Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podílet se nad rámec energií - za mě jo. Třeba do výše poloviny toho, co by platila v nájmu. Nepřijde mi úplně košer, aby ten, kdo byt vlastní, platil rekonstrukce, údržbu, opravy, pojištění, daň, nový nábytek a spotřebiče (tyhle věci nevydrží věčně), jen proto, že investuje do vlastního. Ale to, co navrhuje, je docela darda.
Mně by přišlo tak akorát, pokud by komerční nájem za podobný byt byl třeba 15 tisíc, aby platila tři čtyři tisíce (řádově polovinu toho, co by na ni připadalo v nájmu). Ale ostatní věci fakt napůl - jídlo, vaření, úklid a tak.
@Pamaro Tak zkusí to
a když je hloupá, tak se chytí…už jen proto, aby o ní neříkal, že je zlatokopka…no to by měl smůlu…tatík mu bude ty prachy někde šporovat a ona bude platit jak za bydlení na zámku…
@Lissima píše: VíceÚplně přesně…škrtí aby si to svoje vychcane
@Monchichik píše: Více
Přesně
jako já když si vzpomenu co vše vymyslel a doteď vymýšlí (teď už s dcerou ve střídavce)můj už exmanzel ![]()
@Pamaro Tak vymýšlet může cokoliv, ale já nejsem ten správný objekt na takovéhle vychytávky
![]()
@Monchichik píše: Více
Já už teď taky ne…to by mne akorát tak rozesmál a šáteček
![]()
Promiň, ale chlap, který by se se mnou pohadal a nazval mě zlatokopkou, by můj přítel nebyl. Mohli jste se o tom normálně a slušně pobavit a najít kompromis, ale místo toho hádka…to by pro pro mě nebylo.
@donutka01 píše: Více
Fajn, tak ať si jde bydlet sama a na hezke chvile se mohou navštěvovat…
@Anonymní píše: Více
Hm, to už můžeš bydlet někde sama a budeš mít klid. Tohle vypadá, že ty budeš splácet tu rekonstrukci, a ještě budeš poslouchat jaká jsi zlatokopka. Tak asponˇvidíš jak tě vidí. Když se ozveš, tak jsi hned zlatokopka, normální domluva neexistuje.
Já bych se podívala na to jak by to bylo kdyby jste byli v normálním nájmu.
Kolik by tam kdo platil?
Asi každý půlku ( půlku nájmu+půlku energií )ne? Nezávisle na platu, pokud teda není žena doma s dítětem. Když půjdeš do spolubydleni tak taky nezávisí kdo kolik vydělá platí všichni stejně. Ale nikdo nikomu nic neslouží, dělají se i úklidy rovnoměrně.
Nebo dát jasnou dohodu, že to budou splátky na rekonstrukci pokud na ně přítel nemá a potřebuje( sepsat si to a v případě rozchodu část vrátit).
Nic špatného mi na tom nepřijde.
My si teda spíš vypomahame ( nejdřív přítel zaplatil reko mého bytu a já pak tím bytem ručila na jeho nemovitost, kde teď bydlím a neplatime mu nájem nic.
@LunaP píše: Více
Jasně, jenže do teď to bylo tak, že ona platila jídlo a on energie, bavili se, že bude přispívat tedy i na ty energie. Hm, a co on? On by platil jen polovinu energií? Když ona platila jídlo pro oba? A teď na ní vybalí, že bude ještě platit nájem? Protože jeho otec vrazí nějakou kačku do rekonstrukce? Ok, proč se ale normálně nedomluví? A hned na ní ječí že je zlatokopka? To mi nepřijde v pořádku. Lépe jí bude, když bude bydlet sama, a nebude mít na krku prudícího chlapa co doma nic nedělá.