Nájem v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13222
25.8.25 17:32

Ten zlatokop je tady on. V podstatě bys mu platila investici do bytu.
Upřímně, já bych s ním nebyla už pro ten nápad. Klidně bych platila půlku ennergií i půlku fondu oprav, ale taky půlku jídla.
Ale rozhodně bych neplatila ani poměrově ten takzvaný nájem, který je beztak ve skutečnosti jen splátka půjčky otci. Pěkný hajz. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102455
25.8.25 17:42
@Sany80s píše: Více

No, ja bych rekla, ze pokud se dva neshodnou na financovani bydleni, maji bydlet kazdy sam. A je vyreseno.
Ja bych zreba nebydlela v mem byte s nekym, kdo mi automaticky nenabidne neco ala najem, což neznamená, ze ho zreba neodmitnu, ale rozhodne ocekavam, ze od druhého nabidka platit prijde. A stejne tak bych ho nabidla ja v cizim bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11183
25.8.25 17:52

Tak je nekolik variant.
Zaklad u vsech je, jidlo napul nebo podle zravosti, energie napul, domaci prace napul.

1. Bydlis sama, platis 10-15k, zalezi zda staci garsonka. Bavim se jen o najmu

2. Bydlite spolu v najmu 20k. Kazdy date 10k. On svuj byt pronajme za 20k, je 10k v plusu. Tebe to stoji 10k, ale jsi spokojena, ze to neplatis jemu.

3. Bydlite u nej. Davas mu např symbolickych 5k. On ma sice o 5k mene, nez kdybyste sli do najmu, ale proste gentlmen a zaroven se neciti byt vyuzivan. Ty usetris 5k. Bydlite ve svem, ve smyslu, se se nemusite bat výpovědi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.25 18:01

Ale ja mu chci prispivat.. i jsem to sama rikala, ale on pak zacal, ze s takovym clovekem nechce byt a takove… a mne to hrozne mrzi.. posledni dobou to mezi nama i dost skripalo a on ze je tohle posledni kapka.. dneska jsdm z toho cela sesypana…

• Citovat
  • Upravit
11183
25.8.25 18:03
@Anonymní píše: Více

Tak to se na to vykasli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35058
25.8.25 18:05

Nechce s takovým člověkem být? Hm, ber to taky jako poslední kapku, a najdi si něco svého. Není to celé od něj taktika, jak se tě zbavit? Malinko mi to tak připadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
25.8.25 18:06
@smile_xxx píše: Více

To jsem nepsala. Psala jsem, že bych do toho (výpočtů, co kdo má platit) netahala vaření (jakože to je práce). Nepsala jsem nic o tom, že on se nemá zapojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
25.8.25 18:12
@smile_xxx píše: Více

No já jsem to napsala tak zvláštně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
25.8.25 18:18

Víš co tak to ukonči. A on ať si hledá jinou slečnu, která mu zacáluje kompletně jídlo, půlku energií a k tomu ještě půlku rekonstrukce. Nebo ať si to platí všechno sám když ty si zlatokopka.
Za ty peníze co po tobě on nyní chce se na své nohy postavit zvládneš. I kdyby to mělo být třeba pro začátek v nějakém spolubydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23132
25.8.25 18:38
@l.marek85 píše: Více

Ano, s tím souhlasím. Tehdy sestřenice koupila byt na hypo, měla dlouhodobě přítele a rekonstrukci platil on, měl našetřené, když se po čase rozešli, ona ho vyplatila za tu rekonstrukci a tak mi to přijde fér.
Takže pokud to s tebou sepíše proč ne, ale podle všeho je to blb a nemůže to fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12860
25.8.25 19:05

No a kdo tam plati," najem" tzn fond oprav, zalohy na energie atd.tedy pravidelna mesicni castka? To musi platit kdekoliv v byte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
25.8.25 19:15

takže jsi bang maid

dělala jsem to taky a zpětně nechápu, proč, zas tak bohovsky ten chlap nekukal ani se ke mně nechoval, abych mu dělala služku, maminku a kujvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
25.8.25 19:35

8o Tak to moc velká láska nebude, když takhle mluví, nemyslíš? Nebo ti takový chlap imponuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí