Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@eva valoi píše:
@Kakika Statistiky podle mě. Taky v tom nevidím smysl.
Měli by se soustředit na ty, kteří jsou v kontaktu s dalšími lidmi. Manželova známého jsem hlásila, protože jsme byli v kontaktu den před mým testem. I jemu jsem svoji pozitivitu dala vědět. Jeden z mála, který chtěl nastoupit do karantény a jeho obvoďák mu řekl, že ho to nezajímá. Do práce tak šel ještě dva pracovní dny, než ho dnes kontaktovala hygiena.
@eva valoi píše:
@Ou Já se tak chovám už skoro rok. Chodíme maximálně do lesa, tam nakazím leda srnu nebo divoké prase, ale ty se nám zdaleka vyhnou. Do krámu rok chodí jeden člen rodiny, můžu říct, že jsem asi jeden z mála lidí, kterým to zas až tolik nevadí.
Takže tak.
Manžela v práci budou testovat asi zítra, takže ten tomu už neuteče.
no pokud máte od minulého týdne v rodině veli pravděpodobnou nákazu a tvůj muž to šíří v pracovním kolektivu, tak se opravdu nechováte jako v karanténě ale šíříte covid-.
A pokud se v době s největší možností se nakazit stýkýte s dalšími rodinami tak ne nechováš se rok tak jako bys byla v karanétně.
@eva valoi já mám domácí test, udělala bych si ho.
A co se týče té jiné mamky, taky bych Hygienu poslala někam, že když jsem sama v izolaci a děti mám teď na 3 týdny doma, určitě s nimi nikam nejedu a že cílem je nešířit nemoc a ne lovit čísla. ![]()
@Kakika tak možná jim jde o kontakty, které měly děti minulý týden, pokud byly pozitivní…
@Ou píše:
no pokud máte od minulého týdne v rodině veli pravděpodobnou nákazu a tvůj muž to šíří v pracovním kolektivu, tak se opravdu nechováte jako v karanténě ale šíříte covid-.A pokud se v době s největší možností se nakazit stýkýte s dalšími rodinami tak ne nechováš se rok tak jako bys byla v karanétně.
To bych tedy neřekla. Na šíření covidu jsou jiní experti. A do práce, pokud jsem si všimla, chodí do fabrik všichni. Není žádoucí, aby se zastavila výroba, jak jsem pochopila.
@eva valoi píše:
To bych tedy neřekla. Na šíření covidu jsou jiní experti. A do práce, pokud jsem si všimla, chodí do fabrik všichni. Není žádoucí, aby se zastavila výroba, jak jsem pochopila.
Výroba se spíš zastaví, když tam polezou nakažení… Myslím, že ti musí být jasné, že ten covid máte. ![]()
Volné místo je 8. 3. A ještě budu tedy muset mít nějaké čestné prohlášení a spíš počítám s tím, že už budu negativní.
@alialiali píše:
@Kakika tak možná jim jde o kontakty, které měly děti minulý týden, pokud byly pozitivní…
O ty jim určitě nejde. Děti jsou 3. a 6. třída. Naposledy ve škole v prosinci. Venku s kamarády nelítají, čas tráví doma nebo s námi v přírodě. Starší je PAS…on jiné děti rozhodně nevyhledává a mladší k mému znepokojení už si nechce s kamarádkami ani psát či telefonovat. Tenhle distanc udělá asociály i z dříve kontaktních dětí.
Hele to je zase diskuze. Opravdu si nemyslím, že musím mít covid. Dvakrát jsem už testy podstupovala, jednou poté, co jsem pečovala o nemocné příbuzné. A vždy jsem byla negativní. A to jsem sice za použití ochranných pomůcek, ale opravdu byla v těsném kontaktu a ne 10 minut.
Manžel má jít na test zítra, do té doby ho nikdo doma nenechá. A pokud bude negativní, jakože nejspíš ano, tak ho zase doma nikdo nenechá za 100 %. Stejně jako když byl v karanténě syn. Neexistovalo, abychom šli do karantény, nikdo to po nás vůbec nechtěl. Já byla z vlastní vůle, manžel chodil do práce.
@mau-mau píše:
@eva valoi já mám domácí test, udělala bych si ho.A co se týče té jiné mamky, taky bych Hygienu poslala někam, že když jsem sama v izolaci a děti mám teď na 3 týdny doma, určitě s nimi nikam nejedu a že cílem je nešířit nemoc a ne lovit čísla.
A kde a za kolik se test sežene a jakou má spolehlivost?
@eva valoi píše:
Volné místo je 8. 3. A ještě budu tedy muset mít nějaké čestné prohlášení a spíš počítám s tím, že už budu negativní.
A proč si nekoupíš test v lékárně? ![]()
@mau-mau píše:
@eva valoi já mám domácí test, udělala bych si ho.A co se týče té jiné mamky, taky bych Hygienu poslala někam, že když jsem sama v izolaci a děti mám teď na 3 týdny doma, určitě s nimi nikam nejedu a že cílem je nešířit nemoc a ne lovit čísla.
no jo, ale když nebudeme mít čísla, tak zas nebudeme nejhorší, a nebudeme moci mít další rok či dva nouzový stav a bez nouzového stavu se vládě blbě krade
@eva valoi píše:
A kde a za kolik se test sežene a jakou má spolehlivost?
já mám antigenní, je jich tam 5 za 900. Zatím co vím z naší rodiny a od známých, má spolehlivost 100%. Tyhle antigenní jsou dobré. Naprd byly ty z kapilární krve, ale tyhle jsou z nosu.
Koukni na netu po lékárnách. ![]()
@mau-mau píše:
já mám antigenní, je jich tam 5 za 900. Zatím co vím z naší rodiny a od známých, má spolehlivost 100%. Tyhle antigenní jsou dobré. Naprd byly ty z kapilární krve, ale tyhle jsou z nosu.Koukni na netu po lékárnách.
Díky. Mrknu se.