Můžu dát banán do mrazáku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj,taky bych to nemrazila
udelala bych si bananovej koktejl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zlé to snad nebude. V nejhorším se stane to co by se stalo i kdybys je dala do mrazáku, nebo nestihli je sníst. Prostě to vyhodíš. Taky se vždycky třepu o výsledek a zatím se to vždycky povedlo .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delam marazene pyre.Rozmixuju banany nejake jablko muzes dosladit a hodit na mrazak.A jako fakt v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
Ja delam marazene pyre.Rozmixuju banany nejake jablko muzes dosladit a hodit na mrazak.A jako fakt v poho.
- Citovat
- Upravit
Weruuu nečetla jsem všechny příspěvky, tak jestli se budu opakovat, tak se omlouvám.
Teď je celkem hodně jablek a výborná je přesnídávka s banány a jablky. Rozvaříš jablka, přidáš banány a rozmixuješ. Naliješ do malých skleniček, zavíčkuješ a je to. Já to třeba malé dávám na oběd s bramborem
Má to moc ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-ještě zkus do vyhledávače hodit banánová marmeláda-někde jsem četla že je vynikající. A na marmeládě není co zkazit-nemusí se zavařovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš. Ale připrav se na to, že bude černý a hnusný ![]()
Já jsem zkoušela zmrzlinu - tvaroh a banán, ta byla dobrá. To pyré bude asi taky dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Antoinetta píše:
Můžeš. Ale připrav se na to, že bude černý a hnusný
Já jsem zkoušela zmrzlinu - tvaroh a banán, ta byla dobrá. To pyré bude asi taky dobré.
Já jsem na to připravená.
Ale co, stejnak by se mi zkazili, tak za pokus nic nedám. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krtek93 píše:
Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.
Už jsem je tam šoupla s hruškama.
Zítra vytáhnu první skleničku, tak to snad bude poživatelný.
![]()
- Citovat
- Upravit
weruuunka píše:krtek93 píše:Už jsem je tam šoupla s hruškama.
Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.![]()
![]()
Jo vidíš - s hruškama je to dobrá kombinace. Oni totiž banány naší mladou zacpávaj a hrušky zase proháněj, tak se to většinou vykompenzuje (nebo někdy vyhraje hruška
). Mrazit jsem teda zrovna tohle nezkoušela, tak snad to bude dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krtek93 píše:weruuunka píše:Jo vidíš - s hruškama je to dobrá kombinace. Oni totiž banány naší mladou zacpávaj a hrušky zase proháněj, tak se to většinou vykompenzuje (nebo někdy vyhraje hruškakrtek93 píše:Už jsem je tam šoupla s hruškama.
Já bych je zmrazila - ale namixovaný s nějaký dalším ovocem, teřba s těma povařenejma jabkama. Myslim, že jsem takhle dala jednou na mrazák něco i s banánem, a malý to pak šmakovalo stejně jako čerstvý.![]()
![]()
). Mrazit jsem teda zrovna tohle nezkoušela, tak snad to bude dobrý
- Citovat
- Upravit
Jde zmrazit
Zralý banán jde zmrazit, ale pouze oloupaný, nalamaný na poloviny nebo třetiny a nesmí se navzájem dotýkat..
Takže na prkénko nalamane banány asi 2 cm od sebe, na cca 30 minut, klidně i přes noc a pak už je možné je dát do uzavíratelného sáčku hezky pospolu. Důležité je sáček uzavřít tak, aby v něm zůstalo co nejméně vzduchu.
Vydrží tak asi 2-3 měsíce.
Pak stačí vyndat, za 5-10 minut nakrájet a ozdobit si studeným banánem třeba snídani, namačkat do ovesné kaše nebo ty studené kousky rozmixovat s jahůdkami na smoothie ![]()
Dělám to tak vždy, když nestihnu banány spotřebovat a pohodička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by ji něměl kdo jíst, já banány prostě nejim a náštěvy ke mě nechodí.