Na světě není spravedlnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
6.6.14 12:52
@Anonymní píše:
@Ainy To jsme si nerozuměly, já nejsem na dietách, jen jsem napsala, že jím docela zdravě. Chutná mi to, nejsem na mrkvi.

tak proč si kurňa nedopřeješ jako on?? proč píšeš že to není spravedlivé? A co? nažeru se, přecpu se až k prasknutí, dopřeju si 2× do měsíce kosmetiku když píšeš že máš problém s pletí tak to je jediné místo kde ti dobře poradí, a prostě žiju, sem tam koupím něco hezkého a je to, proč se trápit a závidět druhým?? i hnusnej život je život a proč si neužívat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
18.1.16 21:45

valecni zlocinci a spravedlnost

Ozivuji tema v naprosto jinem kontextu: Hubert Zafke byl medikem v koncentracnim tabore, a ve svych 95 letech stane pred nemeckym soudem za valecne zlociny. Ja osobne toto vitam, protoze zlociny tohoto typu nepovazuji za promlcene; jestli se nekdo aktivne podilel na valecnych zverstvech, tak nevidim duvud byt k nemu „milostivy“, protoze mu je 95.

Jakou milost mel on k tem milionum deti, co v tech taborech zemrely? O starych lidech ani nemluve.

Byl shledan schopnym procesu zdravotne i jinak, tak nevidim duvod o tom vubec vest debatu „zda to ma smysl“. Ma! Svetska spravedlnost je to jedine, co po tech zverstvech (z)muzeme.

Ale otevrela jsem diskusi pod clankem, kde nad tim vetsina lidi mavala rukou, ze „to uz nema cenu“; samozrejme ti, kterych se tahle cast valecneho dedictvi nijak nedotkla.

Je mi jasne, ze i spouste z vas to bude pripadat ‚zbytecne‘, ale ja osobne s tim nesouhlasim. Kde jsou hranice „zbytecnosti“ spravedlnosti? Osmdesatka na krku? Petasedumdesatka? Strasne me to otravilo, to relativizovani byt slepe spravedlnosti. Neni to idealni, ale nic lepsiho nemame.

Jen proto, ze holokaust se stal pred desitkami let a lidi, co ho prezili a stale ziji, ubyva, neznamena to, ze si jeho perpetratori nezaslouzi soud a pripadny trest, pokud jsou schopni procesu. Osobne se domnivam, ze mnohym u nas prosla jejich doslova trestuhodna komunisticka minulost az nehorazne lehce, ale to bych odbocovala.

No nic, jen jsem se potrebovala vyventilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.1.16 21:47

Má to cenu, sakra cenu, a měl by být odsouzen a uvězněn. Neměl by mít právo v klidu zemřít v kruhu své rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
18.1.16 21:56

To máš stejný jako Ludmila Brožová Polednová. Lidi ji litovali že je to chudák stará babka. Houbelec, pěkná sv. ně to byla když byla mladá, tak jakýpak ohledy na starý kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.1.16 22:33

Samozřejmě je dobře, že spravedlnost dědka dohnala. Ale nechápu, proč až teď…To je výsměch jeho obětem, celé mládí si žil a užíval na svobodě místo řádného trestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
18.1.16 22:35
Absolutni souhlas, a bohuzel jen spicka ledovce.. bylo jich takovych vic.
@pralinka2727 píše:
To máš stejný jako Ludmila Brožová Polednová. Lidi ji litovali že je to chudák stará babka. Houbelec, pěkná sv. ně to byla když byla mladá, tak jakýpak ohledy na starý kolena.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
18.1.16 22:36

Taky mi neni jasne, kde byl a co delal tech 70 let @pe-terka a proc na nej doslo az ted. Nicmene jsem rada, ze doslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.1.16 22:50

@umea Nacisti s oblibou prchali fi Jižní Ameriky, třeba byl tam.
Připadá mi důležité to oficiální odsouzení. Aby bylo jasno, že takové činy nelze promlčet a zaslouží si trest. Teprve po jasném odsouzení lze řešit nějaké zmírnění s ohledem na věk.
Jestli stařík nastoupí do lochu mě až tak nebere, vychovny efekt se asi už neprojeví a bude to drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.1.16 22:57

Ma to smysl! Vzdycky se akorat vytocim, kdyz nekoho osvobodi kvuli veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.1.16 23:02

Ono je dobré i přemýšlet o rozdílu mezi spravedlností a pomstou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.1.16 01:07

To urcite, @Knihomyš ale spravedlivy soud nepovazuji za pomstu. Chlapek byl v Hitlerjugend, pak regulerni SSak, a zivot prozil v DDR. Myslim, ze i to mu muselo dost pomoct, ze nezil v Zapadnim Nemecku, jinak by na nej prisli daleko driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.1.16 01:33

Sorry, původní reakce byla na původní téma… V době mojí maturity byl zrovna proces s prokurátorkou, co „usvědčila“ Miladu Horákovou a psala jsem slohovku na podobný téma, že sice je pěkný, že se někdo odsoudil… Ale víc jak 20 let po revoluci, aniž by se někse skrývala a zároveň osoba, která v tom případu hrála větší roli ještě s výhodama v klidu dožívá v domově důchodců… Občas ta spravedlnost funguje něják zvláštně :nevim:

Příspěvek upraven 19.01.16 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
19.1.16 06:22

Hlavní je se ne stresovat a byt v pohode, všechno se nejak vyřešis a kdyz mas rada sama sebe a jsi stastna, nejsi nemocná a ošklivá. Hlavní je byt pozitivni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.16 08:07

@umea asi takhle - co dělali těch 71 let od války? nechali takové gizdy žít a teď, když jsou vteřinu nad hrobem, tak se něco soudí. Je to výsměch, mělo se to dít už dávno a né teď, kdy většina spokojeně dožila svůj život.. chce se mi blejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.1.16 10:09
@Knihomyš píše:
Ono je dobré i přemýšlet o rozdílu mezi spravedlností a pomstou.

tak trochu souhlasím, na jednu stranu by soud určitě měl být(a měl být už dávno), mělo by se zopakovat, co udělal, na čem se podílel… ale vězení má fakt mít spíš výchovný efekt, a to vzhledem k věku, nejspíš neklapne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová