Mytí v myčce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
24.9.14 21:15
@jdukolem píše:
naleptá? 8o otupí? 8o
prosím tě v čem to myješ?

Ahoj, myju v Somat all in 1 a naleptal se mi například lis na česnek ktery byl z hliniku nebo nejakyho takovyho materialu, ja měla chemii jen na základce tak mě hned nezabijte. Proste jsem mela neco co je urceny k chemickemu rozpouštění za žíravinu. Nerez nádobí typicky příborům nic něudělá, ale nožům prostě otupí ostří, to mám vyzkoušené a můžete se stavit a předvedu na rajčeti :-) Jinak občas se mi stane, že z pár kousků nádobí je po umytí trochu cítit chemie, na chuť nic nepoznám, ale čichem ano. Netvrdím, že mě to za rok zabije, ale taky si nemyslím, že by to bylo kdovíjak zdravé a pro malou v ní prostě nádobí nemyju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
24.9.14 21:19
@Dianka80 píše:
Ahoj, myčku bych pro dětské nádobí určitě vynechala, prostředek do myčky je žíravina a když ho myčka dokonale neopláchne tak zůstane na nádobí. Já malé těch pár kousků myju zvlášť, koupila jsem v lékárně Bochko dětský prostředek na nádobí, protože malá dost trpí na alergie.
8o 8o :lol: :lol: :lol:

a takhle vznikají bludy

prosím tě, žíravina není v žádném mycím prostředku. Nedělej vlny :lol: :lol:

JInak já myju v myčce vše, prkýnka, nože a vše OK. A tupí se tím mytím, ne tím prostředkem ;)

Jediný tablety, co mi nádobí neumyly, byly gelový od Jaru. Hnus…

• Citovat
  • Upravit
17630
24.9.14 21:20

@Dianka80 že se ti tupí jože ti věřím. Nám se taky tupí. A tupily se i před myčkou. Tupé nože nejsou důkazem, že to dělá prostředek do myčky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
24.9.14 21:20
@Dianka80 píše:
Ahoj, myju v Somat all in 1 a naleptal se mi například lis na česnek ktery byl z hliniku nebo nejakyho takovyho materialu, ja měla chemii jen na základce tak mě hned nezabijte. Proste jsem mela neco co je urceny k chemickemu rozpouštění za žíravinu. Nerez nádobí typicky příborům nic něudělá, ale nožům prostě otupí ostří, to mám vyzkoušené a můžete se stavit a předvedu na rajčeti :-) Jinak občas se mi stane, že z pár kousků nádobí je po umytí trochu cítit chemie, na chuť nic nepoznám, ale čichem ano. Netvrdím, že mě to za rok zabije, ale taky si nemyslím, že by to bylo kdovíjak zdravé a pro malou v ní prostě nádobí nemyju.

co znamená naleptal? To se ti jako zdeformoval či se ten hliník rozpustil nebo co tím myslíš? Pokud ti to zanechalo tmavé skvrny, ano, to se občas stává, protože hliník je prostě hliník, no :D stačí dát do myčky (do košíku na příbory) kus alobalu smotanýho do kuličky a máš po starostech.

• Citovat
  • Upravit
17630
24.9.14 21:21

@Bunny puella fakt? Já ty jarový mám a nádobí se jen leskne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
24.9.14 21:25

@Antonie Bolavá nám z toho smrděl citron z nádobí. Hlavně z plastu. A dobře polovina těch kapslí se nerozpustila celá, takže jsme myli i dvakrát po sobě :roll: Možná špatná výroba, nevím…teĎ mám Somat a dobrý. Nádobí čistý, ale nejlepší pro mě jsou zatím z DMka…i cenově.

• Citovat
  • Upravit
46867
24.9.14 21:29

A hlinik s emuze davat do mycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
24.9.14 21:31

@Weru mám hliníkový pařáček na knedlíky, dávám ho tam tři roky a nepozoruju změnu :lol: ale je fakt, že rvu do myčky i dřevěná prkýnka, prostě vše…a myčka šlape, nádobí umytý…jo, akorát bambusový prkýnko za 300.- to jaksi nerozdýchalo :roll: :lol: :lol: vyndala jsem z myčky několik kusů bambusu a bylo to :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7
24.9.14 22:31
@Bunny puella píše:
co znamená naleptal? To se ti jako zdeformoval či se ten hliník rozpustil nebo co tím myslíš? Pokud ti to zanechalo tmavé skvrny, ano, to se občas stává, protože hliník je prostě hliník, no :D stačí dát do myčky (do košíku na příbory) kus alobalu smotanýho do kuličky a máš po starostech.

Ahoj, tím myslím že mi prostě zhnusnul na povrchu (nevím jak to mám popsat udělalo to na něm taková mapy) i povrch na dotek se změnil z hladkého na drsnější. Od té doby tam nic z podobného materiálu nedávám. Něco jiného je černání stříbrných a alpakových příborů, to se taky stává, ale to čistidlem na kovy pustí, u toho lisu to spíš vypadalo jako kdyby ho to kus užralo. Uznávám, že s žíravinou jsem se asi spletla, už se nepoužívá (ale používala http://en.wikipedia.org/wiki/Dishwasher ). Pořád je to ale chemka která umí umýt i barevný vzor z některých hrnku, sklenic a talířů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.9.14 22:31
@Bunny puella píše:
@Weru mám hliníkový pařáček na knedlíky, dávám ho tam tři roky a nepozoruju změnu :lol: ale je fakt, že rvu do myčky i dřevěná prkýnka, prostě vše…a myčka šlape, nádobí umytý…jo, akorát bambusový prkýnko za 300.- to jaksi nerozdýchalo :roll: :lol: :lol: vyndala jsem z myčky několik kusů bambusu a bylo to :lol: :lol:
:lol: :lol:
Ja tam cpu taky vse, ale dala jsem tam jednou od robota tu mixovaci cast a nahore je z hliniku a normalne tou teplotou, nejspis, pustil cern :cert:.Zmetek :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
25.9.14 09:10
@Dianka80 píše:
Ahoj, tím myslím že mi prostě zhnusnul na povrchu (nevím jak to mám popsat udělalo to na něm taková mapy) i povrch na dotek se změnil z hladkého na drsnější. Od té doby tam nic z podobného materiálu nedávám. Něco jiného je černání stříbrných a alpakových příborů, to se taky stává, ale to čistidlem na kovy pustí, u toho lisu to spíš vypadalo jako kdyby ho to kus užralo. Uznávám, že s žíravinou jsem se asi spletla, už se nepoužívá (ale používala http://en.wikipedia.org/wiki/Dishwasher ). Pořád je to ale chemka která umí umýt i barevný vzor z některých hrnku, sklenic a talířů.

A napadlo tě, že ty smyté nápisy by mohly být sedřené mechanicky? Třeba proto, že v myčce je to nádobí dvě hodiny pod proudem horké vody? Myslím, že ručně asi nedrbeš malovaný hrnek dvě hodiny v 70 stupňů horké vodě. Leda že bys měla azbestové ruce a opravdu hodně volného času. Tablety mají velice podobné složeni jako obyčejný jar na nádobí, takže kdyby to bylo chemií, tak ti to „sežere“ obrázky i ve dřezu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.10.14 18:14

Nevim dělala jsem si do nich i čaj, doma jsme je měli fakt dlouho takže občas i dratenku okusily a až myčka je oddělala. Podobný jako Jar to se mi moc nezdá, na krabici není žíravý to je fakt, ale je tam Xi - Dráždivý což mi Jar moc nepřipomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
15.11.14 22:44

Nedočítám - Nože tupí horká voda a ne přípravky do myčky. Řezník mě jednou při domácí zabíjačce sjel že jsem mu hodila nože do horký vody. A třeba ocílka na broušení nožu se so teplý vody taky nemá namáčet. Hliník se do myčky dávat nemá, vzniká tam snad nějaký. Stačí si přečíst návod k myčce.
Jinak lahve jsem pro malou myla v myčce a pak jsem je jen opláchla. Jo nápisy Avent zmizely. Ale lahve jsem dostala starší a v myčce se vymyly že vypadaly jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
12.8.15 01:09

Zajímavé video jak to funguje ve většině myček po jejím *** :)

Příspěvek upraven administrátorem 12.8.2015 8:38 - reklamní odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 08:56

@Bunny puella V tom případě to asi nemáš hliník…hliníkové věci opravdu v myčce z černají a povrch se změní (buď se pokryje vrstvičkou oxidu nebo se naruší - přesný chemický proces se mi hledat nechce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí