Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
25.1.16 22:23
@mowla píše:
Proč máš pocit, že by jsme chlapa obskakovaly? O tom to přeci není. Já kolem nikoho neskáču, prostě uvařím pro něj a pro celou rodinu, rozhodně u toho neskáču. :nevim: :nevim: :nevim:

To je jako kdyby někdo řekl, že chlap obskakuje ženskou, když pracuje a nosí domů peníze nebo zařídí třeba věci kolem aut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:26
@Eli.D píše:
Tak nevím, jak to prospívá manželství, ale nám to funguje dokonale :mrgreen: A partner rozhodně neschopnej není a není ani víc ženská, jen je se sebou natolik srovnanej, že si nepotřebuje doma nic dokazovat. A ani nepotřebuje být hlavou rodiny a já nechci být krkem, který tou hlavou hýbá.

To je odpověď, kterou uslyšíš snad od každého páru. Přesto zrovna v našich končinách, kde se tyhle nové zvyky začínají nějak rozmáhat, je najednou dost masivní nárust holek, které se opravdu nedají považovat za dámy (přinejmenším dost ostrým a komandujícím charakterem) a kluky, které chlapama taky fakt nenazveš. Dotyčným to tak většinou vyhovuje, ještě aby ne, akorát se to pak začíná projevovat v trochu širším měřítku a nebo když si žena po čase uvědomí, že toho má vlatsně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:28
@Baba píše:
Tak já to nechápu :nevim: Vždyť tady píšete, že o pomoc prosíte :nevim:, že je to vaše starost :nevim:

Protože je to základní slušnost :nevim: už jsem se tě ptala před pár stránkami, jak to děláš, když píšeš, že nemáte všechno naprosto přesně rozdělené a stane se, že někdo na něco zapomene nebo ho to nenapadne. Myšlenky si asi nečtete, takže máš dvě varianty - buď poprosit a nebo přikázat. Pokud ti vadí prosení, a tvrdíž, že nepřikazuješ, tak co? Prostě se to neudělá? Nebo jste oba natolik perfektní, že nikdy nic nevypustíte, vždy víte naprosto přesně kdy co dělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:29
@Baba píše: že nevnímá, že domácnost je moje starost. Já nechci udržovat teplo krbu sama, nechci, aby to byla moje domácnost, ale naše.

Ano, ale takhle máte všechno a kdyby odešel, tak jsi na všechno sama, takže si vzájemně přeci pomáháte :nevim: jste rodina, ale nejste jeden celek, je vás víc lidí, kteří na tom pracují a každý přispívá svým dílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:32
@mowla píše:
No tak vidíš, jde jen o ten pocit, nejde teda o to, že by jsme měly doma chlapy, které nic neudělají, ba naopak, já třeba doma nevytírám, neumývám okna, ale je to moje domácnost a řeknu mu, lásko, prosím tě, dneska bych chtěla umýt ty okna a on jde a umyje je a já mu řeknu děkuji, miluji tě. Kdybych mu neřekla, neudělá to automaticky.
:palec: přesně. A to není ani o tom, že by nechtěl, ale taky je to tím, že mi nevidí do hlavy a má na práci mnohem důležitější věci než chodit všude za mnou a koukat na to, co dělám a u všeho se ptát, jestli to nemá udělat :nevim: pracuje, má určité věci, které dělá jako rutinu, stejně jako já, ale stejně jako já fakt nemůžu předvídat, kdy bude potřebovat pomoct s něčím, co dělá nebo chce udělat on, tak on to nemůže předvídat taky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:34
@Mango_Lassi píše:
Jak automaticky? Tak bude mít automaticky zmackanou košili.

Tak tohle zas nezastávám já, aby si každý dělal to svoje na svém písečku zvlášť když to třeba neumí nebo mu to nejde nebo prostě má jinou zodpovědnost. To pak nejsme rodina a můžem si bydlet každý sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:37
@Baba píše:
aaaa, mám husí kůži. ZA tuhle formulaci bych měla chuť ho bacit. Bambulín by se opatrně otázal, jestli bych mu nevyžehlila košili, ví, že žehlení patří do skupiny neoblíbených činností,. Kdybych chuť němela, tak si ji vyžehlí sám.

Asi máme každý trochu jiný pohled na věc. Přistupuju k věcem asi trochu zodpovědněji, nemám „oblíbené a neoblíbené“ činnosti, uklidit se prostě musí a tečka. Stejně jako vařit, postarat se o svěřence, o zahradu, chodit do práce :nevim: tak jaké opatrně otázal? :nevim: To jako pokud dítě bude mít na další den úkol, já budu mimo nebo budu pracovat a muž nebude rád dělat úkoly, tak mám přijít, tiše našlapovat a jejky, abyych ho nááááhodou neurazila se zeptat, jestli to neudělá? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:41

Já asi fakt nechápu tu snahu všechno oddělovat a každý sám za sebe :nevim: tak jsme rodina ne? Stejně jako příklad s tou košilí - to jako se běžně stává, že kdybyste třeba nevydělávaly tolik nebo byly na mateřské nebo ták, tak půjdete opatrně se chlapa zeptat, jestli by vám něco nedal? A budete úplně v pohodě, pokud vám řekne, ať teda jdete do práce? :nevim: Nebo i když pracujete, tak prostě každý máte svoje? Mě ten popisovaný systém příjde teda spíš jako soužití spolubydlících, ne partnerů, rodiny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 22:44
@Nimie píše:
Asi máme každý trochu jiný pohled na věc. Přistupuju k věcem asi trochu zodpovědněji, nemám „oblíbené a neoblíbené“ činnosti, uklidit se prostě musí a tečka. Stejně jako vařit, postarat se o svěřence, o zahradu, chodit do práce :nevim: tak jaké opatrně otázal? :nevim: To jako pokud dítě bude mít na další den úkol, já budu mimo nebo budu pracovat a muž nebude rád dělat úkoly, tak mám přijít, tiše našlapovat a jejky, abyych ho nááááhodou neurazila se zeptat, jestli to neudělá? 8o

Proc si myslis, ze zodpovednejsi? 8o proste nesnasim zehleni, Bambulin ho taky nemusi, tak opatrne zasonduje,,jestli je moje momentalni nenavist mensi nez jeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 22:45

A zodpovednost hodnotit podle zehleni? Tak v tom pripade je tvuj muz pekne nezodpovednej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 22:47
@Nimie píše:
Já asi fakt nechápu tu snahu všechno oddělovat a každý sám za sebe :nevim: tak jsme rodina ne? Stejně jako příklad s tou košilí - to jako se běžně stává, že kdybyste třeba nevydělávaly tolik nebo byly na mateřské nebo ták, tak půjdete opatrně se chlapa zeptat, jestli by vám něco nedal? A budete úplně v pohodě, pokud vám řekne, ať teda jdete do práce? :nevim: Nebo i když pracujete, tak prostě každý máte svoje? Mě ten popisovaný systém příjde teda spíš jako soužití spolubydlících, ne partnerů, rodiny… :nevim:

Já si ty holky pamatuji, ani jedna z nich nebyla zastáncem manželství, je vidět že jejich myšlení je úplně jiné než naše, ve více směrech, ne jen na to manželství.

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 22:51
@Nimie píše:
Protože je to základní slušnost :nevim: už jsem se tě ptala před pár stránkami, jak to děláš, když píšeš, že nemáte všechno naprosto přesně rozdělené a stane se, že někdo na něco zapomene nebo ho to nenapadne. Myšlenky si asi nečtete, takže máš dvě varianty - buď poprosit a nebo přikázat. Pokud ti vadí prosení, a tvrdíž, že nepřikazuješ, tak co? Prostě se to neudělá? Nebo jste oba natolik perfektní, že nikdy nic nevypustíte, vždy víte naprosto přesně kdy co dělat? :nevim:

Ale to se kazda bavime o necem jinem. Ja nechapu to zakladni nastaveni - chlap mi pomaha. Tot cele.
A teda k tomu dotazu. Prosime a dekujeme snad normalne :D Dneska sem Bambulina neukolovala, delal sam od sebe :nevim: Jinak se nejak domluvime :nevim: stylem nejcasteji je treba udelat tohle a tamto, co beres ty? Ale ono to fakt vetsinou treba neni. Nebo se nekdy zepta, co je treba udelat. Urcite ho obcas i zaukoluju necim konkretnim, stejne tak i on me :nevim: s prosim samozrejme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 22:55
@Nimie píše:
Ano, ale takhle máte všechno a kdyby odešel, tak jsi na všechno sama, takže si vzájemně přeci pomáháte :nevim: jste rodina, ale nejste jeden celek, je vás víc lidí, kteří na tom pracují a každý přispívá svým dílem.

no vzdyt jo. Ale nechapu, proc by zrovna muj dil mel byt domacnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 22:56
@Baba píše:
A zodpovednost hodnotit podle zehleni? Tak v tom pripade je tvuj muz pekne nezodpovednej :mrgreen:

Cože? :think: nepsala jsem, že hodnotím dotyčného zodpovědnost podle žehlení, ale že JÁ přistupuju k věcem zodpovědněji a neřeším nějaké „nemám ráda, mám ráda“. Oba dva máme činnosti, které máme rádi a které nemusíme. Ptala jsem se tě na konkrétní příklad, mám to tedy brát tak, že u vás když někdo něco nemá rád, tak ač je to nutnost, tak prostě nezájem a ten druhej ať si to vyžere nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.1.16 22:59
@Nimie píše:
Já asi fakt nechápu tu snahu všechno oddělovat a každý sám za sebe :nevim: tak jsme rodina ne? Stejně jako příklad s tou košilí - to jako se běžně stává, že kdybyste třeba nevydělávaly tolik nebo byly na mateřské nebo ták, tak půjdete opatrně se chlapa zeptat, jestli by vám něco nedal? A budete úplně v pohodě, pokud vám řekne, ať teda jdete do práce? :nevim: Nebo i když pracujete, tak prostě každý máte svoje? Mě ten popisovaný systém příjde teda spíš jako soužití spolubydlících, ne partnerů, rodiny… :nevim:

ja tam prave zadne oddelovani nevidim. Nikdy bych nenapsala moje domacnost, to mi prijde, ze vystrkuje muze ven. Delame veci spolu, protoze pak je hotovo rychleji a mame vic casu jen pro sebe. A treba maluju a tapetuju s muzem rada, protoze to proste je spolecna cinnost, ktera se da udelat i zabavne, je to fajn, bavi me to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí