Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy Mluvila jsem o tom, že vypadá jako nová. Není děravá, nemá fleky. Funkce možná není taková jako u nové, ale zase tolik se to asi nezmění. Mám vždy starší věci od kamarádek a nové, takže ty nové zase tolikrát nemají na sobě a není potřeba tolik prat. Bunda na sobě nemají děti celý den, ale vždy, jen chvilku. To trika, ve kterých ji nebo leginky, které se nosí častěji, vypadají hůř.
@debra.morgan Tak autosedačka se dá třeba použít jako druhá. Jeden podvozek má nafukovací kola, druhý je skladnejsi. Ten jsem vozila v autě. Barva je prevazne béžová a pak trochu tmavě hnědá a oranžová. Za kolik ten kočárek prodávali? Me to stalo dost a myslím si, že je to v hodně dobrém stavu. Používala jsem podložky pod dítě. Ty jsem teda měla taky jako nové, ale už jsem je prodala - taky o ně byl hrozný zájem. Tak ta jedna byla opravdu jako nová a za třetinu. Viděla jsem kdysi v kocarku u někoho stejnou a ta byla strašně špinavá, že to určitě už ani vyprat neslo. Snažím se věci nezničit a zničené bych neprodávala. Znám lidi, kteří prodávají všechno - i děravé oblečení. A za hodně peněz. Nevim, jestli nakonec prodají, ale já ten kupec nejsem.
@Káťa19 ta plenka je Anavy, ne? To je podobnej fenomén jako u bot Superfity, prostě „jméno“. Čímž nezpochybňuju, že je to značka kvalitní, ale zvlášť u těch plenek je to úplně ujetý. Anavky už léta stojí kolem 400 a sehnat použitou pod 300 je dost umění
A lidi to kupovali, za 250 v libovolném stavu mizelo hned. Přičemž ano, byť jsou to velmi dobré pleny, po dvou dětech se to do pár měsíců používání rozsype. Sama jsem látkovací výbavu po jednom dítěti (pořizovaná nová, používaná dva roky) prodala bez problémů asi za 50 % ceny. Na druhé opět kupuji novou (velký rozestup mezi dětma).
To samé jsou věci na nošení dětí - šátky, nosítka. Koukala jsem po ergonomických nosítkách na miminko a nové stojí třeba 3400, dá se v akci sehnat za 2900, ale rok intenzivně nošené se prodává za 3000 a o moc levněji fakt neseženu? Takže asi půjdu stylem zkusím nové sehnat co nejlevněji a pak ho prostě v klidu prodám za 2500. To samé šátek.
@Cuddy píše:
A jen k té ekologii,když vidím, kolik věci mají školní děti ve vedlejší diskuzi (5 zimních bund, 30 triček, 3 plavky, šuplík džín…) tak to s klidným svědomím budu dál kupovat věci nové, které když udržím v rozumném počtu, tak budu mnohem ekologičtější než syslit kvanta oblečení, byť třeba bazaroveho.
no tak to je něco šíleného
. Člověk se fakt snaží žít trochu ekologicky, ale tohle je pak k pláči ![]()
A k vaničce - na první dítko jsem si ji půjčila. Na druhé koupila v Ikea za 140 Kč a k tomu za 100 lehátko (po prvním bylo látkové rozedrané). Takže prostě víc jak 240 Kč bych neušetřila a za tu cenu ani nemá smysl projíždět bazary a řešit poštu. Takže až doslouží, daruji za odvoz, budu ráda, když se toho zbavím, zabírá to dost místa. A na poštu to fakt nikomu nepotáhnu.
@ugluk jo přesně tak
…no já nekoukala jen po Anavy, ale tahle konkrétně Anavy je
Sranda pak je, když se vyskytne nějaká akce od výrobce nebo přejde na novější model a starý vyprodává třeba o 40 % levněji. To pak dochází k situacím, kdy ty jeté a rok-dva použité najednou stojí na bazaru znatelně více, než nové přímo od výrobce ![]()
Já to samé, nepoškozenou zavinovačku Logger jsem po pár použitích u jednoho dítěte zatím neprodala ani za 30 % ceny. Overaly Next, PC 250 Kč, po miminku, takže úplně bez fleku, navíc minimálně použité, jak rychle rostlo, jsem neprodala ani za 80 Kč : ) Tak nevím proč ![]()
Nechám kamarádkám a charitě.
Zároveň jsem z bazaru koupila Next trička a po pár praních dírky… a nabízela mi paní tepláky s vydranými koleny, asi za 150 Kč, no to se snad dává zdarma na donošení na doma, ne? ![]()
@Emno no, overaly Next pro miminko jsem teď koupila „jako nové“ v místním sekáči za 30, a to jen proto, že to bylo bez pošty a stav „jako nové“ jsem si mohla pečlivým prohlédnutím prozkoumat a osahat. Oblečení jde dolů strašně, tam to ztrácí prvním vypráním a zajímalo by mě, kolik mimibazarových „dobrý stav, jen sem tam flíček, žmolíček“ se v reálu prodá.
Osobně bazarové kupuju jen v kamenných obchodech nebo vybraném netovém sekáči, kde vím, že jako nové znamená fakt jako nové.
@ugluk To je super cena. Já dopadnu stejně, pokud to budu chtít opravdu prodat a ne odevzdat : ) Mně tedy 80 přijde fajn cena, já bych to koupila hned, ale je pravda hlavně to, co tu bylo již zmíněno, že v Pepcu atd. se koupí nový za 40, tak to pak mění vše, co se týče bazarového prodeje.
Nosítko jsem taky prodávala. Koupila jsem nové za hodně peněz s tím, že ho pak prodám, protože bazarové byly v tu dobu hodně drahé. Dala jsem pak poměrně nízkou cenu a čekala jsem docela dlouho, než jsem ho prodala. Zavinovacku jsem prodala jednu. Druhou nikdo nechce, přitom je nezničená, s povlečením … Nové povlečení, ještě zabalené, nikdo nechce. To nevím, za kolik bych to měla nabízet. To by mě zajimalo, za kolik si myslite, že bych to měla nabídnout.
@Emno já dostala na první dítě tu novou Nextovou sadu tří overalů, trochu jsem se zlobila, že za mě vyhazují takové prachy. Teď se mi to na druhé po letech vrátilo, spočetla jsem, že už to nosilo pět dětí! A furt je to v super stavu. To u Pepca vážně nehrozí.
Ale za těch 80 bych to fakt musela mít v ruce a ten stav posoudit a samozřejmě by to muselo být bez pošty.
@Sára 1 u nosítek mám, co tak koukám, taky pocit, že je značka a značka a lidi na to hodně slyší. U dcery to bylo jednoduchý, tam jsem mezi ergonomickýma mohla volit jenom mezi Manducou, Ergem a Becem. Za ty roky se rozmohlo tolik dalších ergo značek, přibyla šitá šátková nosítka, u těch je pak rozdíl, z jakého konkrétně šátku jsou šitá… a tam i na těch bazarech vidím, že srovnatelná kvalita se srovnatelnou pořizovací cenou se může prodávat až za dvojnásobek dle toho, jak moc je daná značka známá a proflíklá. Zatím nemám vybráno, ale nejspíš vezmu v úvahu i to, jak moc to pak bude prodejné ![]()
S povlečením asi neporadím, na první jsem si sama šila, na druhé nepořizuju vůbec, neb jsem si nakonec vystačila se zavinovačkou a pak spacím pytlem, max. přes to bambusovou deku. Ale fakt je, že pro dost lidí je mít načančanou postýlku s polštářkem, peřinkou a volánkama takový základ přípravy na příchod miminka. Ale šla bych spíš na zlomek pořizovací ceny ![]()
@Sára 1 ja bych zadnou autosdacku z druhe ruky nekoupila, ani pátou ani žádnou
ale to neznamena, ze se kupec nenajde
hele barvy neres, to je muj problem, ze jsem vybirava
ja bych navic koupila kocar z bazaru jen s osobnim predanim, to taky dost omezi
pani to myslim prodavala za desítku…2podvozky, korbu, sedacku sportovni a autosedacku + spoustu kravinek, sitky, plsatenky nevim co…ono na cenu za kterou jsi to koupila, moc koukat nesmis, to bys toho moc neprodala, aspon podle me ![]()
Příspěvek upraven 13.01.19 v 12:30
@Sára 1 ale zas bebecar je slusna znacka, jestli to neni nejaky stary, tak si myslim, ze nebudes mit problem…btw prijde mi ze mistni bazarky na fb jedou daleko vic i treba jen skupiny mest nebo obci, ktere nejsou primarne urcene k prodeji, nez treba tady ten emimi bazar, ten je mrtvej ![]()