Nájem v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrasteia
26.8.25 10:05
@Lissima píše: Více

Kazda stavíme na vlastnich zkusenostech. Tys mela hloupeho ex, jak mam ve svem okoli zas lidi co vlastní nemovitost a mysli si buhvi co nemaj, ale casto je to jejich jedina „investice“, ktera navic není v top stavu a je to spis dira na penize.

Ano, lidi jsou tu úplně zblbli nemovitostmi. Se podivej kolik rozpadajicich se domu u nas je, protože majitele se nechtějí vzdat sveho majetku (to ze je to domov, nechme stranou, to beru), ale zároveň neutahnout naklady spojene s jeho údržbou.

Ze ty mas hypoteku 10 a najem by byl 16 je sice hezky, ale je to uplne off topic, protože o tobě jsem nepsala. Ty mas evidentně spočítaný co se vam vyplatí.

Ja mluvim o mamonu, kdy lidi zaslepeni vidinou bytu vubec nepremyslej. Například pokud te hypoteka vyjde ted na 40 tisic mesicne a najem na 15, neni k cem diskutovat.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
26.8.25 10:07
@Lissima píše: Více

A nerekla jsem KAŽDÝ. Ja vunec nevim kdes to vzala. Na se pozastavuju nad tim jak jsou lidi uplne mimo když jde o nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
2182
26.8.25 10:13
@andrasteia píše: Více

Mě by to taky zajímalo, budu ráda, když mi napíšeš.

Můj pohled je asi takový, že když člověk 30 let splácí hypotéku, tak nakonec něco má. A je jedno, jestli tam bude bydlet do smrti a odkáže to dětem, nebo to prodá a půjde do menšího a zbytek procestuje nebo si zaplatí ke konci života nějakou péči a nebude zatěžovat děti.

Představa že bych ze svého nízkého důchodu (jsem OSVČ) platila nájem, léky, ošetřovatelku atd. mě upřímně děsí. Jak to máš (pokud máš) promyšlené ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
26.8.25 10:45

Ale prosím tebe.

Zmizely firemní byty, státní byty, městské byty s tím, že to kazí trh a na lidi byl vyvíjen tlak ke koupi bytu. Na západě osobní vlastnictví bytů a pronájmy jsou tak fifty fifty, čím víc východ tím víc osobní vlastnictví. Svého času byl nejvyšší podíl bytů v osobním vlastnictví v Rumunsku. Pak jsem přestala statistiky sledovat.

Vlády si tu vypěstovaly novodobé otrůčky makající na svoje hypošky a přilepené na svoje předražené 1kk. Teď zas vlády brečí, že je lid málo mobilní. Nechápu, proč se tak diví.

Je rozdíl mezi krkounstvím a zodpovědností. Je fakt, že máš i ženy, co plodí děti, aniž by se o ně dokázaly postarat, ale to asi není to nejlepší, ne?

Příspěvek upraven 27.08.25 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
26.8.25 10:57
@Justin Case píše: Více

Jako proč ne?

Když se ke mně přítel nastěhoval, nechtěla jsem po něm žádný nájem. Dokonce jsem ho asi půl roku „živila“, než si našel práci.

Na druhou stranu, když jsem přišla domů, bylo nagruntováno, vyžehleno, děcka vyzvednuta ze školek a škol, dělaly úkoly a přítel měl rozvařenou večeři. A já se jen zeptala: „Co bude k večeři?“ :lol:

Úžasné období. Klidně bych si ho zopákla, ale partner už asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
26.8.25 11:01
@botl2 píše: Více

Nevim, proč se rozčilujes, ja s tebou souhlasim. Nase nazory nejsou v rozporu

• Citovat
  • Upravit
790
26.8.25 11:02
@Anonymní píše: Více

Upřímně - tenhle partner tě nepodrží.

V budoucnu bych se bála mít s ním dítě. Podle mě by sis musela hodně vyslechnout o tom, kolik ho ty i dítě stojíte.

Jak dlouho jste spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
26.8.25 11:04

Rozčiluju? :lol:

A to jsem nepoužila ani jednou capslock. Co bys říkala potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
26.8.25 11:06
@botl2 píše: Více

No a v cem jsme v rozporu?

• Citovat
  • Upravit
790
26.8.25 11:09

Nechci vyhledávat rozpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.8.25 12:22

No, ty jsi ta, kdo to tu prezentuje, ze jsou vsichni vlastnici nemovitosti mimo a je úplně fuk, zes to slovo KAŽDÝ kterym se tak ohanis, nepoužila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.8.25 12:25
@KKubula píše: Více

Tak muze byt investovat do neceho jineho, nez do nemovitosti… A kdo pro to ma cit, tak muze ziskat vic. Kdo ho nema, tak je pro nej ta nemovitost bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
26.8.25 12:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Nerekla jsem kazdy.

Se ale podívej na mistni diskuze. Tady aby si lidi vyuctovavali i toaletaky. Kazdy tyden je tu diskuze kde někdo skoro nema na hypoteku nebo rekonstrukci a snazi se nejak partnerovi nauctivat amortizaci nebo fakt ze nemusi platit najem.
Je uplne jedno jestli ta diskuze je „nebudu mu platit hypoteku, pripadala bych si jako spolubydlici“, nebo „bydli u me zadarmo a setei, ma se vyzirka jak prase v zite“.

Nebo ty děti co nemaj na vlastni a stehuji se k dodicum, delaji tam upravy a pak jsou vsichni rozhadani.

Lidem z toho fakt hrabe. Tak bud na to mám, nebo nemam. A bud chci byt ve vzrahu a mit rodinnou pohodu (ted myslim ty super situace kdy mladi byldi se starima a stari si mysli kdo vi co jim nedali a mladi se hrouti z nedostatku soukromí a toho ze nemaj peníze protože vse dali do rekostrukce domu, kde jim uz neni dobre, ale nemůžou si dovolit se odstehovat), nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
41519
26.8.25 12:38

jenže po 30letetch v nájmu ti zůstane co? Nic :think: po 30letech hypk ti zůstane nemovitost, kterou můžeš prodat se ziskem a zajistit se na stáří, nebo zajistit děti. A o tom to ve většině případů bude, nemyslíš? že to lidí berou jako určitý způsob zajištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.8.25 12:41

Ne, jen si to nenapsala primo, ale jinak to ze vsech tvych příspěvků primo křičí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí