Můžu dát banán do mrazáku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
weruuunka
22.9.11 08:08
kačenka1 píše:
Banán zmrazit jsem teda nikdy nezkoušela a taky si myslím,že by to dobře nedopadlo :nevim:Co třeba nějakou buchtu?Upotřebit je v ní?

To by ji něměl kdo jíst, já banány prostě nejim a náštěvy ke mě nechodí. :cert:

• Citovat
  • Upravit
12794
22.9.11 08:09

Ahoj,taky bych to nemrazila :mrgreen: udelala bych si bananovej koktejl :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
22.9.11 08:10

Tak zlé to snad nebude. V nejhorším se stane to co by se stalo i kdybys je dala do mrazáku, nebo nestihli je sníst. Prostě to vyhodíš. Taky se vždycky třepu o výsledek a zatím se to vždycky povedlo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.9.11 08:11

Ja delam marazene pyre.Rozmixuju banany nejake jablko muzes dosladit a hodit na mrazak.A jako fakt v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
22.9.11 08:14
kattkka píše:
Ja delam marazene pyre.Rozmixuju banany nejake jablko muzes dosladit a hodit na mrazak.A jako fakt v poho.
:dance: :dance: Děkuju, konečně kladná odpověd, tak to odpoledne vyzkoušim. :palec:
  • Citovat
  • Upravit
16492
22.9.11 08:39

Weruuu nečetla jsem všechny příspěvky, tak jestli se budu opakovat, tak se omlouvám.
Teď je celkem hodně jablek a výborná je přesnídávka s banány a jablky. Rozvaříš jablka, přidáš banány a rozmixuješ. Naliješ do malých skleniček, zavíčkuješ a je to. Já to třeba malé dávám na oběd s bramborem :-) Má to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
22.9.11 08:40

Ahoj-ještě zkus do vyhledávače hodit banánová marmeláda-někde jsem četla že je vynikající. A na marmeládě není co zkazit-nemusí se zavařovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.9.11 09:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
22.9.11 13:58

Můžeš. Ale připrav se na to, že bude černý a hnusný :-)
Já jsem zkoušela zmrzlinu - tvaroh a banán, ta byla dobrá. To pyré bude asi taky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
22.9.11 14:13
Antoinetta píše:
Můžeš. Ale připrav se na to, že bude černý a hnusný :-)
Já jsem zkoušela zmrzlinu - tvaroh a banán, ta byla dobrá. To pyré bude asi taky dobré.

Já jsem na to připravená. :palec: :mrgreen: Ale co, stejnak by se mi zkazili, tak za pokus nic nedám. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
22783
26.9.11 10:09

Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
26.9.11 10:33
krtek93 píše:
Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.

Už jsem je tam šoupla s hruškama. :dance: :mrgreen: Zítra vytáhnu první skleničku, tak to snad bude poživatelný. :think: :-P

• Citovat
  • Upravit
22783
26.9.11 10:37
weruuunka píše:
krtek93 píše:
Už jsem je tam šoupla s hruškama. :dance: :mrgreen: Zítra vytáhnu první skleničku, tak to snad bude poživatelný. :think: :-P

Jo vidíš - s hruškama je to dobrá kombinace. Oni totiž banány naší mladou zacpávaj a hrušky zase proháněj, tak se to většinou vykompenzuje (nebo někdy vyhraje hruška :mrgreen: ). Mrazit jsem teda zrovna tohle nezkoušela, tak snad to bude dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
26.9.11 10:46
krtek93 píše:
weruuunka píše:
krtek93 píše:
Už jsem je tam šoupla s hruškama. :dance: :mrgreen: Zítra vytáhnu první skleničku, tak to snad bude poživatelný. :think: :-P
Jo vidíš - s hruškama je to dobrá kombinace. Oni totiž banány naší mladou zacpávaj a hrušky zase proháněj, tak se to většinou vykompenzuje (nebo někdy vyhraje hruška :mrgreen: ). Mrazit jsem teda zrovna tohle nezkoušela, tak snad to bude dobrý :wink:
:mrgreen: Malýho taky banány ucpávají, ale v kombinaci s hruškou nemá problém. :palec:
  • Citovat
  • Upravit
10.3.20 00:56

Jde zmrazit

Zralý banán jde zmrazit, ale pouze oloupaný, nalamaný na poloviny nebo třetiny a nesmí se navzájem dotýkat..
Takže na prkénko nalamane banány asi 2 cm od sebe, na cca 30 minut, klidně i přes noc a pak už je možné je dát do uzavíratelného sáčku hezky pospolu. Důležité je sáček uzavřít tak, aby v něm zůstalo co nejméně vzduchu.
Vydrží tak asi 2-3 měsíce.
Pak stačí vyndat, za 5-10 minut nakrájet a ozdobit si studeným banánem třeba snídani, namačkat do ovesné kaše nebo ty studené kousky rozmixovat s jahůdkami na smoothie :)
Dělám to tak vždy, když nestihnu banány spotřebovat a pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí