Na čem doma šetříte? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ve-ru
8.12.13 20:52
  • Citovat
  • Upravit
1110
8.12.13 20:54

@Litta my se s mamkou tak nějak řídíme tím, že čím víc trvanlivý, tím horší :D
nevím, jestli je to i u vás, ale já mám oblíbený ty farmářský trhy. u nás je to každých 14 dní a vždycky když tam něco koupím, tak je to moc chutný. minule jsme tam koupili jablka a byli uplně jako od nás ze zahrady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
8.12.13 21:01

Jooo a ještě šiju záclony ze střívek z párků :pankac: :zed: Ono stačí nekupovat blbosti - sladkosti, zbytečnou kosmetiku, drahé šampony, které jsou akorát plné silikonů a taaak :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7758
8.12.13 21:04
@Ve-ru píše:
Jooo a ještě šiju záclony ze střívek z párků :pankac: :zed: Ono stačí nekupovat blbosti - sladkosti, zbytečnou kosmetiku, drahé šampony, které jsou akorát plné silikonů a taaak :mavam:

souhlas:-)ale někdo třeba opravdu musí extrémně šetřit, ten koho se to netýká, tak si to asi nedokáže představit, jsem ráda, že to opravdu nemusim řešit (co není může být),ale jsem ráda za svůj standard.ale ty cigarety a blbosti jsou asi základ jo a ještě nekupuju časopisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.12.13 21:05

@Bábi Zlopočasná Záměrně píšu kila, ty mé dávné porce jsou dávno za hranicí jakkoli prospěšného množství. :mrgreen: Každopádně od té doby, co nejím savčí maso (kachnu a ryby si neodepírám) chodím pravidelně na záchod a nebolí mě tolik ms, takže mě už k němu nikdo nedostane. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
8.12.13 21:07

To já bych strašně chtěla šetřit na jídle, ale jelikož jsem nenažrané prase tak za jídlo utratím nejvíc :oops: zato ušetřím na oblečení, protože pořád doufám, že zhubnu a dostanu se do mojí garderoby co mám doma, takže si nové oblečení ve větší velikosti nekupuju a do těch co mám doma se nevlezu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.12.13 21:12
@syselinka píše:
To já bych strašně chtěla šetřit na jídle, ale jelikož jsem nenažrané prase tak za jídlo utratím nejvíc :oops: zato ušetřím na oblečení, protože pořád doufám, že zhubnu a dostanu se do mojí garderoby co mám doma, takže si nové oblečení ve větší velikosti nekupuju a do těch co mám doma se nevlezu :oops:

takže chodíš nahá? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.12.13 21:15

My nejvíc šetříme na tom, že máme hodně věcí domácích… Maso, vejce, mléko, zeleninu, brambory, co si vše sami vypěstujeme…

Na oblečení nejsme nároční, na kosmetiku také ne… Nejvíc asi utrácím za dceru, támhle hračka, támhle nějaké pěkné tričenko a ve finále mi je to jedno v čem jde semnou krmit slepice :mrgreen: Srny nám tady dávají dobrou noc, obyvatel těžce pod 100 takže módní přehlídku může dělat akorát mě :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
8.12.13 21:23

@petulagabi Bohužel většina maminek, které znám a jsou v tíživé fin. situaci, tak hulí jak fabriky - prej stres, jak to zvládnou finančně :zed: Kdyby nehulily, tak mají třeba 2-3tis. měsíčně navíc :nevim: Sama jsem přestala kouřit po 8 letech. A jde to. A to fakt nemám pevnou vůli. ;)

• Citovat
  • Upravit
2480
8.12.13 21:27

Setrime na obleceni-ani jeden z nas se nevyziva v obleceni, neradi ho nakupujeme a mame jen slusny (ale uz stary :mrgreen: ) satnik do prace (par znackovych a drazsich kousku), ale od narozeni dcerky jsme si skoro nic na sebe nekoupili (krom spodar a ponozek) :mrgreen: No a mala ma vetsinu veci po dedenych od kamaradek. Pak setrime na vybaveni domacnosti (bohuzel nejsme esteti a podle toho ti vypada)-mame levny nabytek z ikey, z vymozenosti vlastnime jen TV, mycku a susicku, bydlime ve starem nezrekonstruovanem cihlovem byte-rekonstrukce bude, az deti budou mit rozum a pochopi, ze knihovna neni prolejzacka, gauc neni tramposka a pretanou si hrat na demolicni cetu :mrgreen: Na cem nesetrime jsou boty a jidlo, taky dovolena-i kdyz nekdo si mysli, ze jezdime pod stan kvuli uspore penez, ale to neni pravda, nesnasime primorska letoviska a hotelove komplexy :mrgreen:

