Nájem v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2822
25.8.25 19:44
@Karinkas píše: Více

A alespoň těm spolubydlícím nenude dělat služku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
25.8.25 19:46
@Anonymní píše: Více

A tobě přijde, že se k tobě chová hezky? proč chceš být s klukem, který tě chce finančně zneužít :zed: vždyť ti z něj musí být šoufl, takhle s tebou mluvit…to tě jako přitahuje? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
25.8.25 20:36
Ahoj, ty jeho řeči mi osobně přijdou jako citové vydírání a záměrná manipulace. Je jasné, že se objeví neshody, ale neměla by ses celý den cítit špatně jen proto, že jsi něco řekla. Člověk si musí hájit své hranice. Co kdyby sis sama rozhodla, kolik je pro tebe OK přispívat (pokud chceš) a pak mu to řekla? Něco ve stylu: Rozumím, že na nové výdaje nechceš být úplně sám. Chápu, že tu také bydlím a ráda ti přispěju XY Kč. S ohledem na můj plat, další věci co platím (jídlo pro oba) a fakt, že je to tvůj byt a tobě se rekonstrukcí zhodnotí, víc přispět nemohu. A je jen na něm, jak se rozhodne. Případně, zdála-lí by se mu částka malá, bych mu navrhla, že mohu přispět víc, pokud na mne část bytu přepíše anebo si mě vezme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
25.8.25 20:36

Podivej, zlatokopka by nebyla s nekym kdo nema ani na rekonstrukci.

Zlatokopka je žena co za pozornost a sex bere investice a darky a kdyby financni kompenzaci nedostala, tak s tím chlapem neni. A samozřejmě protože je to tržní vztah tak je schopna se od jednoho sponzora presunout ke druhému.

Rozhodne by nenakupovala jidlo a neuklizela😂

Zlatokopkama se ohanej chlapi co sami nic nemají..tvůj chlap realne nic nema. Tatinek mu koupil byt a nema ani na to aby udelal rekonstrukci za par set tisic

Příspěvek upraven 25.08.25 v 20:50

• Citovat
  • Upravit
25.8.25 20:43

Já třeba beru víc ale platíme vše téměř 50/50 a staráme se i takhle půl na půl o domácnost. :) Takže mě na tom nepřijde nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
25.8.25 20:45

Jinak to vnimani bydleni jako investice je teda chucpe.

Ja chapu, ze střední trida v Čechách ucurava z vlastnictví bytu a myslis si, buhvi jak nejsou lepsi kdyz nemusi platit najem. Ale tenhle hypervlastnickej materialismus jen podporuje jen dalsi individualismus a krkounstvi.

Nemuzem se pak divit ze zeny odkladaji mateřství a ze lidi nevnimaji partnerstvi jako celoživotní zavazek.

• Citovat
  • Upravit
1408
25.8.25 21:06
@andrasteia píše: Více

Tak za mě je lepší platit 10k hypo než 16k pronajímateli, který mě může kdykoliv vykopnout. A ráda bych jednou svému dítěti ten byt darovala. Snad mě nepošle do pr.. s tím, že jsem hypervlastnický materialista. Raději své vydělané peníze investuji do majetku. Ale chápu, můj ex to má taky jinak. Nemá v téméř 50 ti nic, ale zato spoustu krámů, které nepoužívá jako třeba X reprobeden, co mám doteď ve sklepě a to vydělával nadstandardně. A ty nejlepší krámy, co ho bavily tak měsíc a stály klidně 300k sem ani psát nemůžu, to by ho někdo poznal. No ale to jsem odbočila od tématu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1408
25.8.25 21:09

Ani bych se nedivila, kdyby ta rekonstrukce byla max za padesát a stejně je kolem toho humbuk s nutným „nájmem“ 20 měsíčně a rozsudkem o zlatokopectví 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.25 21:17
@Lissima píše: Více

Za 50? Za to nemáš dneska ani 2 lepší vestavěné skříně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1058
25.8.25 21:24

No ja to mám taký jinak…nechci byt vazana na jednom místě, chci mít možnost se odstěhovat, bohužel sousedy si člověk nevybere :nevim: teď mám malou dceru, ale v budoucnu se budu chtít určitě přestěhovat…jde to sice i s hypotékou, ale je to zase komplikace a starosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
25.8.25 21:25

A 10 hypo + poplatky kolem bydlení k tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
25.8.25 21:27

Byla by zlatokopka pro chudý :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
25.8.25 21:27

Mam o tobě jen hrubou představu z místních diskuzi, ale nemyslím si, ze splacena hypoteka/vlastni bydleni je vrcholem tveho zivota a ze tvoji identitou je „vlastnik bytu“. Asi kazda mluvime o necem jinem.

Mozna jsem mela rict „hyperochranitelstvi“. To je fuk.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
25.8.25 21:34

Asi nebude za padesat, tipuju tak 100-500 tisic, ale to je fuk. Co to dneska je.

Mne proste strasne bavi ti lidi co se považují za lepsi, protože maji nějakou nemovitost (nebo jiný majetek) a hrozne se boji aby se nahodou na nich nekdo neprizivil. Přitom barak jim treba skoro pada na hlavu, potřebuje opravy, ale oni si myslí bůhví co nemaj a jak partnera (nebo deti nebo partnery dětí) vytahli z bídy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky