Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stejne, uz ani inzeráty nedávám, nestojí mi to za ten čas a foceni, navíc půlka lidí smlouvala uz tak směšné ceny. Teď dávám drahé značkové věci stranou pro kamarádku (zadara) a zbytek hazu do kontejneru na charitu.
občas něco prodám na letgo, ale je fakt, že zrovna to dětský zboží má minimum zobrazení a prodejnost téměř nulová ![]()
Prodávám jen drahé značkové věci, levnější hážu do kontejneru na textil. Když si představím, kolik času strávím s nafocením, nahráváním věcí, odpovídání na dotazy zájemců a ještě si vystát čas na poště, to jsem v mínusu.
Jo, bohužel je to tak. Lidi radši nakoupí nový nekvalitní hardy a pak je hodí do popelnice. Ekologie řve hrůzou. Sama si můžu nový koupit, ale nedělám to z principu. Věci na bazaru nechám vystavený rok a pak je dám na charitu.
@Tichošlápek píše:
Stejne, uz ani inzeráty nedávám, nestojí mi to za ten čas a foceni, navíc půlka lidí smlouvala uz tak směšné ceny. Teď dávám drahé značkové věci stranou pro kamarádku (zadara) a zbytek hazu do kontejneru na charitu.
Taky tak
Já bych i nakupovala, ale ono s poštovným to vyjde kolikrát stejně jako nové něco i dráž , když je celá bedna hadrů tak zas z toho použiju půlku
sama jsem prodávala krásně věci, na různě staré děti, kusy i sety a nic… Pak sem to rozdala kamaradkam a co nikdo nechtěl šlo do charity. Ale je fakt že třeba na novorozence si s kamarádkama předáváme, já dávala před 2 lety Oblečky na miminko skoro nenošené, teď čekám druhé tak mi je kamarádka zas vrátila skoro ve stejném stavu plus přihodila něco od nich ![]()
Aby se to prodalo, musí to být hodně pod cenou.. Já na děti kupovala vše nové, kolikrát ani to nepoužily a ne a ne to prodat. Musela jsem pod cenu.
Kupuju si věci jen od známých po dětech, když nechci nové. Je to taky za směšné ceny a neplatím aspoň poštu. Sama taky občas něco udám a nechci na tom bohatnout. Jsem ráda, když to ještě poslouží. Nemám ráda plýtvání.
Taky mi bazar stoji, nove veci uz do nej nedavam. Sama ale pritom na bazaru kupuju hodne, krome ponozek a spodaru kupuju synovi temer vse pres bazar. Za me radsi znackovy veci v bazaru nez novy v Pepcu
Nemluvím o oblečení, tam je neprodejnost téměř jistá, ale i nábytek, doplňky, elektronika, hračky, dětské zboží… ![]()
Tak u nábytku musíš jít taky dost pod cenu, lidi si zajdou radši do ikei než sledovat bazary jestli se v okolí neobjeví něco vyhovujícího, ono tam zas posílat poštou nebo pro to jet 100km je taky dost nevýhodné. Já nějaký nábytek, starší kočárek a takové věci většinou udam za odvoz a nějakou drobnost pro syna. U elektroniky bych se zas bála, nevíš co s tím ten člověk předtím dělal, může to být poruchové apod. Já prodala akorát jednou mobil, ale byl top stav a dávala sem ho sakra pod cenou. Ale třeba dětské zboží jako byla křesílka, Hrazdičky atd sem nakupovala dost, pěkně věci sou hned pryč… Hraček má taky každý hromadu.
Jenže co znamená prodat pod cenou? Tu cenu snad definuje trh, ne? Tuhle jsem měla zase jednou napad, že ušetřím na bazaru. Hodně rychle jsem si to rozmyslela, když vidím, za kolik to lidi prodávají. Chtěla jsem koupit hacku a raději ji koupila novou.
@Cuddy no pod cenou znamená, že když to koupím, přičtu poštovný, tak se mi to pořád vyplatí víc než jít do krámu a koupit nové, taky tomu musí odpovídat stav té věci. Ale když si někdo koupí cosi třeba za 1000kc, rok to používá a pak to chce prodat za 950kc tak není šance… Když už někdo něco prodává tak na tom chce co nejvíc trhnout a proto to pak nikdo nekupuje. Spíš by bylo fajn udělat nějaké lokální bazary, aby lidi viděli co mají lidi v okolí, odpadla by pošta, a ty věci by byli třeba za odnos, symbolickou cenu, nějakou výměnu nebo třeba jenom sladkost pro děti. Pak by ty věci nekončily v popelnici, ale když někdo radši věc vyhodí než aby ji daroval tak to je potom těžké…
Na syna školáka většinu oblečení šiju (trička, trenýrky, pyžama, tepláky), ale ten zbytek kupuju na bazaru - hlavně kalhoty, bundy, zimní oblečení. Ale je fakt, že tak 1× za rok. Najdu si věc, která se mi líbí a pak projedu album a vyberu víc věcí. Věci po synovi předávám sestrám.
@Kriss Tina píše:
@Cuddy no pod cenou znamená, že když to koupím, přičtu poštovný, tak se mi to pořád vyplatí víc než jít do krámu a koupit nové, taky tomu musí odpovídat stav té věci. Ale když si někdo koupí cosi třeba za 1000kc, rok to používá a pak to chce prodat za 950kc tak není šance… Když už někdo něco prodává tak na tom chce co nejvíc trhnout a proto to pak nikdo nekupuje. Spíš by bylo fajn udělat nějaké lokální bazary, aby lidi viděli co mají lidi v okolí, odpadla by pošta, a ty věci by byli třeba za odnos, symbolickou cenu, nějakou výměnu nebo třeba jenom sladkost pro děti. Pak by ty věci nekončily v popelnici, ale když někdo radši věc vyhodí než aby ji daroval tak to je potom těžké…
To snad neni pod cenou, ne? To je snad princip toho bazaroveho prodeje, ze to koupim levneji nez nove. Ja vubec nemluvim o nejakych trickach, kalhotech apod., to stoji takovy pakatel, ze to koupim nove. Ale obcas se porozhlednu na bazaru po takovych tech technictejsich vecech - hacka, manduca, odsavacka… No a proste pokud nekdo vec, ktera nova stoji 2 tis chce prodat za 1,8 tis, byt je „jako nova“, tak nemuze cekat, ze vyrazne uspeje.