Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jinak je mi 21 a malé 2 a čtvrt a teďka čekáme druhý..včera jsem byla na ultrazvuku a podle něj bych měla být dnes 8+5 a podle poslední menstruace o 3 dny víc:)
jej já jsem si nevšimla, že ještě dítko nemáš
, ale vidím, že se za chvíli začínáte snažit, tak by naše druhý mohlo mít pak kamaráda ![]()
Ahoj holky, snad se mohu připojit do diskuze.
Nejsem teda už náct ale je mi 22, snad Vám to nebude vadit. ![]()
My se tedy začíname snažit až doberu posl. platíčko HA, které jsem teď načala.
A chtěla jsem se optat jaké vitamínky používáte??Určo budu brát kys. listovou ta je opravdu důležitá, berete někdo v kombinaci s listovkou ještě nějaký vitamíny, např. mamavit apod.??děkuji za odpovědi ![]()
Janča222 píše:
Nejsem teda už náct ale je mi 22, snad Vám to nebude vadit.
A chtěla jsem se optat jaké vitamínky používáte??Určo budu brát kys. listovou ta je opravdu důležitá, berete někdo v kombinaci s listovkou ještě nějaký vitamíny, např. mamavit apod.??děkuji za odpovědi
já si aktivně v 1. trimestru koupila Gravital, ale doteď mi skoro plná piksla leží na stole ![]()
Tak holky zeptám se Vás jaký máte názor na porod doma? Teď to řešíme na jiné diskusi, jsem řekla svůj názor a asi mě ukamenují
.
Janča222 píše:
Nejsem teda už náct ale je mi 22, snad Vám to nebude vadit.
A chtěla jsem se optat jaké vitamínky používáte??Určo budu brát kys. listovou ta je opravdu důležitá, berete někdo v kombinaci s listovkou ještě nějaký vitamíny, např. mamavit apod.??děkuji za odpovědi
U druhého těhotenství, jsem do 13 tt jsem jedla kyselinu listovou (otěhotněla jsem podle propočtu a dle genetiky 1.1.2010, že se něco děje jsem poznala 21.1. když jsem málem omdlela a udělalo se mi zle na jednání, druhý den jsem si udělala test a byly tam slabé //), pak jsem měla předepsaný od gyn. jod, že se musí jíst a protože jsem měla křeče v lýtku, tak jsem jedla magnézko. Do 36tt pak už se nemá jíst. Jinak samozřejmě nejlepší vitamíny jsou ovoce a zelenina čerstvá. U prvního těhot. jsem nejedla nic, nějak jsem se o to zapomněla zajímat
![]()
IvkaH píše:
Tak holky zeptám se Vás jaký máte názor na porod doma? Teď to řešíme na jiné diskusi, jsem řekla svůj názor a asi mě ukamenují![]()
.
já osobně bych do toho šla, ne z důvodu toho pohodlí či co, ale protože si myslím, že jde porodit i bez zásahu doktorů (nástřih, oxytocin, rupnutí plodovky, skákání na břicho,…)
U druhého těhotenství, jsem do 13 tt jsem jedla kyselinu listovou (otěhotněla jsem podle propočtu a dle genetiky 1.1.2011, že se něco děje jsem poznala 21.1. když jsem málem omdlela a udělalo se mi zle na jednání, druhý den jsem si udělala test a byly tam slabé //), pak jsem měla předepsaný od gyn. jod, že se musí jíst a protože jsem měla křeče v lýtku, tak jsem jedla magnézko. Do 36tt pak už se nemá jíst. Jinak samozřejmě nejlepší vitamíny jsou ovoce a zelenina čerstvá. U prvního těhot. jsem nejedla nic, nějak jsem se o to zapomněla zajímat
![]()
Tamtama píše:IvkaH píše:já osobně bych do toho šla, ne z důvodu toho pohodlí či co, ale protože si myslím, že jde porodit i bez zásahu doktorů (nástřih, oxytocin, rupnutí plodovky, skákání na břicho,…)
Tak holky zeptám se Vás jaký máte názor na porod doma? Teď to řešíme na jiné diskusi, jsem řekla svůj názor a asi mě ukamenují![]()
.
mě teda nenastřihávali ani u jedné, měla jsem veškerý komfort, soukromí, manžel mohl být pořád se mnou, návštěvy byly neomezené, takže i pak na 6ti nedělí byl se mnou pořád, nikdo mě nenutil ležet nebo neporoučel co musím, rodily mě porodní asistentky, doktoři došli až holky vylezly (protože nebyly komplikace) ale kdyby nastaly akutní kompikace, tak co doma dítě se ve mě udusí, protože mi nemá kdo honem rozřezat břicho a vytáhnout malou? Sanitka má podle nového na dojezd až 15 min.
pro mě je to hazadr se životem svého dítěte
IvkaH píše:Tamtama píše:mě teda nenastřihávali ani u jedné, měla jsem veškerý komfort, soukromí, manžel mohl být pořád se mnou, návštěvy byly neomezené, takže i pak na 6ti nedělí byl se mnou pořád, nikdo mě nenutil ležet nebo neporoučel co musím, rodily mě porodní asistentky, doktoři došli až holky vylezly (protože nebyly komplikace) ale kdyby nastaly akutní kompikace, tak co doma dítě se ve mě udusí, protože mi nemá kdo honem rozřezat břicho a vytáhnout malou? Sanitka má podle nového na dojezd až 15 min.IvkaH píše:já osobně bych do toho šla, ne z důvodu toho pohodlí či co, ale protože si myslím, že jde porodit i bez zásahu doktorů (nástřih, oxytocin, rupnutí plodovky, skákání na břicho,…)
.
pro mě je to hazadr se životem svého dítěte
Za mě určitě porod v porodnici
Právě proto kdyby byli nějaký komplikace, tak bych si to pak vyčítala celej život a kor když jsem měla na vybranou
asi bych se toho bála. V dnešní době jsou na tom porodnice tak dobře že opravdu těch pět dní se tam dá v klidu zvládnout. ![]()
Janča222- určitě tu kyselinu listovou, já teda beru Femibion, to je nějaká lepší kyselina listová, nevím jak to je přesně, ale prý někteří lidi nedokážou tu kyselinu listovou zpracovat a ten femibion obsahuje něco navíc, co zajistí, že tu listovku zpracujou i ti, kteří tu normální nezpracujou…doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně
…je to teda dražší,ale doktor mi to doporučoval brát už dopředu, když jsme se teprve začínali snažit…až to doberu, tak to budu tak ve 12 týdnu a pak si chci koupit buď Mamavit nebo Elasti-Q Prenatal DHA, tyhle dva (ještě tam byl třetí, ale teď si nevzpomenu název) vyhrály nějakej test vitamínů pro těhotný
Ahojky holký. Jak se dneska máte a jak se cítíte? Já jsem dneska na záchodě pečená vařená. Chytil mě žaludek a mám hlavu věčně zabořenou v záchodové míse.
![]()
ohledně těch porodů…NIKDY bych nerodila doma a neohrozila tak život svůj nebo dítěte, nikdy nevíte, co se může stát, kolik porodů skončilo třeba akutním císařem, nebo se dítě muselo tahat kleštěma, oživovat atd…opravdu nechápu ženské, co tohle riziko dobrovolně podstupují a můžou se na mě zlobit jak chcou, ale je to zahrávání si se životem…samozřejmě, že rodit doma musí být pohodlnější než v nemocnici, ale příjde mi to i hodně sobecký rozhodnutí…jsou případy, že se ženským třeba po porodu přestane srážet krev, kvůli nějakému porodnímu šoku a to mají problém je kolikrát zachránit i v té nemocnici…a takových případů porodních komplikací kolem mě je…
nedávno třeba se narodilo dítě známým a hned po porodu, jak se poprvé nadechl, tak mu praskla bránice (měl nejspíš nějakou brániční kýlu, která mu praskla) a okamžitě ho oživovali, převáželi vrtulníkem do Prahy atd a malej to zvládnul,ale hrálo se tam na minuty (jestli ne na vteřiny) a troufnu si říct, že kdyby rodila doma, tak už by tu nebyl, přitom měla úplně pohodový těhu, podle všech vyšetření všechno v pohodě, rodila v termínu a doma už měla jedno zdravý dítko
Tamtama bez těch zásahů, co jsi psala, se dá porodit i v porodnici…mně teda plodovku rupli, ale zeptali se mě a kdybych nesouhlasila, tak by se čekalo než by praskla sama a nástřih jsem měla, ale byla jsem za něj ráda než se roztrhnout sama a pak by bylo, si myslím, daleko horší šití i hojení, taky jsem se nástřihu strašně bála, ale nic jsem necítila, kdybych neviděla, že bere nůžky do ruky a neslyšela ten zvuk:D tak ani nevím, že mě nastřihli…a když jim řekneš, že si nástřih nepřeješ, tak pochybuju, že tě budou nastřihávat proti tvé vůli…jinak nic dalšího z toho, co jsi psala, jsem neměla…jinak si myslím, že spousta ženských po prvním porodu změní názor na to, jestli by rodily doma a na nástřih a na spoustu dalších věcí ohledně porodu ![]()