Mrtvý bazarový prodej, co si myslíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15461
13.1.19 12:28

@debra.morgan To je hodně dobrý, to bych se nezlobila, prodat to za tolik. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
13.1.19 12:28

@ugluk To mě překvapuje, co píšeš, protože za 80 Kč tam jsou úplně no name nebo FnF overaly ve stejném stavu, tak to ten Next je kvalita přecejen jinde. A je fakt, že za 30 Kč je to sice krásný, ale opravdu absurdní, neodpovídající realitě, tím se řídit nechci : )
Ale můžu potvrdit, že co máme Next, tak vydrželo už 3 děti a je to stále ve velmi dobrém stavu, práno a sušeno velmi často. Takže já taky kupuju Next, nový i bazrový, a pak mám na všechny děti (i ten bazarový mi 3 naše děti drží).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.1.19 12:29

@Sára 1 tezko rict no, ono jen ten jeden podvozek od inglesiny stoji myslim pres 5 litru, takze stejnak nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
13.1.19 12:32

@debra.morgan Já taky radši osobní prodej. Jsem na fb na místních bazarcich, ale nic moc. Většinou se mi stejně ozve někdo zdaleka, přestože je to jeden kraj. Tady jsem to ani nezkoušela. Nevim, za kolik ten kočárek vůbec nabídnout. Ještě jsem se nedostala k tomu, abych to nafotila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.1.19 12:33

@Sára 1 no tak ja bych si pro kocar v ramci kraje dojela i to tak asi planujem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.1.19 12:34

@Sára 1 z jakeho jsi kraje :-D ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
13.1.19 12:38

@Emno no a kupujou to lidi? :) To je právě ono, že prodejce si kolikrát nastřelí cenu, ale nemá šanci to za ni prodat. Dát třeba na mimibazar či kam použitej noname overal za 80, tak se pravděpodobnost prodeje blíží k nule. Ale pověsit to tam za tu cenu samozřejmě můžou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
13.1.19 12:45

@ugluk No jasněže nekupujou, ale za 30 Kč to raději dám zdarma na charitu nebo kamarádce, tak jsem to myslela - že nesdílím myšlenku prodávat věci ve stavu jako nové (2 x prané) za 15 % ceny, to z toho pak nemám vůbec nic.
Buď tam jsou věci absurdně drahé, jak tu už bylo zmíněno, nebo bazar stojí, přestože cena je ´snad´ rozumná, jak je názvem diskuze : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
13.1.19 12:50

Jinak sedačky-vajíčka mám na obě děti „z druhé ruky“ - obě od osob, kterým natolik důvěřuji, že vím, jak přesně jsou sedačky staré, že jsou nebourané… Pokud bych kupovala kočár z druhé ruky, brala bych tam sedačku spíš jako přídavek, ale stejně si k tomu dopořídila novou. Ale je tolik lidí, co zrovna tohle absolutně neřeší.
U kočáru bych teda trvala na osobním předání, chtěla bych to vidět naživo a navíc - poštovné na kočár je fakt za mnoho peněz a zacházení pošty s balíky velmi tristní, takže se to odešle v dobrém stavu, cestou něco ulomí, pak se budeme dohadovat…
A bohužel bazarová cena kočáru dost často neodráží jeho původní cenu. Nedávno jsem tu psala, že můj kočár, který se před lety prodával za 20 a teď pod 25 nejde, už vidím viset půl roku v bazaru po jednom dítěti komplet za 3500 a nikdo ho nechce. A to je to solidní značka s dobrou pověstí. Někdy mě fascinují inzeráty, že koupím kočár za 20, odvozím v něm jedno dítě a pak ho zkouším prodat za 15. Ale třeba se kupec najde, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
13.1.19 12:56

@Emno no to souhlas, ono se mi toho po prvním dítěti nahromadila za ty roky taková kvanta, že pak už nebylo prioritou „něco z toho ještě mít“, ale „proboha už se toho zbavit, ať mi to tu nezabírá tolik místa!“ Takže mimo velkých věcí (a některé i ty) jsem toho většinu rozposilala do světa zadarmo. A ona karma nějak působí, protože když jsem po letech zázračně otěhotněla podruhé, tak se mi stejným stylem scházejí věci ze zcela různých stran :) Ale prostě oblečkama je trh přesycen natolik, že kdo nechce nové a jde do sekáče, tak u těch drobností typu body nebo overaly s těma 15-20 % ceny počítá, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
13.1.19 12:57
@Emno píše:
@ugluk No jasněže nekupujou, ale za 30 Kč to raději dám zdarma na charitu nebo kamarádce, tak jsem to myslela - že nesdílím myšlenku prodávat věci ve stavu jako nové (2 x prané) za 15 % ceny, to z toho pak nemám vůbec nic.
Buď tam jsou věci absurdně drahé, jak tu už bylo zmíněno, nebo bazar stojí, přestože cena je ´snad´ rozumná, jak je názvem diskuze : )

Tomu tedy nerozumím, co Tina tom vadi. Co je cílem tvého prodeje? Věci se zbavit? Něco málo za to utržit? To snad splní i prodej za 30 Kč. Nebo ti vadi, že by někdo měl věc za tak málo, když ty jsi za ní dala víc? Nebo ta práce za tak málo peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
13.1.19 13:05

Nečetla jsem celou diskusi, ale prodávám po dětech opravdu skoro všechno. Samozřejmě flekaté, seprané atd.. se použije doma v dílně na hadry, ale co se dá ještě trochu poslat dál, tak nemám problém úplně udat. Jen se to mění v čase, kde to prodám… dřív jsem prodala opravdu hodně tady, teď prodám nejvíc na fcb bazaru našeho města s osobním předáním, kde fakt jsou matky rády i za toto.. si umí spočítat, že je lepší koupit kvalitnější trošku nošenou věc než novou umělotinu z pepca za stejné peníze.. alespoń některé teda :mrgreen: Nebo potřebujou jen úplně obyčejné věci na zahradu. Značkové věci zas dávám na mimibazar - oblečení, boty.. větší věci jako kola, krosny na děti, kočárky atd.. .jsem prodala snad vždycky na sbazaru. Ale mám už větší věci.. dovedu si představit, že hadrů na miminka je opravdu hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
13.1.19 13:13

@ugluk k nám se toho také dostává dost darem, ale úplně nejlépe se mně funguje,když kupují vše nové po pár kouscích. Tím, že pereme každý den, tak opravdu mně toho stačí málo. Na druhou stranu tím, že se to tak často pere, to ani po tom jednom dítěti není ve stavu, kdy bych to chtěla nechat pro druhé. Takže beru nové pro obě děti, pro obě mně stačí jedna Stuva skříň na všechny jejich veci a díky bohu za sušičku, to je vynález. A starší věci již s díky odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
13.1.19 13:19

@Cuddy já už teď peru jako nám, tak 1-2× do týdne, takže toho točím dost. Ale i když už sekáčové, tak ve výborném stavu - jednak jako školačka „musí“ nějak vypadat a druhak už jí to triko vydrží třeba dva roky. Občas mi někdo známý vrazí tašku s věcmi po dětech, tak to protřídím, vyberu pár kousků a zbytek jde dál, věci „na dotahání na zahradu a do lesa“ už nějak nepraktikuju. Měla jedno „jetý“ triko na keramiku. Jedno. U mimča to bude jiný - častější praní a mnohem kratší intervaly, na jak dlouho ten obleček vydrží. Ale stejně tady toho mám kvanta (a koupila jsem z toho máloco), i když už hodně odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
13.1.19 13:37

@Cuddy Jo jo, myslím to tak, že abych za to dostala 30 Kč (s časem, který tomu budu věnovat, cestou na poštu), tak to mi za ten finanční zisk nestojí, to radši někomu dám a zisk bude pro mě potěšení nějaké osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová