Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky je teoreticky možné, ze mu vyšla pouze falešná pozitivita a všichni mate jen běžnou virozu (teď strasne lítají) Manžel musí na potvrzení PCR testem, který to bud potvrdí nebo vyvrati. Zatím se straňte kontaktu s lidmi a další pokyny určitě manželovi řeknou na tom PCR testování. Držím palce.
@Aduš8 píše:
@greenapple a od kdy tvrdí, že se očkovaný nemůže nakazit? Neexistuje očkování, které by jakoukoliv nemoc dokázalo úplně zastavit a fungovalo na 100%. Má tě chránit proti těžkému průběhu nemoci, ne proti nakažení
jo a proto se jím dle naší vlády prokazuje bezinfekčnost ![]()
@Kelsey píše:
Taky jsem to dneska té paní říkala, že mi příjde chyba, že se pravidelně my očkovaní netestujeme. Určitě ve škole by se mělo. Školy jsou semeniště nakažených.
Ale ono je to i o něčem jiném. Lidi viditelně kašlou na vše. Běžně potkávám v obchodě, že respirátor jim nic neříká. Alespoň v davu nebo uzavřeném prostoru to dodržet.
Vidím to úplně stejně a též je mi z toho smutno. Hodně mě mrzí, že si celou situaci my Češi sami zhoršujeme.
@Bubllenka píše:
To vymysleli zase ptakovinu s tim, ze se nebudou proplacet testy na covid. Jsem ockovana, ale tímhle krokem docílí pravého opaku, nez, ze donutí lidi očkovat. Prestanou se testovat rizikové kontakty, co by jinak na test sli dobrovolně….
Jediný, komu tim zavarili, jsou zase a opet hospodsti, uz je mi jich lito….
Je to chyba. Lidi se přestanou testovat a vláda úplně ztratí přehled o virové náloži. A že prý je stejně drsná jako v březnu. Včera vyšla zpráva, že dělali PCR test odpadních vod v Praze a je tam stejné množství viru jak v březnu, kdy bylo nejhůř. A že není tolik lidí v nemocnici, je díky očkování. Na druhé straně tím, že tam našli toho víru tolik se bohužel ukázalo, že lidé jsou míň promoření, než se předpokládalo.
@Veveří píše:
Jsem očkovaná a myslím si, že testovat by se měli všichni, očko i neočko. Určitě jsem se nenechávala očkovat kvůli tomu, abych se vyhýbala testům, ale proto, abych neskončila s těžkým covidem. Kdo by se pak staral o děti? Tolik k mojí motivaci. A myslím, že spousta lidí to má stejně nastavené.
Je opravdu hodně lidí, kteří se nechali testovat jen aby měli pokoj od testů a jiné buzerace, bohužel.
@Veveří píše:
Jsem očkovaná a myslím si, že testovat by se měli všichni, očko i neočko. Určitě jsem se nenechávala očkovat kvůli tomu, abych se vyhýbala testům, ale proto, abych neskončila s těžkým covidem. Kdo by se pak staral o děti? Tolik k mojí motivaci. A myslím, že spousta lidí to má stejně nastavené.
Já to mám stejně. Klidně se budu dál testovat a nijak mě to neuráží. Očkovala jsem se kvůli sobě a nee kvůli tomu, že můžu do restaurace…
@Bubllenka píše:
To vymysleli zase ptakovinu s tim, ze se nebudou proplacet testy na covid. Jsem ockovana, ale tímhle krokem docílí pravého opaku, nez, ze donutí lidi očkovat. Prestanou se testovat rizikové kontakty, co by jinak na test sli dobrovolně….
Jediný, komu tim zavarili, jsou zase a opet hospodsti, uz je mi jich lito….
A ono zpoplatni i testy na zadanku? Rizikové kontakty dostávají žádanky, tak jsem myslela, že to zůstane zdarma. Pokud by se to mělo platit, tak to je pěkně na prd.
@Veveří píše:
Je to chyba. Lidi se přestanou testovat a vláda úplně ztratí přehled o virové náloži. A že prý je stejně drsná jako v březnu. Včera vyšla zpráva, že dělali PCR test odpadních vod v Praze a je tam stejné množství viru jak v březnu, kdy bylo nejhůř. A že není tolik lidí v nemocnici, je díky očkování. Na druhé straně tím, že tam našli toho víru tolik se bohužel ukázalo, že lidé jsou míň promoření, než se předpokládalo.
No přesně. Doufám v lidskou moudrost a ty lidi se budou chodit testovat. Chápu jak to vláda myslí, ale nejspíš se to mine účinkem. Na žádanku od mudr nebo hygieny je test zdarma, ale spousta lidí k mudr nepůjde. Je to bludný kruh a zatím není cesta ven. Opravdu jen to očkování ![]()
@Kriss Tina píše:
A ono zpoplatni i testy na zadanku? Rizikové kontakty dostávají žádanky, tak jsem myslela, že to zůstane zdarma. Pokud by se to mělo platit, tak to je pěkně na prd.
To nezpoplatni, ale kdyz jsem mela covid ja, trvalo 5 dni, nez mi ji lékař poslal. Což nevadilo. Byla jsem v karantene… Dneska do karantény očkovány nemusi. Verim, ze spousta ockovanych včetně me, by preventivně na test sla, kdyby doma mela covida… takhle nepujde nikdo, kdyz za to ma platit…
@Bubllenka jo takhle, no aspoň že tak. Nás už vytrasovali několikrát a kdybych za to měla pokaždé platit, tak děkuji pěkně
kdyby ty testy chtěli aspon jen za nějakou symbolickou částku třeba, ale na placený se jim všichni vykaslou. To si radši odepřu večeři v restauraci, než abych šla platit za test. S příznaky holt oslovit Dr.
@Kriss Tina píše:
@Bubllenka jo takhle, no aspoň že tak. Nás už vytrasovali několikrát a kdybych za to měla pokaždé platit, tak děkuji pěkněkdyby ty testy chtěli aspon jen za nějakou symbolickou částku třeba, ale na placený se jim všichni vykaslou. To si radši odepřu večeři v restauraci, než abych šla platit za test. S příznaky holt oslovit Dr.
Přesně tak. A to si myslím řekne každý. A upřímně? Sice jsem očkovaná, ale, aby mě neustále někdo lustroval, když si chci jít dát kafe? To radši zůstanu doma a tihle lidé budou těm hospodám hrozně chybět… ![]()
Tak nakonec to dopadlo jak to vypadalo. Já i muž pozitivní PCR. Tak snad díky tomu očkování budeme mít lehký průběh
Já půjdu v pondělí na aplikování těch protilatek protože jsem riziková skupina. Tak snad to dopadne dobře.
Me prijde kontraproduktivni, ze vlada minimalne tak nejak castecne zamlcuje, ze ockovani to jako chyti taky. Chapu, ze cil je dostat lidi na ockovani, ale netestovat ockovane je velka chyba. Ted jsme cela rodina pozitivni, ockovany nas nakazil vsechny a projevy jako u virozy. I po tydnu kasleme vsichni, je to neprijemne. Lidi se manzels neustale ptaji, jestli je ockovany, ze se jako nakazil…media a vlada totiz vytvorili dojem, ze covid se ockovanych netyka, proto jim ve statistikach vychazi nizke procento ockvanych, protoze to jsou vlastne jen lidi, co tam jdou dobrovolne. Zbytek se svede na virozu.