Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klid jsou to jenom plechy. Ale chapu Te, stalo se mi neco podobneho. Jela jsem s klukama manzelovym sluzebnim autem na zahradu, manzel jel na kole. Mame trochu blby vjezd musi se zabocit kolem sloupku plotu sousedu. Takze jsem jako uz x krat zastavila, otevrela si branu a pri vjizdeni pravymi zadnimi dvermo vzala ten sousedu sloupek. Taky se mi chtelo brecet. Ale za hodinu prijeli mi rodice a tatovi se stalo to same. Proste den blbec.
@Radunka Myslis si, ze bylo nutne v teto situaci zduraznovat, zě ty umis ridit? ![]()
@yasmine5 stane se, jaky je strejda? Klidas? Nebo spis prudi? Omluvila bych se a zajistila opravu auta vic se neda delat. A nelamej si s tim hlavu, ono to nejak dopadne ![]()
Metr a půl je dost místa na to, aby se s autem dalo vyjet. Už je to a holt čekej, jak to dopadne, akorát sis udělala zbytečnou starost. Až příště budeš sedat do auta, alespoň adekvátně odhadni svoje schopnosti.
@Ali-Ali píše:
to je fajn, ze se pochlubila. a jestli myslis, ze lidem, co „umi ridit“ se nikdy nic takoveho nemuze nic stat, tak jsi dost na omylu a chtelo by to trochu pokory.
Tak zrovna něco takového se lidem co umí řídit nestane… ale taky se hlásím mezi ty, co řídit neumí a auto o něco už odřeli několikrát, tedy naštěstí nikdy ne tolik, ale když mi táta poprvé půjčil služební, tak jsem s ním poškrábala auto jeho kolegovi při vyjíždění z řady ![]()
@j.a.n.i1
no, manzel ma najezdeno statisice kilometru za asi 25 let, co ridi a krome par pokut za parkovani nikdy sebemensi problem. no a nedavno taky promacknul zadni blatnik pri vyjezdu z podzemni garaze, kde je to sice natesno, ale uz to predtim vyjel asi stokrat bez problemu. proste spechal a bylo to ![]()
ja tyhle „male veci“ beru tak, ze to cloveka aspon upozorni, ze opravdu nikdo neni neomylny.
@AstraG píše:
Už s tím nic neuděláš, jen se připrav, že pokud nemáš nějakou pojistku na,,blbost,, že to budeš muset uhradit. Ber to s nadhledem, odřela jsi jen pitomé auto, mnohem horší by bylo, kdyby jsi někoho přejela. Nám se tato situace stala z té druhé strany, půjčili jsme,,půjčené,, auto, dotyčný ho zrušil na totálku, pojišťovna zaplatila jen něco a zbytek peněz jsme z dotyčného již nikdy nedostali, ikdyž sliboval, že rozdíl zaplatí. Takže nakonec jsme to museli zaplatit my. Ale byla to naše hloupost, člověk nikdy neví co se dokáže na 5 km stát.
Bohužel pojistka „na blbost“ tedy odpovědnostní se většinou nevztahuje na půjčenou věc!!! Taky jsem to nevěděla, ale opravdu to tak je. Takže pokud auto nemá havarijní pojistku tak se to bude muset zacvakat…
Taky můžu přispět se svojí troškou do mlýna ![]()
Loni v létě mi nabourali auto. Celý bok pryč. Originál servis mi to chtěl dát na totálku. Ale naštěstí jsme našli servis, kde mi auto opravili. Mezitím jsem od nich dostala půjčený náhradní. Byl to takovej malinkej servisek. A 2 dny před tím, než jsem měla auto vrátit, tak jsem ho nabořila tentokrát já. Narvala jsem to do kufru auta přede mnou
Taky jsem z toho byla totálka hotová. Takže vím, jak se cítíš. Naštěstí to auto mělo havarijní. Takže v pohodě.
Ale všichni mi říkali. Klid, jsou to jen plechy. Hlavně že ty jsi v pořádky.
Tak se tady snaž na to takhle koukat. I když v tuhle chvíli je to určitě těžký. ![]()
Stalo - sice trochu jinak - kdysi jsem měla půjčené auto od táty, vedle zatavil pán s dodávkou a spadly mu dva plechy ze střechy, které vezl a jeden prořízl blatník, byla jsem ráda, že jen blatník, zrovna jsme s ex vystupovali a chytit to kamkoliv my, tak by to nebylo nic moc, ale nebyla to moje vina. No stane se, nenaděláš už nic, můžeš se jen omluvit a zajistit opravu a už si auto hlavně nepůjčovat! Nechci se teď nějak navážet do tvých řidičských schopností, občas se přihodí něco každému, ale jestli své auto nemáš, asi nejezdíš často a nejsi příliš zdatná řidička, v tom případě bych si opravdu auto vůbec nepůjčovala (jezdím denně skoro 20 let, přesto nesnáším půjčování aut, jak já někomu, tak někdo mě), zkusila bych zvážit koupi něčeho levného na naučení se, nebo ať si tě někdo vezme pod křídla a můžete potrénovat, ať si trochu zlepšíš odhad a řidičský um
Pořád mysli na to, že když jde jen o plechy, jde o prd ![]()
Pozitivně ber to, že pokud se to stalo v garáži, či před ní, tak nemusíš nic hlásit na pojišťovnu a strýc nepřijde o bonus na povinné ručení, pokud ho má
pokud tedy nemá havarijku a nebudete to hnát přes to ![]()
@Radunka píše:
Ne nestalo, s autem umím jezdit.
Havarijní pojistku nemá? Ta by to vyřešila…
Jestli ne, pak asi bude nejlepší dát to na opravu k nějakému šikovnému automechanikovi - lakýrníkovi, autorizovaný servis by vyšel moc draho. Stejně to ale bude asi stát dost peněz.
Nebo mě napadlo, nějaká pojistka na blbost? Třeba by to šlo uplatnit… bývá to třeba zahrnuté do pojištění domu a domácnosti.
Já nedávno při couvání do vrat vyvrátila zrcátko, odpoledne jsem se chlubila, jaká jsem šikovná, že to šlo jen naklapnout a druhý den jsem ho rozmastila na centimentrový kostičky a odřela s tím i lak u auta
Auto je tchýně
![]()
Hlavu vzhůru! Jsou to jenom věci
. Ale muj manžel by pronesl:,,Holky a auta se nepujcujou" ![]()
No a co, že @Radunka napsala, že se jí to nestalo, že umí řídit. Já se na tom třeba zasmála
Zakladatelky je mi líto, je to pech, ale když se na to kouknu z druhý stránky, já někomu půjčit auto a on mi ho takhle zrušit, tak se zbláznim. Neznám, jak ta garáž vypadá, nicméně z popisu mi přijde, že 1,5 m je dost a napasovat se někam, že s tím nemůžu ani tam ani zpátky, je taky umění. Sorry, můj názor.
Vyřeší to pojistka + spoluúčast, nicméně to auto, jestli doteď bylo nebouraný, tak až to jednou bude chtít strejda prodat, tak už je to blbý no.
Ale stávají se horší věci.
@sisk píše:
No a co, že @Radunka napsala, že se jí to nestalo, že umí řídit. Já se na tom třeba zasmálaZakladatelky je mi líto, je to pech, ale když se na to kouknu z druhý stránky, já někomu půjčit auto a on mi ho takhle zrušit, tak se zbláznim. Neznám, jak ta garáž vypadá, nicméně z popisu mi přijde, že 1,5 m je dost a napasovat se někam, že s tím nemůžu ani tam ani zpátky, je taky umění. Sorry, můj názor.
Vyřeší to pojistka + spoluúčast, nicméně to auto, jestli doteď bylo nebouraný, tak až to jednou bude chtít strejda prodat, tak už je to blbý no.
Ale stávají se horší věci.
no přesně tak, tak co, otázka zněla, zda se někomu stalo něco podobného, tak normálně napsala že ne, že umí řídit, zabít a utlouct lopatou
Nabourala jsem jako au-pair auto hostitelske rodiny, bylo uplne nove. Rozumim ti, bylo mi z toho taky nanic. Ale ve finale je to jen auto, casem z toho budete mit v rodine historku k dobru.