Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Aha, takže jsi platila pro vás dva jídlo + vše doma je na tobě. K tomu se ještě přidá nájem a energie? To mi přijde na hlavu. Nájem a energie bys všude jinde platila taky. Chlap ti nadává že jsi zlatokopka, ale služka zadara mu nevadí že? Proč se normálně nedomluvíte?
Proč ty domaci prace delas ty? Co si od toho slibujes? Peitel jako nedela ni? A proc?
Vaříš snad obema, neni to tak ze vyvarujes příteli.
Pere pracka. Veseni prádla je na tři minuty. Zametani taky.
Edit:
Jo, a jsem zastáncem toho aby chlap platil defaultně vsechny nakupy jidla. Minimalne na zacatku bydleni, at vi, jake jsou realne naklady v domacnosti. Spousta nema vůbec tušení.
Příspěvek upraven 25.08.25 v 16:04
Hele a nevymyslí si? Chtěla bych ofiko nájemní smlouvu ![]()
Kolik platíš za jídlo? kolik má být ta splátka? třeba tě to ve výsledku vyjde levněji než za oba dva jídlo. Ale platit splátku rekonstrukce na cizí byt? nebo očekává že budeš platit jídlo pro oba jen ty, půl energií a ještě jeho dluh ![]()
Nechci rýpat, ale vedle v diskuzi, kde je majitelkou domu žena a muž platí energie a jídlo, tak je muž vychcánek a pomalu všichni tam zakladatelce radí, ať se s ním rozejde a že by měl muž přispět i na rekonstrukci apod. a teď, když se role obrátily a byt vlastní chlap a žena platí energie a jídlo, tak nemá být blbá a platit cizí byt. Zajímavé.
Jinak zakladatelko, rozhodně nikomu neplať rekonstrukci, jídlo a energie samozřejmě ano, ale pořád je to jeho byt, takže jedině pod podmínkou, že v případě rozchodu ti vrátí peníze, co jsi do toho dala.
@donutka01 píše: Více
To je tu normální, sis nevsimla..muze co si zenu nepredchazi a „nepostara se“ by tu vetsina povazovala za menecenneho.
No on rikal ze asi 20mesicne bychom mu platili, plus energie atd.. to vyjde tak 28 si myslim a k tomu jeste jidlo. Takze bych platila treba 15-17k. Ale me urcite nedela problem platit energi atd napul… ale proste je mi lito.. ze po mne chce najem jako po nejake spoluzacce, nebo cizi osobe…
Najdi byt co se libi tobe. Pronajem. Vem ho na prohlidku a rekni mu, ze tam vidis vas spolecny domov. ![]()
Ono mu to dojde
A jak to je oproti komerčnímu najmu za takovy byt? Usetris nebo ne?
@andrasteia píše: Více
Ale to na tom muze byt zakladatelka hur.
Ale jinak ano, pro jeji fair pocit je to reseni
@donutka01 píše: Více
Kdo tam píše, že by měl chlap přispívat na rekonstrukci? To mi nějak uniklo ![]()
A jak dlouho jsi nic neplatila kromě jídla?
Tohle je vztah, kde jsou oba s protějškem nespokojený… buď se spolu domluví tak, aby byli oba spokojení a šťastní, nebo jeden z nich " vyhrá", a druhý sklapne a sklopí uši.
Nebo si to ten druhý nenechá líbit a ze vztahu odejde.
Možnost 1, možnost 2, možnost 3.
@jasperka2 píše: Více
Spis to jsou ty vztahy kdy jeden něco dostane a ten druhy ne a pak maji vzajemne pocit ze si něco dluží.