Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky chtela bych radu co s sebou do nachoda? mam pripravenej takovej ten zaklad jako vlozky, vlhceny ubrousky, kojici kosili, kojici podprsenky, papučky, vlozky do podprsenky a prave nevim jestli si mam poridit i jednorazovy kalhotky- pry nejaky porodnice to vyzaduji a jestli si radeji priplatit za nadstandartni pokoj, nebo po kolikati maminkach jste na pokoji? a taky jak je to tam s navstevnima hodinama? ve vetsine porodnic je navstevni doba kdykoliv a na strankach nachoda jsem cetla ze tam jsou doporucene jen hodina denne v tydnu a o vikendu 2 denne… kamaradka co tam byla mela spatnou zkusenost se sestrickama ohledne navstev kdyz prisli treba dopoledne nebo tak? co vy?
Ahojky tak koukám,že tady se nikdo nechystá rodit v Náchodě krom nás dvou ![]()
nojo nojo… znam asi 2-3 holky co tam rodili a ty byli spokojeny, ale asi kdybych to mela bliz do hradce tak si zvolim taky hradec..???
Já znám dost holek co si Náchod chválí na Hk jsem zase moc pozitiva neslyšela:-(Možná se tam potkáme mám termín 30.8.-6.9.
no ja se chystam v utery na kurz, pokus tam uz nebudu
, jinak zitra mam termin ale mimco se na svet pry zatim nechysta tak uvidime.. ale co jsem koukala na fotky tak to tam vypada moc pekne ![]()
Jé tak to ti moc gratuluju to určo porodíš dřív
Musíš mi pak dát vědět jak se ti tam líbilo
Na foto jsem taky koukala líbí se mi,ale záleží na skutečnosti.Třeba popis co sebou tam není.Mám papír od doktora a tam je jen to základní tak vůbec nevím co si zabalit ![]()
no ja prave taky porad premyslim jestli mam vsechno, prece jenom to muze prijit ted uz kdykoliv… ja si veci balila podle seznamu co jsem nasla na internetu a pak co mi dal doktor papiry k nachodske nemocnici tak tam byl i seznam… ten co je tady na emimcu mi prijde docela trapny. no ale hlavne kdyz ti bude neco chybet tak ti to urcite doveze pritel nebo rodice nebo nekdo.. ja teda balila podle tohoto seznamu
Potřeby do porodnice pro maminku
ručníky
boty na přezutí + teplé ponožky
hygienické potřeby – kartáček na zuby, pastu, hřeben, šampón, mýdlo, krém, jelení lůj
manikúru
jemný toaletní papír, papírové kapesníky, vlhčené hygienické ubrousky
porodnické vložky
spodní kalhotky
prsní vložky
kojící podprsenky
noční košili župan
mobilní telefon + nabíječku
něco na čtení
fotoaparát
pití, musli tyčinky nebo něco lehkého k jídlu
všechny potřebné doklady pro lékaře i matriku (těhotenskou průkazku, průkazku zdravotní pojišťovny, občanský průkaz, rodné listy obou rodičů nebo oddací list, či ověřené svolení partnera, jehož příjmení váš potomek ponese, připravená jména dětí pro obě pohlaví)
Tohle všechno mám taky,ale nevím jestli mám brát plínky pro mimiska a něco na sebe nebo jestli stačí když manžel přiveze to co bude mít na cestu domů nevíš
Jinač přibal si Bpanthen a nevím jestli jsi tam měla napsaný 2 žínky.Já mám nějakou velkou tašku připadám si jak blázen a ještě se mi to tam pořádně nevejde ![]()
jj masticku mam, plinky pro mimi prej dostanes cca na 3 dny, tak pokud tam nebudes dyl nez bys mela tak by to melo stacit, ja si teda zabalila 10s sebou, moc mista nezabiraji ale jistota je jistota..:o) žinku mam jednu, to musi stacit… jinak ja jsem zbalena proste jak na dovolenou…:D jednu cestovku asi 10kg tezkou..:D
Jééééééé tak to jsem ráda,že nejsem jediná kdo má tak velkou a těžkou tašku.Žínky píšou dvě na prsa prý se v Náchodě hodně věnují kojení
to sem ráda já prvně měla mlíka až jsem z toho měla horečky když jsem nevěděla,že mám odsávat nikdo mi to neřekl
Pár plinek taky mám ty jsou uplně pidi ty nic nezabírají
Stejně se zn ám,že mi bude něco chybět
Jen nevím co mimískovi na sebe až pujdem dom to počasí je ted tak střídavy ![]()
jo tak to je dobre, no ja mam z kojeni docela strach co jsem cetla tak na to je snad maturita…:D s tim oblecenim pro mimi jsme na tom stejne, pritel hysterci at to nachystam do tasky kterou pak priveze ze on by na neco urcite zapomel.. ![]()
Já už to kojení taky zapoměla
kojit ale chci aspon pul roku je to pohodlnější
Tak to manžel je na tom stejně jako Tvůj přítel.Zabalím asi slabší a teplejší pak si sama vyberu v porodnici až to donese ![]()
tak ted jsem opravdu rada ze jsem tady a pisu, protoze po dnesni probdene noci se divim ze uz nejsem v porodnici, tak spatne mi teda jeste nebylo, pritel kolem 3 rano uz lital a hledal moji penezenku, tehotenskou prukazku ze pojedeme do porodnice, ale nakonec jsem si to rozmyslela ze nemam vyzehleny vlasy
tak ze nikam nejedeme
… sakra jak mam poznat ze se chce malimu ven kdyz jsem jeste nemela zadny poslicky ani nevim vlastne jak maji bolet…
Z toho mám taky strach,ale uvidíš,že to poznáš je to hrozná bolest.Vyraž až budeš mít bolesti po 5minutach to poznáš neměj strach.Já měla dnes v noci taky 2×posli
ještě,ale nechci dnes jdem na narozky na prasátko
ale bývá mi ted tři dny zle ![]()
no vidis, jenze ja mela ty bolesti proste v kuse celou noc a bylo to dost divny, proste jako kdybych mela nejaky strevni potize a jeste se mi chtelo zvracet… no vidis my tedka za chvilinku razime taky na prasatko tak doufam ze me to nechytne tam.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.