Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@EvaEpic píše:
Já právě četla na netu že jako očkovaná karanténu nemámproto se chci otestovat i já co nejdřív.
Jako očkovaná karanténu nemáš, pokud nemáš příznaky. Jakmile máš příznaky, jdeš na test i karanténu
@Nausika
Na test musí, když má příznaky, přestože je očkovaná. Karanténa ji začne platit, když bude mít svůj test pozitivní. Do výsledků testů se vyhýbat lidem. Řešila jsem to dneska na hygieně. Očkovaná jsem hned v březnu a dubnu druhou dávkou. Doma mám teď jedno pozitivní dítě. Sama mám příznaky (taky bolest hlavy, tlak v nose). U nás je jedno odběrové místo bokem, kde se nemusí vůbec objednávat, ale berou hned. Takže jsem se dneska stáhla mimo civilizaci. A jela jsem na testování. Zítra jsem si automaticky vzala volno v práci, než příjde výsledek. Karanténa začne, když to bude pozitivní. Když nebude. Tak mám nějakou podzimní virózu, kterou taky budu muset přeléčit, řešit nemocenskou na příští týden, ale nemusela bych být v karanténě, jak je zbytek neočkované rodiny.
Uvidí se, jaký mi příjde zítra výsledek.
@EvaEpic budete muset na PCR test. V pondělí zavolat obvodačce nebo zítra na hygienu a domluvit se.
Muži prisla SMS že je veden v seznamu infekčních a že má na internetové stránce vyplnit možné rizikové kontakty. Tak uvidíme.
A do školy mám něco hlásit? Asi až bude syn případně pozitivní že?
@Kelsey karanténu máš teď. V případě pozitivity spadáš pod režim izolace.
To vymysleli zase ptakovinu s tim, ze se nebudou proplacet testy na covid. Jsem ockovana, ale tímhle krokem docílí pravého opaku, nez, ze donutí lidi očkovat. Prestanou se testovat rizikové kontakty, co by jinak na test sli dobrovolně….
Jediný, komu tim zavarili, jsou zase a opet hospodsti, uz je mi jich lito…. ![]()
Na PCR se pry ma jit 5.-7. den od prvnich priznaku/kontaktu, aby to vyslo spravne.
@jannina1 píše:
No tak tohle nezastavi ani na 50%.Mrkni na pocty ockovanych pacientu na JIP.
Mrkni na počty neočkovaných na JIP…
@ančapepča píše:
Mrkni na počty neočkovaných na JIP…
a na jejich průměrný věk, který je podstatně nižší než u těch očkovaných
@EvaEpic píše:
Oni mají v práci firemní testování a testujou úplně všechny i očkované. A teď tam mají hrozně moc pozitivních.Příspěvek upraven 21.10.21 v 20:18
Aspoň má zaměstnavatel rozum a testuje všechny…
@ivašot. píše:
a na jejich průměrný věk, který je podstatně nižší než u těch očkovaných
Jo jo, to je taky důležitý ukazatel ![]()
@jannina1 píše:
A pak, ze se očkovani nemusi testovat
To jejich „tečka za covidem“ je ted uz naprosto směšný.
Jsem očkovaná a myslím si, že testovat by se měli všichni, očko i neočko. Určitě jsem se nenechávala očkovat kvůli tomu, abych se vyhýbala testům, ale proto, abych neskončila s těžkým covidem. Kdo by se pak staral o děti? Tolik k mojí motivaci. A myslím, že spousta lidí to má stejně nastavené.
@Veveří píše:
Jsem očkovaná a myslím si, že testovat by se měli všichni, očko i neočko. Určitě jsem se nenechávala očkovat kvůli tomu, abych se vyhýbala testům, ale proto, abych neskončila s těžkým covidem. Kdo by se pak staral o děti? Tolik k mojí motivaci. A myslím, že spousta lidí to má stejně nastavené.
Přesně, mám to stejně. ![]()
@Veveří píše:
Taky jsem to dneska té paní říkala, že mi příjde chyba, že se pravidelně my očkovaní netestujeme. Určitě ve škole by se mělo. Školy jsou semeniště nakažených.
Ale ono je to i o něčem jiném. Lidi viditelně kašlou na vše. Běžně potkávám v obchodě, že respirátor jim nic neříká. Alespoň v davu nebo uzavřeném prostoru to dodržet.