Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše: Více
a kolik lidí si myslíš, že to umí? a opravdu je takový rozdíl mezi nájmem a splátkou hypotéky, že by jsi investováním toho rozdílu vydělala miliony?
to si fakt nemyslím…
Dle zakona maji mit manzele stejnou zivotni uroven. Pokud je pro tebe partner spis spolubydlici, nez manzel, tak fajn. Ja beru partnerstvi jako plnohodnotnou alternativu manželství, takze proto. Ve veku (a se zamerem) zakladani rodiny mi to prijde samozřejmé. Pokud budu hledat partnera (třeba už s dítětem) kolem 40 (kdy dalsi uz nebudu planovat) muze to být, a predpokladam, ze i případně bude, jinak. Ale pokud randíš se záměrem založit rodinu, tak se ze začátku nastavený systém přenastavuje dost těžko a dost minimálně a pak to špatně dopadá…
@Yasmen píše: Více
Mě opravdu při začátku bydlení nepřijde samozřejmé někomu diktovat, že mě bude dotovat, ale koukám, že spoustě (zejména) žen ano.
No jo no, těžko můžeš s někým žít, pokud vidíš nastavování podmínek jako diktát. Cokoliv druhý bude potřebovat, požadovat, nebo vnímat jinak než, ty budeš hodnotit jako diktát. Máš už takové zvláštní nastavení.
A k tomu dotování. Takovýto pohled je prostě strašný. Ale nejsi jediná. Tolik chlapů je znechucených a otrávených, že musejí svoji partnerku dotovat, ba přímo živit (!) když mají společné dítě a ona je na mateřské a pak na rodičáku. Mnozí jim pak doporučují, ať si našetří předem, ale ať určitě nepočítají s jejich pomocí. Tohle prostě můj svět není.
Pámbu nás má všelijaký.
@botl2 píše: Více
No, na zacatku vztahu fakt společne dite nemaji a presto ma spousta zen pocit, ze ji ma zivit hned.
A jinak tedy veta, placeni napul bych neakceptovala nic jineho, nez diktat tvych podminek neni, tedy krom varianty, ze to znamena, ze bys neakceptovala kdyby ten druhy chtel platit vic, ale to z tveho kontextu neplyne.
@andrasteia my máme hypo na nový dům za 8mil 15tis, příští rok přepočítané asi na 20tis…kde furt berete těch 40tis za hypo na být 🫣
To ze u sebe necham nezistne bydlet blizkeho cloveka neznamena, ze ho zivim. To je mozna ten hlavni rozpor mezi tvym a mym pristupem…
No pokud chceš v Praze byt za 10 milionů, a to nebude žádný luxus, tak ta hypotéka na 30 let zhruba takhle vychází.
@Anonymní píše: Více
A kolik jste si brali a kdy? My máme hypo na 8 mil a splátka je 33 tisíc.
Ano, fakt dítě nemají, ale s přístupem, kdy jeden má pocit, že druhého dotuje, jen pro to, že si ho pozval, aby u něj bydlel, je jasné, že u dítěte to pak bude průšvih.
A logicky je dobře tyhle sebestředné kolenovrty rozeznat dřív, než na nějaké to dítě dojde.
Já sama jsem štědrá a nemám problém se rozdělit. A každý můj partner byl taky takový.
Takže období, kdy jeden vydělává míň nebo vůbec, nás nijak nerozhodí a není to důvod k diskuzím nebo hádkám o tom, kdo koho dotuje.
Zakladatelce bych jejího přítele do budoucna jako partnera rozhodně nedoporučovala, ale rozumím tomu, že tobě by jeho jednání připadalo v pořádku a s někým takovým po boku bys byla spokojená.
@botl2 píše: Více
Ano, krasne se tak pozna. kolenovrt, takze od kolenovrta, co vyzaduje, abych ho dotovala, rychle pryc.
@Justin Case píše: Více
No, zrovna tohle léto vlastně platím nejen dovolenou, ale všechno. Protože manželovi RD skončila v květnu a já nechci aby šel do práce, dokud nebudou děti ve školce nějak normálně fungovat. Což může být ještě na dlouho.
Takže včetně dovolené je celé léto na mě. ![]()
@Ruxas píše: Více
Ježiš, myslím, že tady je jistota, že te chlap nepodvede
to je tak příšerně antisexi, chlap na rodičáku
hodně perspektivní partie
![]()