Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
snažíme se o třetí mimčo. Když jsme se snažili o druhé, nebylo možné otěhotnět, dokud jsem kojila prvního. Jen co jsem ho odstavila (téměř 1.5 r ), otěhotněla jsem na první dobrou.
Moje otázka zní, jestli se někomu stalo, že jednou kojení otěhotnění blokuje, ale podruhé to třeba nevadí? Jestli to tak má tělo prostě nastavené - při kojení nee, nebo jestli to je pokaždé jiné?
Máte někdo zkušenost?
@annlady píše:
1000× si napíšeme KOJENÍ NENÍ SPOLEHLIVÁ ANTIKONCEPCE
Ale na to se zakladatelka neptala.
To jeste nekdo tomuhle blabolu veri? ze kdyz se koji tak nejde otehotnet?
otehotnet jde kdykoliv kdyz mas normalni cyklus (menses, ovulaci), to lze i pri kojeni
nektere se cyklus vrati driv, jine pozdeji, ale kojici zena s normalnim zdravym menstruacnim cyklem je plodna
Já jsem otěhotněla se třetím dítětem při kojené druhého. Ale nejsem si jistá, jestli to nebylo nastejno i u druhého; to už si nějak nepamatuju ![]()
Ok, zkusenosti
ja i moje matka jsme otehotnely pri plnem kojeni (dokonce jeden pripad v sestinedeli), v pribuzenstvu jedna zena az po (protoze az prestala kojit se ji vratily mesicky)
Jak píšou ostatní při kojení otěhotnět lze..nicméně na to potřebuješ mít cyklus. Těžko říct jestli když ti poprvé kojení cyklus blokovalo to je taki ted…nedalas nám zásadní informací a to zda jsi od porodu už měla MS. Jestli ne tak zřejmě bohužel dokud budeš kojit tak nic…pokud ano je naděje že otehotnis…zvlášť jestli ho máš pravidelný…pokud nepravidelný tak pak by to chtělo asi zkusit ovulační testy, měřit teplotu…případně se domluvit s lékařem…ale ten ti stejně nejspíš řekne že dokud kojis tak nic nebude
@ida007 píše:
Ale na to se zakladatelka neptala.
ale je to odpověď na otázku, prostě to není spolehlivá antikoncepce, někdy neotěhotní, někdy otěhotní
Ja osobne jsem 3× otehotnela pri kojeni. Mezi druhou a treti dcerou mame 15 mesicu, prvni MS po druhem porodu jsem mela jeste pred koncem sestinedeli, pri plnem kojeni.
Kamaradce se po druhem porodu vratil cyklus az po odstaveni ve 3 letech. A to uz kojila velmi malo. Po odstaveni velmi rychle otehotnela. Jak to mela s cyklem po prvnim porodu, nevim.
A znam pani, ktera otehotnela pri kojeni temer 3leteho ditete, i kdyz se ji jeste nevratil cyklus. Proste otehotnela pri prvni ovulaci po porodu.
Zakladatelko, tobe uz se po druhem porodu vratil cyklus?
MS jsem měla po prvním porodu od 6. měsíce věku dítěte. Snažili jsme se skoro rok, než dr řekla, že pokud chci otěhotnět, musím přestat kojit.
Teď už jsem první MS také měla, proto by mě zajímalo, jestli je možné že to tentokrát půjde i při kojení.
@Lucicek1988 píše:
MS jsem měla po prvním porodu od 6. měsíce věku dítěte. Snažili jsme se skoro rok, než dr řekla, že pokud chci otěhotnět, musím přestat kojit.
Teď už jsem první MS také měla, proto by mě zajímalo, jestli je možné že to tentokrát půjde i při kojení.
Pokud uz mas MS, nevidim duvod, proc by ti nemelo jit otehotnet. A po tom odstavu prvniho ditete se ti podarilo otehotnet jak rychle?
@Janča6 to jsem měla MS plus mínus rok, pravidelně. Otěhotněla jsem hned první cyklus po odstavení.
Dr říkala, že přestože tělo menstruuje, je pravděpodobnost otěhotnění velice malá
víc jsem si to vysvětlit nenechala, kluk už byl relativně velký, odstavila jsem a bylo hotovo
Jen mě zajímají zkušenosti, jestli některá jednou přes kojení otěhotnět nemohla a podruhé i přes kojení otěhotněla.