Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No vždyť ti tu píšeme, že chyba není ve švagrovcích, ale v tom pánovi, se kterým žiješ.
Máš skvělý výběr partnera jen co je pravda. Pošli ho k šípku i s tou jeho rodinou a nebudeš si muset kupovat jejich přízeň a škemrat o trochu pozornosti.
tak tam chtěl jet sám a ty jsi to opět špatně pochopila
asi by jsi měla příště víc naslouchat, co ti tvůj manžel říká ![]()
A nechtěl tam jet sám? Jinak teda dárky bych jeho sestře takové nekupovala, toho bych se neúčastnila. A problém vidím i v tvém chlapovi, neumí se chovat ani k tobě.
No se švagrovou nemáš žádný vztah jak se zdá, takže tam trošku postrádá logiku snaha kupovat nějaký lepší dárky. Vztah je to ze slušnosti, takže dost možná i kvůli tomu na tu tvojí oslavu nechtějí. Vídat se s vámi taky nechtějí, takže bych jen udržovala vztah jak mají nastavený oni. Co jim tvůj přítel chce dát za dárky je jeho věc, je to jeho rodina. Osobně bych se do toho neangažovala. Já třeba dávám dárek bráchovi, on mě nikdy (dá mi máma jakože od všech) a kdyby mi do toho manžel začal kafrat, že mu taky nic nemám dávat, tak by se se zlou potázal.
A asi budeš trošku dárkoholik. Jako moje kamarádka. Je zlatá, ale jak jde o dárky, tak má v hlavě nějakou poruchu. Roky si vede sešit kde si píše kdo jí co dal, prý aby další rok nedala málo ( nebo možná i hodně?
) Vím, že si na dárky potrpí, ne na drahý, ale na různý krávovinky jako samolepky, fixy atd. Takže vlastně jen u ní se snažím jí fakt potěšit, jinak u nás nikdo oslavy ani dárky extra neprožívá.
Možná měli připraveného původně něco velkého, co propadlo…zkazilo se apod. A teď se jim nechtělo po tolika měsících kupovat něco jiného, mohli taky zapomenout, tak „táto, skoč rychle do večerky“ apod. Ale tak jako tak, byla bych pro, si nic nedávat, případně upéct domácí dor a posedět u kafe, nevím, jak daleko od sebe bydlíte či jak často se stýkaáte.
Jak se říká: “darovanému koni na zuby nehleď”, tak já to vnímám tak, že by měl dát každý dárek takový, jaký cítí a neřešit, kdo komu dal víc apod…v dnešní době, kdy mají všichni všechno jsou dárky skoro zbytečné…
Jóó, kdybyste všichni narozeniny brali jako normální moment, kdy se rodina sejde, ugriluje kus masa, někdo upeče dort a konec, tak bys tu teď nemusela sedět a rozebírat, že ty jsi mu dala zážitek za 8 litrů, on tobě něco ve stylu „co dům dal“ a jeho rodině se nosí dárky jak na státní vyznamenání ![]()
Všichni jste tam vesměs nějakým způsobem povrchní, přitom by stačilo tak málo : vyprdnout se na to ![]()
Není fér dělat dobrovolně velko-oslavu v kulturaku, co spolkne hodně peněz, dávat příteli společný dárek za tolik tisíc a pak tu flusat, že jsou všichni skrblici a vytahovat, jak „štědrá“ jsi byla. To je zkrátka povrchní mindset jak Brno 👀
Tak se na to vyprdněte a řešte místo dárků vaše vztahy. To je asi zásadnější než to, co dostanete a za kolik
Příspěvek upraven 22.04.25 v 15:13
Já bych se předně zamyslela nad sebou, protože ostatní dávají docela jasně najevo, co a jak. Švagrovci a celá rodina manžela na oslavu nedorazili. Proč asi? Věříš, že všichni byli indisponováni? O 4 měsíce později (mohli ti dojet popřát nebo cokoliv dalšího) Ti vrazí, co najdou ve špajzu. Nezvou Vás, skoro se nevídáte. O čem to asi vypovídá? Že Tě mají naprosto u zádele.
A manžílek? Chce být za haura, jen proto dává drahé dárky. Ať dává, ale na Tebe slušně dlabe. A s tím, jak kritizoval to, cos mu dala Ty?! To bych ho opravdu poslala do oněch míst. Naprosto hnusné k Tobě, neslušné, hrubé.
Takže neřeš dárky, ale pravou povahu vztahu / vztahů.
No to chapu, ale nutit k tomu nikoho nemuzes. Maji to jinak, tak jim taky nekupuj dahe darky nebo o nich tolik nepremyslej, aby jim sedli, kdyz oni to nedelaji a nebo kdyz to tak mas, tak to tal delej dal, ale necekej nic na oplatku.. ![]()
A správně by bylo co? Hodně starostí a nejet taky? ![]()
@Lojzísek ja moc tedy nechapu, proc se osobne tam hezky chovají, jsou miloučcí, same objimacky atd
A proč by ne? To mají být nepříjemní, když se vidíte tak zřídka? Více Vás vidět asi nepotřebují, dárky dají, jaké uznají za vhodné - velmi symbolicky (na tom nic neslušného nevidím). To všechno nevylučuje, že bratra i Tebe jednou, dvakrát za rok nevidí rádi. Jen to mají prostě jinak. Ale to neřeš, Tvůj manžel se k tobě chová hrozně.
@mado predtim, nez jsem to koupila jsem se ho zeptala, jestli mu muzu dat k narozeninám primo tohle. A rekl mi ano, ze by se tam chtel jet podivat. A pqk mi vyčítal, ze jsem to mela bez starosti a ze jsem to využila taky (bylo to pro dva)