Musí být tolik másla v cukroví?

378
7.11.11 08:57

Musí být tolik másla?

Dobré ránko, tušíte někdo, proč se dává do cukroví (domácích sušenek) tolik másla či jiného tuku? Cukroví je dobré, ale přijde mi příšerné dávat na např. 35 dkg mouky 20 dkg tuku :roll: . Myslíte, že by chuťově hodně vadilo, kdyby se dalo tuku třeba polovina? Děkuji za odpovědi :kytka: . Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
7.11.11 09:01

No taky si myslím, že by z toho nebylo těsto, ale drobenka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
7.11.11 09:06

zkus to, dej míň másla a uvidíš, jakou z toho budeš mít hmotu, taky si myslím, že to při sobě držet nebude, kdyžtak přidáš

• Citovat
  • Upravit
andela
7.11.11 09:28

dlemého hlavně bude po upečení těsto tvrdé, nebude křehké.

• Citovat
  • Upravit
13119
7.11.11 09:34

po upečení to nebude dobré - buď bude tvrdé, nebo se ti rozpadne. Jinak do vánočního cukroví je lepší klasické máslo než jakýkoli jiný tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
7.11.11 09:45
ynax píše:
po upečení to nebude dobré - buď bude tvrdé, nebo se ti rozpadne. Jinak do vánočního cukroví je lepší klasické máslo než jakýkoli jiný tuk.

já vždy používám teda Heru… ale to jen mimo téma :)

• Citovat
  • Upravit
101751
7.11.11 09:46

A co je vlastně na tuku tak špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
7.11.11 09:47
andela píše:
ynax píše:
po upečení to nebude dobré - buď bude tvrdé, nebo se ti rozpadne. Jinak do vánočního cukroví je lepší klasické máslo než jakýkoli jiný tuk.

Jojo, babička taky, do těsta, na náplně a krémy máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.11.11 09:52
j.a.n.i1 píše:
andela píše:
ynax píše:

Já dávám do těst většinou taky Heru, nebo Stellu - dělala jsem test :mrgreen: a doma nikdo nepociťoval výraznější rozdíl v chuti (tak, aby si toho všimnul a vadilo to). Peču klidně i 10kg cukroví (něco prodám…) a při tom, kolik máslo stojí :nevim: Do náplní a krému samozřejmě máslo, to by asi poznat bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.11.11 10:08

Tu koukám do receptů a mám i na 650g mouky 500g tuku :mrgreen:

A jedno méně tučné
125g měkkého másla, 275g moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky sody nebo prdopeč, 450g hladké mouky.
Nechat chvíli odpočinout, na vále udělat hromádku cca 100g cukr moučka a lžička skořice, z těsta dělat tak 10cm dlouhé válečky (tak 1 cm v průměru, hodně nabyde…), oválet v tom cukru se skořicí, na plechu s peč. papírem tvarovat esíčka, péct 10 min na 200°C.

Takže jsou různé recepty, pohledej nějaké ty méně mastné, pokud ti to vadí…
Perníčky dělám úplně bez tuku třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
7.11.11 10:31

holky us pecete cukrovy jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.11.11 10:33
Barborka4 píše:

Ne… To až v prosinci nejdříve…
Ale koukám po receptech a plánuju=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
7.11.11 10:37
Pipet píše:
Barborka4 píše:
Ne… To až v prosinci nejdříve…
Ale koukám po receptech a plánuju=)

aha ja si kazdy rok rikam ze mam porad dost casu a pak nic nestiham :nevim: :lol: tak to bych mohla us take planovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.11.11 10:40
Pipet píše:
j.a.n.i1 píše:
andela píše:
ynax píše:
Já dávám do těst většinou taky Heru, nebo Stellu - dělala jsem test :mrgreen: a doma nikdo nepociťoval výraznější rozdíl v chuti (tak, aby si toho všimnul a vadilo to). Peču klidně i 10kg cukroví (něco prodám…) a při tom, kolik máslo stojí :nevim: Do náplní a krému samozřejmě máslo, to by asi poznat bylo dost.

Třeba můj chlap pozná okamžitě, když je místo másla hera v čemkoliv… :zed: Takže u nás jedině máslo… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.11.11 10:46

Moc děkuji za názory, mně tučné cukroví nevadí, ale mé linii jo, jsem sladkožravec, takže mi pár kousků nestačí :lol: , tak mě napadla ta myšlenka - dát tuku méně, ale je fakt, že z nějakého důvodu se to takhle už po generace dělá. Jinak já dávám většinou do světlého cukroví máslo a do tmavého Heru, do krémů máslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí