čamrda, ráno už si řvala o snídani v 7.30 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný