Může žena přeprat chlapa?

Anonymní
6.5.23 18:28

Může žena přeprat chlapa?

S kamarádkou jsme se na toto téma bavili. Myslí si, že žena je fyzicky slabší a muze prostě nepřepere (př. Žena 65 kg x muž 85-92 kg). Popravdě já netusim.
Přeprat myslím doslova. Násilník na ni zaútočí někde na ulici a musí se bránit. (100kg chlap) mlátí s ní o zem, chytá ji pod krkem atd. Je žena (60-70kg) schopna shodit ho na zem, dát mu pěsti silou.

Situace kdy žena se vyrovná muži je následovná muž je starý a nemocny.
Muž je slabý a hubený.
Nejvíce na tom mě zajímá duo muž 100 kg *100kg žena kdo z nich bude mít větší sílu? Oba váží stejně a oba jsou stejně vysocí. Napište vaše názory. Budu ráda, když o tom pokecáme. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
6.5.23 18:29

V drtive vetsine ma navrch chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.5.23 18:33

Pokud žena nemá nějaký 'výcvik" Tak nemá šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
6.5.23 18:35
@Anonymní píše:
S kamarádkou jsme se na toto téma bavili. Myslí si, že žena je fyzicky slabší a muze prostě nepřepere (př. Žena 65 kg x muž 85-92 kg). Popravdě já netusim.
Přeprat myslím doslova. Násilník na ni zaútočí někde na ulici a musí se bránit. (100kg chlap) mlátí s ní o zem, chytá ji pod krkem atd. Je žena (60-70kg) schopna shodit ho na zem, dát mu pěsti silou.Situace kdy žena se vyrovná muži je následovná muž je starý a nemocny.
Muž je slabý a hubený.
Nejvíce na tom mě zajímá duo muž 100 kg *100kg žena kdo z nich bude mít větší sílu? Oba váží stejně a oba jsou stejně vysocí. Napište vaše názory. Budu ráda, když o tom pokecáme. ;)

vaše problémy mít :mavam: myslím, že to přeprání nezávisí až tak na kilogramech, ale na fyzičce - když bude žena 100 kg malá s velkým břichem a sádlo se na ní třepe jako sulc, tak rozhodně nepřepere žádného chlapa, natož 100 kg atleta se svaly, kam se podíváš,
ta situace, co píšeš násilník 100 kg a oběť 60-70 kg tak žena nemá v žádném případě možnost ho přeprat, pokud neumí sebeobranu - což znamená kolenem vší silou do rozkroku nebo prsty do očí, při normální rvačce nemá šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.5.23 18:35
@Anonymní píše:
Přeprat myslím doslova. Násilník na ni zaútočí někde na ulici a musí se bránit. (100kg chlap) mlátí s ní o zem, chytá ji pod krkem atd. Je žena (60-70kg) schopna shodit ho na zem, dát mu pěsti silou.Situace kdy žena se vyrovná muži je následovná muž je starý a nemocny.
Muž je slabý a hubený.
Nejvíce na tom mě zajímá duo muž 100 kg *100kg žena kdo z nich bude mít větší sílu? Oba váží stejně a oba jsou stejně vysocí. Napište vaše názory. Budu ráda, když o tom pokecáme. ;)

Možná bych rychleji utekla. K tomu bych si musela pomoct pepřákem, aby ztratil pozornost. Ale vím určitě, že bych chlapa nepřeprala. To by opravdu musel mít
jedině muší váhu nebo být párátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
6.5.23 18:37
@Anonymní píše:
Muž je slabý a hubený.

Stokilovy rosolovity muz, jehoz nejvetsim vykonem je jit si od gauce do lednicky pro dalsiho lahvace, muze podlehnout stokilove zapasnici.
Ja bych se teda klasicky s chlapem neprala, ale myslim, ze by ho bylo mozne zpacifikovat napr. figly natrenovanymi ze sebeobrany. Je mnoho faktoru ve hre, moment prekvapeni, zdatnost, zkusenost.. atd.

• Citovat
  • Upravit
11706
6.5.23 18:38

Může, viz Xena, Wonderwoman, Homolková, Kristian Alfonso, Sára Connorová, Lara Croft, Nevěsta, je spousta Drtikulek. Ale mě by nedostala žádná, to dá rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.5.23 18:43

Tahle by nějakého menšího určitě zvládla https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.5.23 18:48
@Anonymní píše:
Muž je slabý a hubený.

Už tu bylo spousta stupidnich diskusi. Tu tvou si připisují na přední místo. :dance:

• Citovat
  • Upravit
2603
6.5.23 18:53
@Anonymní píše:
Muž je slabý a hubený.

Neteř z kolene, nyní už dospělá, tak v době dospívání chodila na karate. Jednou z technik je jak se dostat z úchopu ruky, tj. někdo mě chytne dlaní za zápěstí. Já tu techniku znal, na sš spolužák chodil na karate a občas mi něco ukázal. Tak jsme to zkusili s neteří, myslím, že jí bylo tak 14. Chytil jsem ji jednou rukou za zápěstí, ona zkoušela tu techniku, ale vzhledem k výrazně menší síle to prostě nefungovalo. U spolužáka to bylo jinak, ten se uvolnil ze sevření hned. Kdysi psali dle skutečné události, žena trénovaná karate, nicméně chytil ji muž cca 100 kg, neměla šanci, byl výrazně silnější. Jistě že by žena měla šanci na nějakého muže výšky třeba kolem 150 cm, subtilní postavy, ona výrazně těžší, navíc trénovaná. Asi by se mi ubrálnila taková zápasnice jako Adéla Hanzlíčková, výškově menší asi o 6 cm, váhově lehčí o 8 kg, výborně silově vycvičená, s výbornou kloubní pohyblivostí a ohebností, nadrilovaná zápasnické techniky. Pokud by jí ale někdo dal ránu pěstí, tak tomu by se bránila hůře. A jednou ranou ji může srazit na zem nebo uvést do bezvědomí. Mně je přes 60, takže já bych ji nejspíš neohrozil, ale někdo třeba ve věku 40 let, mojí váhy a výšky, tak by mohla mít potíže. A spíš to vychází, že ta dobře trénovaná žena se ubrání, ale ne že někoho přepere - těžšího a silnějšího muže. Žena při stejném objemu svalů má docela významně menší sílu, to je dané jinými hormonálními hladinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
6.5.23 18:53

Myslím si že většina žen nemá proti chlapovi šanci. Já jsem drobná, hubená a slabá, neměla bych šanci ani proti slabému hubenemu muži. Možná proti staříkovi :think: ale kolikrát se stane, že na vás zaútočí slaboučký stařík že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
6.5.23 18:58
@Darkandeep píše:
Myslím si že většina žen nemá proti chlapovi šanci. Já jsem drobná, hubená a slabá, neměla bych šanci ani proti slabému hubenemu muži. Možná proti staříkovi :think: ale kolikrát se stane, že na vás zaútočí slaboučký stařík že? :mrgreen:

Souhlas, většina žen šanci nemá, mnohdy i ti staříci, např. věk přes 70 let dokážou mít velkou sílu. Strýc v 80 měl stále sílu značnou, celkem těžkoho psa chytil a nesl v ruce jako nic (pes přes 40 kg). Je tu i další věc, někdo třeba je vycvičený, chodil na karate, v reálné situaci ale má zábrany, ránu nedá. Nebo jiný se bojí, ač fyzicky není hůře než druhá strana. A muži prostě jsou o něco agresivnější, tj. žena se dá snadněji zastrašit, není to jen o síle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11706
6.5.23 18:58
@Darkandeep píše:
Myslím si že většina žen nemá proti chlapovi šanci. Já jsem drobná, hubená a slabá, neměla bych šanci ani proti slabému hubenemu muži. Možná proti staříkovi :think: ale kolikrát se stane, že na vás zaútočí slaboučký stařík že? :mrgreen:

Třeba já? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
6.5.23 19:00
@Uslava píše:
Už tu bylo spousta stupidnich diskusi. Tu tvou si připisují na přední místo. :dance:

Téma není zcela hloupé. Je tu dosti byznysu kolem sebeobrany, tak je dobré vědět, jestli takové věci pomohou v reálné situaci nebo ne. Určitě je skvělé něco znát, vědět, jak se chovat, ale pokud jde o skutečný boj, tak opravdu moc nepomůže nějaký víkendový kurz nebo i tříměsíční kurz, proti dosti silnějšímu to nestačí. Může se tam ale žena naučit, jak vyklidit pole, že si má držet od útočníka vzdálenost a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
6.5.23 19:03

Muze, ale musí vědět jak na to :nevim: váha nemusi byt úplně výhoda, spis člověk nesmí zpanikarit (což se snadno řekne no) a vědět kam zasáhnout :mrgreen: těch 100kg asi záleží, jestli je to ve svalech nebo tuku :nevim: pokud napadne namakany 100 kilovy chlap tlustou 100 kilovou ženskou, tak ta ho těžko přepere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová