Mrnouskove - srpen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
7.4.05 07:50

Ahojte,
tak sme aj po ultrazvuku. Drobček sa nam predviedol, metal sa a kopal nozickami a je teda riadne velky, 168mm dlhy a stehennu kost ma 33mm :D uz je to riadny clovek. a vcera s nami aj komunikoval 8O najdrahsi rozpraval do brucha a ked urobil prestavku na nadych, babetko zacalo kopat :P
Okrem toho sme si uzili cez vikend aj strachu a paniky, zacala som opat krvacat, ale lekar tvrdil, ze je to len z namahy, tak teraz sa to zda byt opat v poriadku, uvidime dokedy. niekedy mam toho uz plne zuby. a to sa este dokazem zohnut, uvidime, co budem vystrajat neskor.
majte sa krasne
mariska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
7.4.05 08:20

Ahoj holky!

Vidím, že ultrazvuk dopadl dobře. Nějak nestíhám častěji naštěvovat ten internet. Holt - krásné jaro je tu. Včera večer jsme po zimní pouze zase začli chodit hrát ven na hřiště volejbal. To je paráda. Mám trošku obouchané ručky,ale to se srovná. Můj si vyvrknul kotník :( , snad to brzo rozhejbe.

Marisko - kamarátka trošku špinila snad každý měsíc (už to pak ani neříkal doktorovi )- nařídila si vždy dvoudenní klid na lůžku a drobeček (4,2o) se narodil až 42 tt. Tak pokud můžes udělejsi pohodu a klid a ono to bude dobré!! Moc ti to přeju :wink:

Jasmin - já se na holčičku těším a příbuzní a známí mi začínají být fuk!! :) At si to „pořídí“ sami, ne?? :lol:
My čekali asi jen půl hodiny, můj si tam našel nějaký auto magazín, tak mu to rychle uběhlo. Ale dvě hodiny by ho taky rozhodily. Byl překvapen, že je na ultrazvuky vidět víc než jen šmouhy (všichni nám ukazovali z 20tého tt jen něco takového), asi má lepší ultrazvuk. Dokonce manželovy ukázal ze záznamu jak joho potomek vypadal v 8tt, 12tt a 16tt a to jen zíral jak to roste! :)
Mě termím posunul také na 26.8, ale je pravda, ono si vykoukne kdy bude chtít. :P Synovec je narozen 23.8.2001, tak se švagrová těší, že by to mohl být stejný termín. Neteři je ted 1 rok, tak by si holky mohli rozumět, jelikož prázdniny tráví skoro celé u nás :) Z Prahy z paneláku na samotu u lesa. :)

Už si zvykám, bříšku jinak něřeknu než Anežka. :lol: (Aspon se nemusíme přít o klučičí jméno :) )

Na víkend jedem na Moravu, tak to vypadá, že se to konečně rodiče dozví, že budou již babkou a dětkem!! :P

Zdravím všechny Jitka 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
7.4.05 08:57

Ahojky Jeduli,

tys to vasim jeste nerekla, ze cekate miminko? To ja bych to nevydrzela nepodelit se o takovou radost a maminkou.
JA jsme byla vcera i u normalniho doktora mojeho gynekologa. Pribrala jsem uz 4 kila. Neni to moc?
TY mas teda odvahu jit tedka hrat volejbal. JA bych mozna mela strach, ze sebou nekde flaknu.

MArisko,
teda s tim krvacenim ti to vubec nezavidim a nepreju, ja jsme od zacatku tehotenstvi nemela ani zaspinene kalhotky. A reknu Vam je to pohoda bez menstruace. Asi si budu horko tezko zvykat po porodu na to krvaceni.

Dneska s ehcystam na nejake relaxacni cviceni v bazenu, tak doufam, ze nebudu zas tak unavena, ze bych se na to vyprdla.

TAk zatim pa

Jasmine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
7.4.05 09:12

Ahoj!!

Jasmin - volejbal mě baví a jsme taková skupuna z vesnice, jen občas se chlapy moc snaží (přece jejich družstvo nemůže prohrát) :? a neberou ohled, ale na mě zatím mají.Třeba typu: u té sítě moc neskákej, my nebude tak moc smečovat.. :lol: Vášníhry se to nedá vydržet. Ale dávám si pozor!!

Já se chystám do bazénu až v podněli ale už se těším!! Mají to dvě porodní asistenky,které vedou i cvičení, tak je to vpohodě.

Rodičům a ostatním příbuzným jsme to neřkli z obavy že bych mohla znovu o mimi přijít, ale ted už je to snad vše na dobré cestě :) . Podle bříška už to jde poznat.aspon ti, co věděli, že mám celkem štíhlí pas. Uvidíme ne jejich reakci :P

Jitka+Anežka 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.4.05 15:12

Holky,
tak jsem tu dýl nebyla a koukám, že vás tu moc nechodí pokecat, taky záříjňátka mají asi 10× více příspěvků… :? To je škoda, ale naštěstí na rodině to jede, až člověk nestíhá, když náhodou nemá čas, ale pořád tam je s kým pokecat, postěžovat si, probrat co ho zrovna těší nebo trápí…

Gratuluji všem k úspěšným ultrazvukům! :D

Jinak úspěšně rostu, vše ok, až na to, že jsem včera večer byla vyděšená, měla jsem nějaké bušení srdce, cítila jsem hodně tep. Ale už je to lepší, snad bude vše ok.
Jo a holky na rodině mě zlanařily a objednala jsem se na 3D/4D UZ, v Gennetu je to levnější než v Podolí.

Jedule, taky bych se bála hrát volejbal, přeci jen to je docela fyzicky náročný sport a nejvíc bych se bála, že by mě někdo omylem trefil míčem do břicha, to by byla šlupka, i kdyby to nebylo záměrné.. :?
To jsem taky překvapená, že to rodičům oznámíš až v 5. měsíci.

Mariško, to tě s tím špiněním lituji, já nešpinila vůbec, klepu na to. Stačí, když mě někde píchne nebo zabolí a už se děsím, natož krev… :cry: Tak se drž, držím palce a hlavně se šetři.

Elli 23tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
12.4.05 10:44

Ahojky holky

Elli,
je sice fakt, ze tady tolik holek ani prispevku neni, ale treba to nekomu vyhovuje, takze tu nemusis psat takovym vycitavym tonem. Jako kdyby na tom tolik zalezelo kolik kdo napise, hlavne ze budou miminka zdrave.
A treba na tom neco bude dobre, ze tech srpnaktovych maminek neni tolik, aspon nebudou preplnene porodnice a budou volne nadstandartni pokoje.
Mam hruzu z toho kolik bude novych miminek. Zas budou preplnene skoly a skolky. Jako za mych mladych let. Je sice fakt, ze novou krev potrebujeme, aby na nas duchodce mel kdo pracovat, ale s mirou.

Pro vas ostatni
ozvete se jak vam rostou briska. U me nic noveho. Az na to, ze mam hruzu z toho az se nas klucina narodi, tak budu na Mestske polici pecena varena. Mame pod okny loznice hospodu se zahradkou a na nejaky nocni klid si tam oni nehrajou. Dneska v noci, ac zahradky byly jeste zavrene tam nejaky kreten byl se psem a do 1 hodiny v noci tam postekaval. Uz jsem to nevydrzela a zarvala na neho z okna. Teda na jeho panicka. Ne na psa. Ten to nechape, ze nejaky kreten ho taha sebou do hospody. Co myslite s jakym ucinkem? BIG ZERO. Priste nastoupi pytliky z vodou. Akorat se to urcite rozplacne o stromy, ktere tam jsou. Krucinal

Tak se mejte

Jasmine 20tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.05 10:58

no, brucho mi rastie poriadne, skoro zo dna na den, minuly vikend som bola na nakupoch vo viedni ale mali velmi slaby vyber, teda na moju velkost :(
a spinim stale, prestava sa mi to pacit, takze zajtra zase idem sa ukazat k lekarovi, minule ma odbil z tym, ze to bolo z namahy, ale teraz ziadna velka namaha nebola, tak neviem,neviem, uz nech to mam za sebou, uz som sa doteraz bala dost. dufam len, ze ma neposle do nemocnice si polezat. a uz vobec nie ze do konca, v praci nemam dokoncenu robotu, nova kolegyna nevie co a ako a ani doma nemame nic pripravene :( :(

• Citovat
  • Upravit
111
12.4.05 12:32

Jasmine , to němělo znít jako výčitka, spíš takové povzdechnutí, že je to škoda, mě příjde průměrný počet příspěvků 1-2 denně, někdy i pár dnů nic, trochu málo na pokecání, nebo na řešení něčeho.

Jinak já rostu docela slušně, přijde mi to břicho takové legračně šišaté :D
Už se těším, až bude teplo a vytáhnu těhu šaty, co jsem si nechala ušít, to už do nich budu mít pořádné bříško 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.05 12:52

Ahoj holky!

Připojuju se do diskuse; zatím jsem psala jen k deníčkům, ale moc se to tam nehýbe :(
Já teď žiju přechodně ve Vídni (taky jsem tu nic pořádného na sebe nesehnala; zato na svou prvorozenou dvouletou Elišku - paráda, jsou tu dobrý slevy) a skoro nikoho tu neznám. Jsme tu jen na půl roku (manžel na třičtvrtě) a za tu dobu si člověk kamarády moc nenajde. Zvlášť když jsem celý leden byla naprosto nepoužitelná, jak mě bylo zle. Takže Internet je pro mě spása (v Čechách ho doma bohužel nemám) a tyhle pokecy jsou super:)
Jsem sice druhorodička, 21. týden, ale bříško mám maličké. Snad se to teď zlomí. Taky se těším na oteplení (v pátek tu má být 19 stupňů:))) a na šaty. Mám jen tři kila nahoře. Ale ono s jedním téměř hyperaktivním capartem se těžko nějak závratně přibírá. :roll:

Elli, všimla jsem si, že máš bydliště Praha západ, okres Kladno. Kde budeš rodit? Já jsem z Hostivice a Eliška se narodila v Motole (je nejblíž). Ale teď už nějak váhám. Chtěla bych Krč, ale tam se mujsí před Barandovský most:( Sice mám termín na sobotu 27.8. (dle včerejšího screeningu; Elišku jsem rodila přesně v datu dle screeningu), ale nedá se na to moc spoléhat, že :?

Tak jo, mějte se hezky

Katka+Eliška+Štěpán TP27.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.4.05 08:34

Zdravím vás holky!

Katko - zdravím zatím do Vídně! Já taky píšu do deníčku a taky sem, jak kdy. Kdyby se to zcuklo bylo by toho více. :) Holky z diskuze rodíme v září (jsou tam i všechna říjnátka) zase nepíšou nic mic do deníčků. Já měla bříško malé až žádné, ale ted za dva týdny ta poskočilo, že až zírám, aby to nebyl melounek :lol: Až tak moc nejím, ale asi to smrknu o sladké :cry:

Jasmin - to u nás na samotě bych možná byla ráda za občas lidskou duši (ne v podobě zlodějů :) ) Ale hospodu pod vámi ti nezávidím. U rodičů jsme celý život bydleli vedle hospody, blízko křižovatky silnic E50 a E55 stovky kamionů denně čeká na červenou a tůrujou. :x Ted jsem tomu utekla!! :lol: Divím se, že jsem tam dříve bez problému usnula. Ted mě probudí i jednotlivec kráčející po chodníku!

Elli - větší strach mám z jízdy auta, ne že bychtak špatně řídila nebo manžel, ale denně vídám toliko nehod po cestě za prací a za příbuznými, že se jen ptát, kdy nějaký " blbec " narazí do nás. Zatím máme starou škodovku 130, tak by nás novým fárem zcela slisoval :( O kamionech ani nemluvě.

Marisko - doufám, že je to lepší a nemusela sis jít poležet do nemocnice (nic příjemného :? ) Drž se!! Držím vám palečky :wink:

Zdravím z východních Čech Jitka + Anežka 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.4.05 10:15

Jedule, volejbal hrát nemusím, ale jezdit autem ANO :D , jinak bych se nedostala do práce, na cvičení, k rodičům, do krámu, ani nikam jinam :( . Nebydlíme sice na samotě, ale je to taková pr… Navíc jsme zvyklí pořád jezdit do Prahy, tak mi to ani nepříjde. Jen to leze do peněz.. :(
Je pravda, že přítel je takový „závodník“ a někdy mám z jeho jízdy dost strach, tak ho prosím, ať bere na mě ohledy. Když řídím sama, tak si jedu podle sebe, tak se tak nebojím, ale je pravda, že nemám tolik naježdíno a tolik zkušeností…

Katko, teď nově bydlím v okrese Kladno, od Kladna 10 km, ale jak jsem psala, přistěhovala jsem se, takže Kladno neznám, v Praze mám rodiče, takže jsem přemýšlela spíš o porodu v Praze, zatím mám v plánu Podolí, tam to máme asi 30-35 km, počítám, že bychom tam autem dojeli nejdéle do hodiny, přítel s autem je k dispozici téměř pořád.
Ty asi budeš rodit už v Čechách, že?

Jinak břicho mi najednou zase poposkočilo, tak už je pořádné, až se přítel divil. Ale někam se to mimi musí vejít, ne? :D Doufám, že to nejsou špeky :?

Jak jsem se tady pořád bála, že se mimi málo hýbe, tak už to neplatí! Hýbe se pořádně, včera snad mělo celý večer až do noci diskotéku, pohyby byly pořád a pořádné, břicho poposkakovalo o 106 a pohyby se posouvaly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.4.05 12:45

Taak, Eliška konečně spí; uvidíme, jak dlouho jí to vydrží :wink:
Elli , taky na 99% Praha (Krč), na Kladně jsou sice víc volné nadstandardy, ale… Navíc rodiče a spol. jsou z Prahy, tak by se jim do Kladna hůř jezdilo.
Ve Vídni opravdu rodit nebudu; to by tak ještě scházelo; budu tu do půlky května a pak mažu domů (s Eliškou); manžel se vrátí koncem června, tak to půjde vydržet … uvidíme se o víkendech :) .
Nevím, kde přesně bydlíš, já bydlela půl roku s manželem u nich na chalupě ve Družci (to je kousíček od Kladna); než byl hotov náš domeček. Když pominu fakt, že jsem bydlela u tchyně na chalupě 8O , dojíždění do práce mě taky otravovalo; to jsme ještě neměli děti, ale skoro se nedalo žít večerním životem :( Spojení nic moc, takže vždycky sraz na Dejvický a autem „domů“.
Jedule já sladký baštím po tunách :roll: (to zas ne, snažím se to mít pod kontrolou), zrovna včera jsem tu hekala po zbaštění třetiny bonboniery… Jinak ale s Eliškou žijeme zdravě, tak snad to Štěpánovi neublíží.
Po pondělním screeningu jsem začala se sexuální výchovou své dcery, když jsem jí vysvětlovala rozdíl mezi klukem a holčičkou (na UTZ byl vidět Štěpánův pindík 8O ), takže teď neustále rozhlašuje, že se narodí Štěpánek s pindíkem a tak třikrát denně musím odhrnout tričko a Eliška bráškovi do bříška vysvětluje „Štěpáne, máš pindíka“ :D
Tak se mějte
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
13.4.05 13:29

cafte,
takze ja si idem domov polezat, neviem ako dlho tam budem, zase sa mi to zhorsilo, dufam, ze sa to viac nezhorsi a nebudem musiet ist do nemocnice :( :( :( tak nam drzte palceky
Dakujem
Mariska, 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.4.05 14:38

Mariško, tak držíme palce, ať jsi brzo v pořádku!

Katko, s tou Eliškou a jejím mluvení do bříška, to je krásné :D

Tak se holčiny držte a hlašte se, za necelou hoďku razím na cvičení, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.4.05 15:26

Mariško - Držím palce, hodně odpočívej a nech se „obskakovat“ určitě si to zasloužíš!!! :)

Katko - sladké po tunách nebaštím, mám pocit že tloustnu jen z pohledu na sladké. Ještě že existují jablka a mrkev, ty můžu (po tunách) :lol: Ale dnes k obědu byl jáhlový nákyp ze švestkami.. :) Ty se máš, že Eliška mluví na bříško, to já si s bříškem mluvím sama a ten můj se na mě tváří jak na něco nenormálního :( . Nějak to pro něj ještě nemá rozměr, který lze nahmatat. Na kopaneček neměl zatím štěstí, usne ještě dřív, než si lehne :) (narozdíl odemne)

Tak se tu mějte, mizím na jednání na MÚ - chtějí nám vyvlastnit pozemek se studnami. :( To byjme pak byli bez vody nebo ji museli draze městu platit). Tak uvidíme s čím přijdou!

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky