Mzdová účetní-dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
412
10.7.19 09:23

Tak jsem našla toto…podle mě zaregistrované být může a pokud nemá nárok na podporu, tak si uplatnit daňové zvýhodnění může.
Nicméně mi pořád nejde do hlavy, proč se vůbec registrovat, když je student do 31.8…

https://portal.pohoda.cz/…-pojistneho/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.7.19 10:42
@mall1976 píše:
Tak jsem našla toto…podle mě zaregistrované být může a pokud nemá nárok na podporu, tak si uplatnit daňové zvýhodnění může.
Nicméně mi pořád nejde do hlavy, proč se vůbec registrovat, když je student do 31.8…https://portal.pohoda.cz/…-pojistneho/

To jsem četla taky a taky mi to není jasné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
10.7.19 18:32
@mall1976 píše:
Nicméně mi pořád nejde do hlavy, proč se vůbec registrovat, když je student do 31.8…https://portal.pohoda.cz/…-pojistneho/

Aby jí pracák pomohl najít zaměstnání. Něco by měla hledat sama od sebe, ale taky si myslím, že registrovat se je zbytečné, až k 1. 9., kdy už nebude student, pokud si do té doby nenajde práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
18.12.19 08:10

Obnovuji téma

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně neschopenky a mateřské, snad se tu nějaká hodná mzdová účetní najde 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 15:07

Snad je to dotaz pro účetní.
Smí se v dnešní době a GDPR uvádět v zápočtovém listu doba pracovní neschopnosti za předešlý rok?
Raději anonym. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
412
9.2.20 11:20

My to neuvádíme už několik let. Zde v tomto odkazu ti to popisují https://www.pamprofi.cz/…kpjTwPOMu9Q/

V textu je mj. „V zápočtovém listě se v žádném případě neuvádí doba trvání nemocenského pojištění, ani doby případných dočasných pracovních neschopností. Je-li nutné následujícímu zaměstnavateli doložit dobu trvání nemocenského pojištění, například pro zdokumentování tzv. čekací doby pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství, uvádějí se takové skutečnosti v samostatném potvrzení, a to na žádost zaměstnance nebo na žádost nového zaměstnavatele“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 22:00

@mall1976 Velmi děkuji za odpověď :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.20 15:29

@mall1976 Ahoj. Tak jsem dostala zápočťák a mám tam napsanou tu nemoc :,( :,(. Mohu se nějak bránit? Myslíš, že když řeknu účetní, že se to dle paragrafu 313 nesmí psát, že mi pošle nový? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
412
28.2.20 11:15
@Anonymní píše:
@mall1976 Ahoj. Tak jsem dostala zápočťák a mám tam napsanou tu nemoc :,( :,(. Mohu se nějak bránit? Myslíš, že když řeknu účetní, že se to dle paragrafu 313 nesmí psát, že mi pošle nový? Děkuji

Určitě bych jí to řekla, ale co udělá, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 14:34

Mzdová účetní rada prosím??

Prosím potřebuji poradit s Potvrzením o zdanitelných příjmech. Může ni někdo pomoct s vysvětlením řádku č.6, č.9, a č.13? Vysvětlit prosím tak aby to pochopil lajk, díky moc

• Citovat
  • Upravit
8514
2.3.20 15:38

Ř. 6 je pojistné, tzn. zdravotní a sociální, které odvádí za zaměstnance zaměstnavatel.
z každé mzdy se sráží záloha na daň, která se po skončení roku zúčtuje oproti dani z příjmů vypočtené za celý rok. Součet záloh za rok se uvádí na ř. 9. Na ř. 13 jsou uvedené vyplacené daňové bonusy na dítě. Pokud někdo uplatňuje daňové zvýhodnění na dítě a sraženou zálohu nemá tak velkou, aby šla sleva uplatnit celá, dostane daňový bonus od státu. A součet těchto bonusů je na ř. 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 18:29

Moc dekuji, ještě se zeptám to pojištění za zaměstnance je počítáno že super hrubé mzdy nebo z hrubé?

• Citovat
  • Upravit
8514
2.3.20 18:42

Hrubá mzda + pojistné ř. 6 = superhrubá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat