Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@ančapepčaMe prijde kontraproduktivni, ze vlada minimalne tak nejak castecne zamlcuje, ze ockovani to jako chyti taky. Chapu, ze cil je dostat lidi na ockovani, ale netestovat ockovane je velka chyba. Ted jsme cela rodina pozitivni, ockovany nas nakazil vsechny a projevy jako u virozy. I po tydnu kasleme vsichni, je to neprijemne. Lidi se manzels neustale ptaji, jestli je ockovany, ze se jako nakazil…media a vlada totiz vytvorili dojem, ze covid se ockovanych netyka, proto jim ve statistikach vychazi nizke procento ockvanych, protoze to jsou vlastne jen lidi, co tam jdou dobrovolne. Zbytek se svede na virozu.
Jsem proto, aby se na očkované a neočkované vztahovala stejná pravidla, co se týče testů a karantény, protože i očkovaný může onemocnět. A zvlášť tam, kde se pracuje s lidmi a mezi lidmi, musí být opatrní všichni. Zvlášť tam, kde jsou rizikové osoby.
Ale nemám pocit, že by média uměle vytvořila dojem, že očkování nemoci zabrání. Jasně říkali, že virová nálož bude pravděpodobně menší a mírný průběh. To přece ví každý, kdo se jen trochu zajímá, jak funguje očkování.
U nás v zařízení sociálních služeb mají znovu uzavřená oddělení, covid mají uživatelé, kteří byli očkovaní vzhledem k věku a zdravotnímu stavu mezi prvními.
@Pears206 píše:
Jsem proto, aby se na očkované a neočkované vztahovala stejná pravidla, co se týče testů a karantény, protože i očkovaný může onemocnět. A zvlášť tam, kde se pracuje s lidmi a mezi lidmi, musí být opatrní všichni. Zvlášť tam, kde jsou rizikové osoby.Ale nemám pocit, že by média uměle vytvořila dojem, že očkování nemoci zabrání. Jasně říkali, že virová nálož bude pravděpodobně menší a mírný průběh. To přece ví každý, kdo se jen trochu zajímá, jak funguje očkování.
U nás v zařízení sociálních služeb mají znovu uzavřená oddělení, covid mají uživatelé, kteří byli očkovaní vzhledem k věku a zdravotnímu stavu mezi prvními.
Taky jsem pro co se týče pravidel pro očkované i neočkované. Já jsem očkovaná, ale nenechala jsem se očkovat proto, abych měla nějaké výhody, ale protože se bojím horšího průběhu a případných následků (kamarádka má doteď problémy s dýcháním). Nebývám sice moc nemocná, ale když už na mě něco sedne, odnesu to s plnou parádou. ![]()
@Anonymní píše:
@ančapepčaMe prijde kontraproduktivni, ze vlada minimalne tak nejak castecne zamlcuje, ze ockovani to jako chyti taky. Chapu, ze cil je dostat lidi na ockovani, ale netestovat ockovane je velka chyba. Ted jsme cela rodina pozitivni, ockovany nas nakazil vsechny a projevy jako u virozy. I po tydnu kasleme vsichni, je to neprijemne. Lidi se manzels neustale ptaji, jestli je ockovany, ze se jako nakazil…media a vlada totiz vytvorili dojem, ze covid se ockovanych netyka, proto jim ve statistikach vychazi nizke procento ockvanych, protoze to jsou vlastne jen lidi, co tam jdou dobrovolne. Zbytek se svede na virozu.
Já taky nikde netvrdím, že očkovaný se nemůže nakazit. Očkování má chránit před težkým průběhem, a proto jsem se naočkovat nechala. Nikam zbytečně nelezu a všude v obchodě nosím respirátor. Necítím se totiž jako naočkovaný mistr světa a tím se snažím chránit své děti. Vím, že si to můžou přinést ze školy, ale já udělám, vše co můžu. Buď ráda, že máte jen příznaky virózy
mohlo být mnohem hůř…