Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veveří píše:
Je to typická reakce lidí na uvolnění restrikcí. Spousta lidí si myslí, že to nejhorší máme za sebou a ztrácí plachost, roušky ubývají, paří se po bytech a přestává fungovat selský rozum. No, zkrátka už jsme si zvykli a přestáváme se bát. Očekávám, že po Velikonocích to zase vyskočí
Přesně tak, ty jsi snad jediná, kdo pochopil, co se tady řeší. Myslím, že zakladatelka nezávidí, že se baví, ale asi ji jde o nouzový stav a jak na to se..tou.
@Bedana píše:
Tak jim to napiš, slušně požádej ať nehlučí a vhoď jim to do schránky.
Ale jejich návštěvy jim nevyčítej - to opravdu je jen a pouze jejich věc a tvoje soukromá, že ty si návštěvy, narozdíl od nich, nezveš.
A můžeš taky zmínit, že se potřebuješ vyspat, protože jdeš ráno do práce.
Jde spíš o to, že máme nouzovy stav a návštěvy jsou zakázané a kazdy, kdo si je nyní zve, je nezodpovědný blb.
@Anonymní píše:
Jak kdyby jsi psala o situaci u nas, lidi se tu schazi taky jak kdyby nepochopili, ze je karantena a navstevy zakazane!!!![]()
prekvapuje me, kolik lidi je mimo..proste se to bude sirit vesele dal diky temto indovidualum…a tak se tento stav potahne mnohem dyl…a me by to vadilo teda taky oboji
Jj, já jsem hlavně v šoku, kolik zdejších uživatelek je mimo, to musí teda všude vypadat. Já soudě podle svého okolí jsem si myslela, že to lidi pochopili víc, no asi ne ![]()
@Bandii píše:
A vadí ti co? Že jsou hluční po desáté hodině, nebo že se baví, zatímco ty sedíš věčně doma? Asi to druhé, podle toho, jak jsi to napsala. Pokud jde o hluk, tak je napomeň a následně zavolej policajty.
Asi ji vadí, že se takto nezodpovědne chovají v době karanteny, soudě podle reakci tady, bude nouzový režim asi ještě opravdu dlouho. Jsou Velikonoce, tak se honem pojďme bavit a dělat doma party ![]()
Pokud se to neopakuje denne tak bych to neresila, taky jsme v lete obcas hlucni dele nez do 10 kdyz jsou na nas pratele na grilovacce. Skrz plot na tebe nic neskoci, to je jejich boj. Ale slysela jsem od mamky co bydli tez na vesnici ze se tam poradaji kazdy vikend chlastacky v garazi a pak se opili lide courajo po ulicich… policie tam pry byla a nic nez napumenuti se nekonalo jelikoz i pres jejich stav tu rousku meli a trousili se i v rozestupu
… ale to neni jen u techto domacich party. Svagrovky pritel dela v obi a to co zazil dneska ze byl masakr, fronty pres celou prodejnu, co pet minut hlasi rozestupy nejmene 2m a lide ve fronte nahecmany, a ze kupuji proste blbosti typu houbicky na nadobi, duchodci ze se jdou jen podivat a po hodine si nic nevezmou navic nemaji rousku pres nos a po uporzeni jeste brblaji, takhle nas fakt na pul roku zavrou pod hrozbou silenych pokut
![]()
Nejde mmo to, ze meli posezeni.
Jedna se o ti, ze tady mame nejaky nouzovy stav. Z kazde strany se na nas vali, at jsme zodpovedni, at se nesetkavame a nekdo si udela na zahrade party…tohle nepochopim.
Musime vsichni respektovat pravidla. Nevim, jakym prikladem pak jdeme detem.Neni to pro nikoho jednoduche. A pokud bych byla tak blba, zavru se s nima v dome a nebudu s nima na zahrade v case nocnyho klidu
Mě se zas líbí, jak se prostě děje nějaká vyhrocená situace a každý má najednou pocit, že má právo strkat nos do toho, co kde kdo dělá, kam chodí, s kým sedí na zahradě.
Pokud porušují noční klid, zavolala bych policii, pokud je to tak k nevydržení. Ale ty sama píšeš že tě štve, že nedodržují karanténu. Ale do toho, kdo karanténu dodržuje nebo nedodržuje ti je prd, sedíš tam s nima? Pokud se nakazí mezi sebou, ty jim budeš nosit nákup? Máte tak super vztahy, že k tobě chodí odpoledne na štrůdl a čaj? Asi ne, co.
Lidi by se měli klidnit. Fakt. My téměř ven nechodíme, protože my sami karanténu dodržujeme. Ale když jsem před pár dny šla v přeplněným parku v Praze (do drogerie) kde i ti lidé ve skupinkách seděli - budeš koukat, ale nikdo jim nic neřekl a to jsme potkali policii co tam chodila a obhlížela. A jsem za to vděčná, člověku se totiž hned líp dýchá, než když se musí pořád rozhlížet, jestli někdo nekontroluje, zda jeho ještě ani ne dvouletý dítě má přes pusu hadr, když baští sušenku venku.
Starej se o sebe. Pochybuju že ti tak záleží na dobru lidstva, že máš potřebu dělat sousedům osvětu. Je v tom jen sobeckost a normální pocit, že když já nemůžu, nemůže soused taky. ![]()
Jo a tedy nevím, co je na tom tak intimní, že máš anonym. Asi tvůj názor.
@Anonymní píše:
Nejde mmo to, ze meli posezeni.
Jedna se o ti, ze tady mame nejaky nouzovy stav. Z kazde strany se na nas vali, at jsme zodpovedni, at se nesetkavame a nekdo si udela na zahrade party…tohle nepochopim.
Musime vsichni respektovat pravidla. Nevim, jakym prikladem pak jdeme detem.Neni to pro nikoho jednoduche. A pokud bych byla tak blba, zavru se s nima v dome a nebudu s nima na zahrade v case nocnyho klidu
No a kdyby se zavřeli v domě, tak se mění co? Vůbec nic ne? Jen bys je neslyšela
To byl opravdu takový rámus, že si nemohla spát?
@Jan Exekuovaný já nejsem žádná intelektuálka, ale zdravotní sestra…kdybys viděl to co já taky tě štve, že lidi ty pravidla nendodržují. Fakt nechápu tu logiku, taky mi je nepříjemný nosit roušku a už tak dlouho nevidět rodinu, ale příznaky nemáš hned..tudíš kudy lezeš a ke komu je mi vážně jedno, ale pochop, takhle se to právě šíří a proto se lézt nikam nemá, ale tuším, že je to jak do dubu zvlášť z těch příspěvků to tak vidím…A2
@Anonymní píše:
Doma žádná pravidla státu neplatí, opravdu není nic nikomu do toho, kdo mi chodí na návštěvu, koho mám v posteli, s kým si otevřu lahve… To platí jak pro ministerstvo, tak pro zdejší diskutérky.
@Anonymní píše:
@Jan Exekuovaný já nejsem žádná intelektuálka, ale zdravotní sestra…kdybys viděl to co já taky tě štve, že lidi ty pravidla nendodržují. Fakt nechápu tu logiku, taky mi je nepříjemný nosit roušku a už tak dlouho nevidět rodinu, ale příznaky nemáš hned..tudíš kudy lezeš a ke komu je mi vážně jedno, ale pochop, takhle se to právě šíří a proto se lézt nikam nemá, ale tuším, že je to jak do dubu zvlášť z těch příspěvků to tak vidím…A2
Zase se budu opakovat. Je to na každém, jak zváží riziko, pro a proti… Bohužel to není tvoje starost, co se odehrává v bytě jiných, to si prosím neber nijak osobně.
@Jan Exekuovaný píše:
Doma žádná pravidla státu neplatí, opravdu není nic nikomu do toho, kdo mi chodí na návštěvu, koho mám v posteli, s kým si otevřu lahve… To platí jak pro ministerstvo, tak pro zdejší diskutérky.
Ja myslím, že pravidla státu platí všude, když třeba doma vaříš perník, někoho třeba zabiješ nebo zkrátka pachas jinou trestnou činnost, tak státu do toho sakra něco je.
@Zuzanec píše:
Ja myslím, že pravidla státu platí všude, když třeba doma vaříš perník, někoho třeba zabiješ nebo zkrátka pachas jinou trestnou činnost, tak státu do toho sakra něco je.
Jenže ignorace toho nařízení je pouhý přestupek, takže se asi bavíme o dvou různých věcech. Opravdu se u mě nebude dělat razie za večírek ![]()
@Jan Exekuovaný píše:
Jenže ignorace toho nařízení je pouhý přestupek, takže se asi bavíme o dvou různých věcech. Opravdu se u mě nebude dělat razie za večírek
Jn, když nebudete dělat moc velký bordel ![]()