Jsme pribuznymi z manzelovy strany vnimani jako Skrblici, manzel je na vysoke pozici, ja pri materske pracuju z domova, tak maji pocit, ze by jsme ty penize meli vic a lip ukazovat. Pravda je, ze co je dnes, nemusi byt zitra, takze penize, co nepotrebujeme, sporime-detem na studia a bydleni, nam na duchod, casem na rekonstrukci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
8.12.13 21:29
@beckie píše:
Poslední dobou na drogerii. Zjistila jsem totiž (díky jedné diskusi tady), že si doma vystačím z velké části se sodou, kyselinou citronovou a octem. Takže veškeré super nezbytné čističe jsem vyřadila z nákupního seznamu. Kosmetiku jsem si začala také kupovat přírodní, ta je sice dražší ale vydrží mi překvapivě o dost déle. No snažím se hlídat výdaje za potraviny, ale tam už jsem na tom docela dobře a myslím, že jsem našla ideální cestu a stravujeme se „zdravě“ (rozuměj, nekupujeme nekvalitní potraviny) přitom zároveň relativně levně.

a co konkrétně myješ sodou, co kys. citronovou a co octem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.12.13 21:44
@tasa píše:
a co konkrétně myješ sodou, co kys. citronovou a co octem?

Ocet: podlahy a jiné plochy, okna, zrcadla a vše, co potřebuji, aby se lesklo. Kyselina citr.: vodní kámen., rez. Konkrétně používám do záchodu, na kohoutky v koupelně, vymívám s tím lahve, prostě tak různě.
Sodu používám tam, kde potřebuji, aby to trochu bělilo - koupelna, bílé dlaždice, dřez.
Na čištění odpadu nebo větší špíny používám směs sody a kyseliny, šumí a výborně odstraňuje „zažrané“ fleky.
Jinak většinou čistím tím, po čem šáhnu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
8.12.13 21:47

Ono je to zložité. Každý máme iný rebríček hodnôt. No keď začnú dvaja žiť spolu, tak si zrazu uvedomia kam ide každá koruna. Dôležité je aby v rozpočte nechýbali peniaze.
Ak je dobrý mesiac doprajeme si. Ak ťažší, niekde sa uberie.
Ale slovo šetriť fakt nemám v slovníku. Lebo čím viac šetríme, tým je to horšie.
Jesť sa musí, človek potrebuje mať určitý štandard, nech nemáš stále pocit, že si niečo upieraš.
Na strave ale nešetríme. Vždy si rozmyslíme čo sa v daný týždeň uvarí a podľa toho sa aj nakúpi a zje sa to. Snažíme sa potraviny nevyhadzovať. Občas sa stane, že človek donesie z obchodu už niečo čo tam asi dlhšie stálo a na druhý deň to nieje dobré, ale taký je život.
Nemíňame na zbytočnosti, ako drahá kozmetika, značkové oblečenie, či iné predražené veci. No máme radi dobrú kávu, dobré jedlo, tak tam človek zas niečo viac minie. Je to zložité. Nedá sa to obecne zhrnúť. Niekto si potrpí na pekné veci, niekto na knihy, niekto na muziku, niekto aj na tie polotovary. No nech už sa míňa na čokoľvek, na pamäti mám vždy to, aby boli zaplatené základné veci ako nájom, energie a aby sme vyžili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
8.12.13 22:16

@Nejhodnější savo je takt muj kamarád.:-)věřím mu :-)

Nakupujeme v akci.
Avivaz nekupuju asi rok.
Jinak nekupujeme sladkosti. Vše čerstvé.. zelenina, pečivo, mléčné v.,maso, vejce, ovoce.
Ušetřit se dá na denním tisku.

Holky pochlubte se co kde jak se sodou,kys.citr.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
9.12.13 06:36

Diskuzi jsem nečetla, ale jestli tě zajímá vyloženě drogerie. Tak hodně chodím kupovat do dm ty jejich věci - na sebe „Balea“, sprchový gely stojí třicet korun, šampony taky, pleťový vody, odličovače, krémy na ruce, žiletky…všechno najdeš v porovnání s ostatníma produktama za babku a mě připadaj kolikrát i kvalitnější jak ty normální.
Věci na umývání tam kupuju taky, to se zas jmenuje „Denktmit“ a maj výborný věci, voňky na záchod, na čištění mísy alternativu domestosu, odmašťovač - to používám snad na všechno. tak většinou do padesáti korun pořídíš a taky s tím mám dobrý zkušenosti. Máme barák 6+2 a ty větší saponáty kupuju tak jednou za dva měsíce, na wecko aji jednou do měsíce.
Aviváž taky kupuju za 30 kč litrovku v dm, prací prášek vařím doma a jsem s tím spokojená.
Nešetříme na zubní pastě, kupujem lacalut a ten stojí kilo :(
Měsíčně drogiša sakum prdum aji na barák aji na nás cca 600,–kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat