Mrtvý bazarový prodej, co si myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
2.1.19 21:20

@Cuddy no někdo to právě nechápe a většinou u takových věcí narážím na ceny srovnatelné s levnějším eshopem :nevim: někde sem i viděla že prodávali dráž než se to dá koupit nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
2.1.19 22:02

Jojo, jsou věci, které člověk musí zlevnit na desetinu a pak se modlit, aby si toho vůbec někdo všimnul. Typicky boty - i moc nenošené a prodávané jako záložní, koupím nové za šestnáct stovek a neprodám za dvě (nejsou-li to superfity, tam je ta mánie nastavená tak, že se prodají i za 2-3× tolik než stejně kvalitní a stejně drahá jiná značka). A pak jsou věci, které se zlevňují nikoliv na desetinu, ale o desetinu, např. nosítka či šátky na děti, použité Lego, to se nestačím divit, a evidentně se to prodává a mají to za tu cenu všichni. Tak ač ekologicky smýšlející člověk, to si to radši koupím nové. Plus nové kupuju věci typu legíny, protože to má nějakou životnost, dejme tomu u opatrného dítka :lol: rok, a když koupím bazarové, které nějaké dítě už deset měsíců nosilo, tak ušetřím pár korun a za dva měsíce se začnou trhat. A tam si teda i připlatím za značku, neb třeba MaS vyřazuju, až z toho vyroste, zatímco Pepco dá dva měsíce, než vypadá jako roztrhaný hadr.

Sranda jsou taky novorozenecké věci, neb to každý kupuje „na těch pár týdnů“, tudíž za pár šupů, ale naštěstí je teda dost lidí, co si koupí ten novej Next overal za 250, aby ho pak dali po třech nošeních do sekáče ve stavu jako nový za 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.1.19 22:09

Kdyby prodej… On už to nikdo nechce ani zadarmo. :mrgreen: Uz Nevím, jak se k někomu nanutit s pytlem věcí :mrgreen:

Charitativní kontejnery to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.19 20:28
@Taciras píše:
No tak mám k tématu jednu aktuální poznámku… ráda bych synkovi koupila náhradní bundu. Hlavní má novou kupovanou v lidlu, za podobné jsou tam aktuálně ceny necelých 500 Kč, tu co má se mi dokonce podařilo koupit akční, matně si vybavuju, že stála něco kolem 300 Kč. Mám dvě varianty toho, jak to provést. Buď koupím novou, o velikost větší, v nouzi poslouží a bude ve skříni čekat, až do ní doroste. Nebo koupím bazárkovou ve stejné velikosti, přeci jen se bavíme o velikosti 122/128, takže už asi tak rychle neporoste, pak je moje kalkulace ale takováhle: Novou jsem schopna koupit bez většího shánění za 500,– (např lidl). Pokud budu kupovat bundu po jednom dítěti, domnívám se, že cena, kterou dám by neměla být poloviční, protože ten, kdo ji koupil první, měl navíc výhodu nové bundy. Tím, že ji jedno dítě už nosilo, cena by měla být 40-45% nové, tedy v tomto případě cca 200 Kč. Za tuto cenu ale nacházím na bazárku roztrhané s komentářem „šikovná maminka opraví“, s rozbitým zipem nebo celkově hodně obnošené s nerovnoměrnou výplní a podobně. Zároveň musím kalkulovat s tím, že budu navíc platit poštovné, což u nové může nebo nemusí tak být. Z toho mi plyne, že se mi absolutně nevyplatí kupovat bazarovou. To je pak těžké, ale když připočtu poštovné a pokud natrefím na nějakou akci, tak mohu mít novou i levněji, než nějakou pěknější z bazaru, tak to za to fakt nestojí.

Předpokládala bych, že lidlová stojí na bazárku těch 200 :think: A ty dražší jsou bundy dražších značek, které normálně stojí třeba dva tisíce. :think: Ale nevím, na internetových bazárcích nenakupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.1.19 20:35

Já sem chtěla na bazarku koupit kombinézu, nová by mi vyšla na cca 500 třeba v tom lidlu, nebo něčem podobném, na to že ji vezme párkrát na sebe nepotřebuji značkovou za tisíce… Ale co sem hledala vyšly buď cenově dražší než když koupím tu obyč novou nebo to byly takové hadry že byly na první pohled jasné že je sepraná, má zdrclou výplň, odřená apod a to pak teda postrádá veškerý smysl protože i ta obyč kombinéza z pepca na pohled vypadá líp než ta drahá z bazárku která už je ale jetá… Pár let zpátky sem kupovala jednu takovou starší asi za 100kc, syn už ji dotrhal na chalupě, ale to byla výjimka, letos sem nic takového nenašla, i ty hrozné byly předražené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.1.19 21:03

@Taciras ja letos brala z bazaru zimni 122 ( wolfku krasnou) za 200, takze najit se da. Zimni veci kupuju jen z bazaru loni i krasnou kombinezu ..taky vic jak 200 za bazar nedam. Kdyz ta dementni a nefunkcni posta furt zdrazuje..

• Citovat
  • Upravit
21680
6.1.19 21:10

@Lotrinka taky mi prijde a celkove je mi velmi lito,kdyz tu casto ctu,jak si radsi jdou koupit triko za 30 do Pepca a pak ho vyhodi :,( ja bych tyhle kramy normalne zakazala, kvalita hrozna vetsinou, absolutne nedomyslim v jakych podminkach to chudaci sijou a jsme zavaleni odpadem, fakt k placi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
6.1.19 21:40

Já kupuju bazarové oblečení dost, hlavně pro děti, někdy i pro sebe. Ale preferuju kamenné obchody, kde můžu sehnat víc věcí najednou v čase, kdy se mi to zrovna hodí. Odpadá poštovné nebo složité domlouvání osobního předání, ježdění po městě… Ovšem je pravda, že zatímco věci na mimino tam pomalu můžu přehazovat vidlema, na školkovou dceru už je to čím dál tím víc o štěstí. Zimní kombinéza - pro desetiměsíčního jsem měla výběr snad ze čtyř kusů, pro dceru jsem byla ráda, že měli jednu v její velikosti, velice dobrý stav a díky bohu i celkem holčičí barvy, už jsme ve fázi, kdy na sebe jen tak něco nenatáhne :lol: Mimochodem je to zn. Lidl a stála asi 145 Kč, krom lehce vytahaných gum na chodidlo jsem na ní nenašla známky nošení, to mám potom vždycky radost, když se zadaří :mrgreen: Některé věci kupuju od kamarádky, ale tam platí to samé, co v bazarech - čím starší děti, tím víc to musím přebírat. Syn je momentálně nejmladší mimčo v rodině a jelikož další zatím nikdo nemá v plánu, zásobují nás oblečením za odnos asi tři rodiny :D Prodávat se to taky nikomu nechce. Sama něco daruju dál a něco dávám na charitu, ač jsem měla plány velkolepé, jak prodejem obnošeného budu financovat nákupy nového, ale prostě ne, ta práce s tím se nevyplatí. Akorát teď zkusím prodat houpátko, vlastně jsem sem původně vlezla kvůli průzkumu trhu :lol: Co se týče nábytku, i ten jsme zkraje našeho společného bydlení hojně kupovali z bazaru, ale výsledkem byla domácnost - každý pes jiná ves :roll: Teď pomalu většinu věcí obnovujeme a bohužel málokdy se nám nějaký pěkný výhodný bazarový kousek hodí typově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.1.19 21:45

@Lotrinka mám stejnou zkušenost. Prodávala jsme pár kousků značkových botiček, cenu jsem nasadila nízkou, a stejně nic. Přitom lokalita Brno, žádná horní dolní.
Takže ty věcičky rozdám kamarádkám, rodině anebo schovám pro strýčka příhodu.
Na druhou stranu, z pozice kupce tomu rozumím. Taky si ty věci radši vyzkouším rovnou v obchodě nebo v seku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.1.19 21:53

@ugluk já jsem neprodala za 300 korun ani Superfity po dětech, přitom jsem inzerovala na známém serveru. A byly v pěkném stavu. Níž už nepůjdu, to radši rozdám nebo schovám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
6.1.19 21:56

ja zrovna dneska brouzdala po bazarech na netu,jsem marod,tak mam cas.a silenost!lidi jsou uplne pomateny,chtej za ty veci uplny nesmysly.ja prodavam jen nove nebo top stav veci a vetsinou za primerenou cenu (malou) prodam.co nejde do pul roku pryc dam kamaradum.ale jako chtit za pouzite veci,zejmena bezne obleceni,nabytek 75-99% ceny je fakt sileny.a tak to tam dost lidi ma.nejvic me asi pobavila modra ikea taska,ta nakupni,za bazarovou cenu 20kc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
6.1.19 21:58

@pe-terka já jo, několikery (zimní s goretexem teda). Ale co jsem přešla na jinou značku, byť je pořizovací cena kolikrát vyšší, tak to holt nemá ten zvuk a neprodám ani za půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.1.19 22:02
@ugluk píše:
@pe-terka já jo, několikery (zimní s goretexem teda). Ale co jsem přešla na jinou značku, byť je pořizovací cena kolikrát vyšší, tak to holt nemá ten zvuk a neprodám ani za půlku.

taky byly zimní s Goretexem. Prý to ted šlo obecně hodně do propadu, ten bazarový prodej. Je fakt, že ted kolikrát vidím Superfity i v sekáčích za pár desetikorun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
6.1.19 22:12

@pe-terka nojo, no, nic není, jak bejvávalo :roll:
Ale boty ještě chápu, většina lidí prostě nošený nekoupí ani za pětikorunu už z principu, ale tuhle jsem koukala, že kočár, co se prodával novej za 20, visí v inzerátu za 3,5 po jednom dítěti a nikdo ho nekoupil už půl roku???

U nás je bazárek s komisí, takže bez pošty, a občas se tam teda bavím - moc pěkný boty slušný značky za pár korun a vedle za mnohonásobek sešlapaný křusky. Jak se to prodává (ty prvé), nevím, ale já tam jednou zkusila dát tašku velmi pěkného oblečení po pár korunách a z dvaceti kousků se prodal jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.1.19 22:18

@ugluk lidi už jsou fakt zahlcený, hadrama i botama. Když se podíváš i na ty přeplněný obchody s novýma věcma. Já mám seky a bazary ráda pro jejich ekologický aspekt, recykluje se použité, ale mnohdy ještě pěkné. Když si dám záležet, seženu pěkné, kvalitní kousky a nikdo nepozná, že jsou ze seku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová