Musìm jìt na pohřeb?

127
24.12.15 12:57

musìm jìt na pohřeb?

Vsem preji krasne a pohodove vanoce, mam hrozne dilema a fakt nevim jak se zachovat, tak vas prosim o nazor. Minuly tyden jsem se dozvedela ze zemrel muj otec, ktereho jsem vubec neznala, a ja ted nevim jestli jit na pohreb. Nejradeji bych nesla, pro me je to jako jit na pohreb cizimu cloveku. Co myslite je to povinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9994
24.12.15 13:00

@00.katka No, v první řadě on měl povinnosti vůči tobě. Plnil je? Rozhodnutí je na tobě. Hlavně se netrap tím, co si myslí ostatní.
Hezké vánoce a klid v duši :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.12.15 13:03

@00.katka povinnost to není. Záleží jen na tobě. Abys nelitovala toho, žes tam šla anebo nešla…co si myslí ostatní je jejich věc, to bych neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
24.12.15 13:07

Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.12.15 13:09

Jestli plnil povinnosti vuci me fakt nevim, ale rekla bych ze ne, nikdy jsem se o nem s mamkou nebavila, nemela jsem tu potrebu. Japrave nejvic resim co na to reknou ostostatni kdyz nepujdu, mamka tvrdi ze bych jit mela. Kdybych se mela rozhodnout za sebe tak nejdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
24.12.15 13:14
@00.katka píše:
Jestli plnil povinnosti vuci me fakt nevim, ale rekla bych ze ne, nikdy jsem se o nem s mamkou nebavila, nemela jsem tu potrebu. Japrave nejvic resim co na to reknou ostostatni kdyz nepujdu, mamka tvrdi ze bych jit mela. Kdybych se mela rozhodnout za sebe tak nejdu :nevim:

no nevím, když nepůjdeš ostatní členové rodiny tě pomluví (nevím, zda je znáš, nebo jsou pro tebe taky cizí), půjdeš tam a bude to, že ses tam ukázala a jestli něco nečekáš z dědictví. Jakmile dojde na pozůstalost, jsou lidé hodně zlí. Budeš to mít těžké ať se rozhodneš jakkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.12.15 13:19

Nesla bych, cizimu cloveku ne. Pokud o tebe nejevil zajem, tak to ti okolo moc dobre vedi a pokud budou drbat, tak jen z vlastniho strachu, ze se na ne jejich deti vyprdnou, kdyz se k nim budou chovat spatne ci je ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
24.12.15 13:25

@00.katka Taky jsem neznala otce, neměl o mě zájem. Když umřel, tak jsem byla pozvaná až po měsíci na dědické řízení :nevim: Ale kdybych věděla, že umřel a že má pohřeb, tak bych tam nejspíš šla :think:
Ale povinnost to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.12.15 13:36

Pohřeb vznikl jako rituál, abychom se s daným člověkem rozloučili, symbolicky odchod uzavřeli - pokud nemáš potřebu něco v sobě uzavírat, nepřinese ti to útěchu a s daným člověkem ses nesetkala, tudíž se nemáš proč loučit - nechoď. Pohřeb je rituál pro pozůstalé, ne pro toho co odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32898
24.12.15 13:36

Není. Já jsem dostala parte pár dní před státnicema, a nešla jsem. Viděla jsem ho asi 3× v životě. Navíc mě vydědil, jak jsem zjistila pár měsíců po jeho smrti (že prý jsem se o něj nestarala). Chodím na pohřeb lidem, které jsem měla ráda, vážila jsem si jich.
Už je to 6 let a ačkoli jinak na hřbitov chodím za příbuznými (nejen o dušičkách), tak u něj ani nevím kde leží a nemám potřebu to zjišťovat.
Rozhodni se jen podle sebe, jak to cítíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
24.12.15 13:39

@andelka83 Ten můj mě vydědit nestihl…utopil se na dovolené…dostal při plavání v moři infarkt… Já ho viděla jen 1×, na testu otcovství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.15 15:26
@00.katka píše:
Jestli plnil povinnosti vuci me fakt nevim, ale rekla bych ze ne, nikdy jsem se o nem s mamkou nebavila, nemela jsem tu potrebu. Japrave nejvic resim co na to reknou ostostatni kdyz nepujdu, mamka tvrdi ze bych jit mela. Kdybych se mela rozhodnout za sebe tak nejdu :nevim:

Nechod. Kor pokud jsi ho nikdy neviděla. Kdyby se o tebe zajímal, urcite by tě kontaktoval :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.12.15 15:36

Je mi to líto. Záleží hlavně na tobě, jak to cítíš ty.Co si pomyslí ostatní, bych v tomto případě nebrala v úvahu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
24.12.15 17:40

@00.katka neni,ale myslim, ze slusnost to je.Taky „mam, nemam“ tatu. A ackoliv se k nam „choval, nechoval“.Tak bych na pohreb urco sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
24.12.15 17:44

Nešla bych, takhle jsem to měla s táty tátou a taky jsem nešla (nebyl pohřeb, i kdyby byl nešla bych).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová