MŠ - děti do oběda a do odpoledne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
11.9.14 23:19

@verusak.berusak mně vloni nevzali čerstvě čtyřletou. Už by to bývala taky potřebovala jít mezi děti. Naštěstí furt rodím, takže jsem doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 23:19
Taky mám prosincové dítě, takže vím, o čem je řeč, navíc jak už jsem psala, mnemáme školku, paběrkujeme místa jinde, takže fakt dost složité, první dcera šla až ve čtyřech, a denně nás to stálo 60km, její vožení do školky. Druhá je prosincová a stejná situace zhoršená tím, že prvorozená už je ve škole, spádově na druhé straně, než je možná školka, takže šedivíme už teď. Přesto je to náš problém, nikoliv problém dítěte a rodičům, které má věkově větší nárok :nevim:
@verusak.berusak píše:
@terinka4444 já vím, jak je to definované v zákoně, ale je to taky otázka solidarity, ne? Mně to přijde přirozené a spravedlivé, tedy správnější. Nehledě k tomu, že matka půjde do práce a do systému taky něco odvede, namísto aby jen čerpala (což by třeba musela, když už jí rodičák skončí). Jako u nás berou jen podle věku a bydliště a nevzali děti, kterým budou teď v prosinci čtyři, to je fakt blbé, když můžeš do práce až pomalu v 5 letech věku dítěte (příští září)…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
11.9.14 23:23

Souhlasím s @terinka4444 . jediným objektivním kritériem pro přijetí dítěte do školky je věk a bydliště. jak by si měla školka vyhodnocovat, která z pracujících maminek potřebuje víc, aby dítě umístila ve školce a která méně? A co teprve maminky, které práci hledají, když budou mít dítě doma, tak toho asi taky moc nenajdou.
Sourozenec ve školce - to je podle mě hodně diskriminující.
A to, že dávají přednost dětem rodičů zaměstnaných u sponzorské firmy, sice nesouhlasím, ale ani se tomu v dnešní době nedivím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.9.14 23:24

@terinka4444 a to ještě nevědí, že chci dát nejstarší odklad do školy a že jim tam zkysne ještě rok navíc. To mi tu druhou tuplem nevezmou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.9.14 23:27

@Makin tak nikdo nechce, aby to hodnotili jen podle té práce. Já souhlasím s tím bodovým hodnocením. To se mi zdá takové nejefektivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 23:28
Jo jo :mrgreen:
@Antonie Bolavá píše:
@terinka4444 a to ještě nevědí, že chci dát nejstarší odklad do školy a že jim tam zkysne ještě rok navíc. To mi tu druhou tuplem nevezmou :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
11.9.14 23:29

@Slečna Ferka OT ale přidej si do svého přehledu ještě tip X typ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 23:32
Hele, víš co řekli mně, když jsem donesla živnostenské oprávnění, tři daňová poslední přiznání, že jako aktivně pracuju a podnikám i s tím dítětem a že prostě jsou jí 4 a kolektiv potřebuje jako sůl, nemluvě o tom, že už fakt chtěla? Že podnikatelka je v žebříčku až za matkama na mateřský, za matkama nezaměstnanýma, které by si mohly chtít hledat práci, protože já jako podnikatel si můžu přizpůsobit úracovní dobu a dělat jindy, kdy nevěděli, nebo si zaplatit školku soukromou. Na poslední argument, že nejsem podnikatel, ale drobný živnostník, co prostě už nemůže pracovat doma s dítětem, jemuž jsou 4 pryč mi bylo sděleno, že bohužel, to jsou kritéria.
@Antonie Bolavá píše:
@Makin tak nikdo nechce, aby to hodnotili jen podle té práce. Já souhlasím s tím bodovým hodnocením. To se mi zdá takové nejefektivnější
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
11.9.14 23:33
@mojmira píše:
@petramrk když je málo míst ve školce a hodně dětí, tak samozřejmě se přijmou děti zaměstnaných maminek.

Tak tohle pravidlo se snad už zrušilo, u nás rozhodovalo trvalé bydliště a věk dětí, starší měli přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
11.9.14 23:33

@Antonie Bolavá jj, ale pořád mi není jasné, jak by ředitelka mš mohla objektivně vyhodnotit žádosti dvou matek, které potřebují nastoupit do práce, jinak, než podle věku dítěte :nevim:
Ale stejně je to děs. všichni ví, kolik se v daném roce narodí dětí a stejně, když se to náhodou řeší, tak dva měsíce před novým školním rokem. u nás do loňského roku měli hrozný problém se školkou, kolik bylo dětí. letos dobrý. Vzali všechny letošní tříleťáky. jenže proč? protože půlka školky odešla do první třídy a najednou mají nový problém, nemají místa pro všechny prvňáčky :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
11.9.14 23:34
@terinka4444 píše:
Pustila ses na tenký led s nepopulárním vyřčením, nicméně máš stoprocentní pravdu. Jediným regulérním kriteriem je bydliště a věk dítěte. Protože už z principu je školka předškolním vzdělávacím ústavem, nikoliv hlídacím, tudíž starší dítě má přednost.

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.9.14 23:39

@terinka4444 a matka na mateřský si nemůže přizpůsobit „pracovní dobu“? To je teda uhozený :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.9.14 23:42
@Makin píše:
protože půlka školky odešla do první třídy a najednou mají nový problém, nemají místa pro všechny prvňáčky :zed:.
:lol: překvapivé, že? To je jako ta hláška, jak silničáře pravidelně každý rok zaskočí, že v prosinci napadne sníh :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 23:43
Vždycky je to zaskočí :mrgreen:
@Antonie Bolavá píše: :lol: překvapivé, že? To je jako ta hláška, jak silničáře pravidelně každý rok zaskočí, že v prosinci napadne sníh :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 23:45

Ale já tedy musím konstatovat, že Vary, pod jejichž městský úřad nespadám :zed: :mrgreen: už dva roky za sebou umístily 100% dětí tři roky a víc, co podalo přihlášku. Natolik posílili školky, že umístí 100% žádostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin