Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@lleennttiillkkaa píše:
tak já myslím, že se možná dobře drží dětem, ale antonie mě přesvědčila, že fakt nee.
hele, ale třeba není tak špatná. To já jsem extra náročná a každou chvíli se mi zalíbí jiná lahev a hned to máme doma ![]()
Edit: a hezky se kolébá ![]()
Ahoj, myčku bych pro dětské nádobí určitě vynechala, prostředek do myčky je žíravina a když ho myčka dokonale neopláchne tak zůstane na nádobí. Já malé těch pár kousků myju zvlášť, koupila jsem v lékárně Bochko dětský prostředek na nádobí, protože malá dost trpí na alergie.
@Dianka80 píše:
Ahoj, myčku bych pro dětské nádobí určitě vynechala, prostředek do myčky je žíravina a když ho myčka dokonale neopláchne tak zůstane na nádobí. Já malé těch pár kousků myju zvlášť, koupila jsem v lékárně Bochko dětský prostředek na nádobí, protože malá dost trpí na alergie.
Fakt žíravina jo??
Jako že když to dám třeba na papír, tak ho to sežere? Jako fakt?
Ahoj, papír nevím, ale otupí nože, naleptá hliníkové nádobí a ne vždycky mi aspoň z naší myčky přijde nádobí dokonale opláchnuté a tak malé myju ručně. Jinak ale myčku používáme, to bych se jinak úplně zbláznila…
@Dianka80 jestli je to žíravina, co otupí nože, tak by snad měla žrát všechno, ne?
@Dianka80 píše:
Ahoj, papír nevím, ale otupí nože, naleptá hliníkové nádobí a ne vždycky mi aspoň z naší myčky přijde nádobí dokonale opláchnuté a tak malé myju ručně. Jinak ale myčku používáme, to bych se jinak úplně zbláznila…
Tak to abych jeste umyvala nadobi z mycky v rukach
.
Vis co je to ziravina?
@Antonie Bolavá píše:
@Dianka80 jestli je to žíravina, co otupí nože, tak by snad měla žrát všechno, ne?
Nevím jestli jsem to popsala technicky správným pojmem, ale fakt je ten, že prostředky do myčky rozpustí kde co a podle toho co jsem z myčky občas vytáhla bych v ní věci pro malou nemyla (Schválně si přečtěte co píšou na obalu). Určitě ne bez toho abych je pak pořádně opláchla. Dospělé tělo si s tím myslím poradí o poznání líp.
@Dianka80 toto je složení Jarových tablet:
Složení 30% fosfáty,5–15% neiontové povrchově aktivní látky, kyslíková bělicí činidla, polykarboxyláty, 5% fosfonáty, Enzymy, Parfémy, Citronellol, Limonene, Linalool
Nic z toho není žíravina. Ne že bych byla chemička, ale mám maturitu a nějaký semestr chemie na VŠ, tak snad jsem dostatečně kompetentní k tomu, abych zde prohlásila, že odhlédneme-li od toho, že fosfáty a polykarboxyláty nejsou bůhvíjak ekologické, žíraviny to nejsou. Nedovedu si ani dost dobře představit jakým způsobem tableta do myčky tupí nože např z nerez oceli.
Míru opláchnutí jsem schopna posoudit pouze svými nedokonalými smysly, ale po tabletě mi nádobí nechutná a na pohled se taky zdá neškodné ![]()
@Weru píše:
No co
Žíravina co žere ocelový nože, ale papír možná ne. Nějaká mlsná ![]()
@Dianka80 píše:
naleptá?
otupí? ![]()
prosím tě v čem to myješ?
@Dianka80 píše:
Nevím jestli jsem to popsala technicky správným pojmem, ale fakt je ten, že prostředky do myčky rozpustí kde co a podle toho co jsem z myčky občas vytáhla bych v ní věci pro malou nemyla (Schválně si přečtěte co píšou na obalu). Určitě ne bez toho abych je pak pořádně opláchla. Dospělé tělo si s tím myslím poradí o poznání líp.
Nevim, co tam davate tedy vy, ale nas prostredek na umyvani nadobi v mycce ziravinu neobsahuje. ![]()
@Antonie Bolavá píše:
No coŽíravina co žere ocelový nože, ale papír možná ne. Nějaká mlsná
Vybirava ziravina ![]()
Já neříkám, zdravý to určitě není. Je to samá chemie. Ale nemám ráda když se z něčeho dělá zbytečně drama za použití naprosto nepodložených a nepravdivých informací.