Nájemní smlouva - vysvětlíte?

30
23.11.11 16:49

Nájemní smlouva-vysvětlíte?

Prosím o radu jak tomu rozumíte?Jest zkopírováno z pronájemní smlouvy.
Nájem může skončit pouze z následujících důvodů:

• uplynutím doby
  • okamžitým zrušením nájemního poměru ze strany pronajímatele v případě neplacení nájemného a poplatků spojených s provozem shora uvedených nemovitostí ve lhůtách, stanovených touto smlouvou, a to vždy k poslednímu dni v měsíci, ve kterém bylo okamžité zrušení nájemního poměru nájemci pronajímatelem oznámeno,
  • dohodou mezi účastníky.

Všem děkuji jak tomu rozumíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101748
23.11.11 16:54

No, já tomu rozumím takhle

• ke dni kterým uplyne doba která je ve smlouvě uvedená, tj. rok 2, 5, nevím kolik tam je
  • když nezaplatíš včas, plácnu, má to být na účtě 20., to tam nebude, tak může 22. pronajímatel přijít že ruší nájemní poměr a ke 30. (či 31.) musíš vypadnout
  • dohoda je jasná ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
23.11.11 16:56

rozumím tomu uplně stejně jako j.a.n.i1 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
23.11.11 16:56

nejak nechapu dotaz.

do smlouvy se pise na jak dlouho je tim padem muze skoncit uplynutim sve lhuty a napsanim nove smlouvy, nebo ukoncenim dohodou a nebo tim ze te majitel bytu vyhodi za neplaceni. co je na tom k nechapani? :think:

• Citovat
  • Upravit
7576
23.11.11 17:10

Záleží, zda je to smlouva nájemní (majitel je vlastník nemovitosti) nebo podnájemní (majitel je vlastník užívacích práv a povinností nebo nájemník dále byt pronajímá). Od toho se odvíjí vše ostatní.

Příspěvek upraven 23.11.11 v 17:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
23.11.11 17:11

Hmmm, to asi nebude nájemní smlouva na byt ne? Ta může být na dobu určitou a pak končí jejích uplynutím nebo neurčitou a ta končí výpovědí. Dohoda je myslím jasná. Jani o nějakém okamžitém zrušení nájemního poměru jsem neslyšela, ale ráda se poučím. To by byla šupa :potlesk:. To by rázem měli naši romští spoluobčané okolo vymalováno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
23.11.11 17:29

Bod jedna a tři souhlas s holkama, bod dva je v přímém rozporu s obč. zákoníkem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.11.11 17:47

Okamžité ukončení nájmu není možné. Obzlvášť po tak krátkém opoždění platby. Vždy musí být nějaká výpovědní lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.11.11 17:49
kemilek píše:
Hmmm, to asi nebude nájemní smlouva na byt ne? Ta může být na dobu určitou a pak končí jejích uplynutím nebo neurčitou a ta končí výpovědí. Dohoda je myslím jasná. Jani o nějakém okamžitém zrušení nájemního poměru jsem neslyšela, ale ráda se poučím. To by byla šupa :potlesk:. To by rázem měli naši romští spoluobčané okolo vymalováno :mrgreen:

No tak takhle mám pronájemní smlouvo od 31.10 2011 do 31.12.2011,nájem sem měla platit 5tisíc,ale jelikož jsem zustala sama s dětma a pobírám hmotnou nouzi na inkaso nájem nemohu platit,mám jen rp,a nouzi na inkaso,na nájem mi nedají jelikož je smlouva pronájemní a né nájemní,2měsíce není zaplacen nájem a výpověd jsem nedostala ,ale nemovytost má nastarosti právník ,majitelka je již stará babička a tak vše řeší pan právník,ale znamená to tedy od doručení písemné výpovědi ,musím do měsíce se vystěhovat nebo mě vystěhují ze dne na den?já jsem psala panu právníkovy jak sem na tom ale neodepsal zatím nevím jestli mě mužou vystěhovat na ulici nebo jak?máme tu trvalé pobyty.všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
23.11.11 17:56

Pronájemní smlouva není, je buď nájemní nebo podnájemní.

Ty data platí, nájem máš na 2 měsíce? A nic si nezaplatila? To ti smlouvu asi po novém roce neprodlouží a celá ta ust. o výpovědi jsou úplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.11.11 18:02
mag píše:
Pronájemní smlouva není, je buď nájemní nebo podnájemní.Ty data platí, nájem máš na 2 měsíce? A nic si nezaplatila? To ti smlouvu asi po novém roce neprodlouží a celá ta ust. o výpovědi jsou úplně fuk.
zkopírovala jsem tu smlouvu a je to smlouva o pronájmu nemovitosti:

SMLOUVU O PRONÁJMU :
I.
Pronajímatel je výlučným vlastníkem nemovitostí,Pronajímatel prohlašuje, že k této nemovitosti nejsou vázány žádné závazky ani smlouvy, bránící uzavření této smlouvy o pronájmu.
Pronajímatele zastupuje pověřený právní zástupce advokát
II.
Pronajímatel pronajímá nájemci nemovitosti, uvedené v čl. I této smlouvy, pro účely bydlení nájemce.

III.
Pronajímatel se zavazuje, že umožní nájemci užívat nerušeně pronajatou nemovitost.
V případě, že nájemce bude v pronajaté nemovitosti vykonávat jinou činnost než na jakou mu byla pronajata, má pronajímatel možnost okamžitě vypovědět tuto smlouvu o pronájmu.
Nájemce nemá právo nemovitost dále pronajmout ani přijmout další osobu do společné domácnosti případně poskytnout ubytování bez souhlasu pronajímatele.
IV.
Nájemce se zavazuje, že bude řádně spravovat a hospodařit s pronajatým majetkem a zavazuje se, že v případě, kdy z jeho strany dojde k poškození nebo zničení pronajatého majetku, uhradí vzniklou škodu nebo uvede poškozený majetek do původního stavu.

V.
Nájemní doba se sjednává na dobu určitou, od 1.10.2011 do 31.12.2011.
Nájem může skončit pouze z následujících důvodů:

• uplynutím doby
  • okamžitým zrušením nájemního poměru ze strany pronajímatele v případě neplacení nájemného a poplatků spojených s provozem shora uvedených nemovitostí ve lhůtách, stanovených touto smlouvou, a to vždy k poslednímu dni v měsíci, ve kterém bylo okamžité zrušení nájemního poměru nájemci pronajímatelem oznámeno,
  • dohodou mezi účastníky.

VI.

Měsíční nájemné za shora uvedené nemovitosti se sjednává ve výši 5.000,– Kč (slovy pět tisíc korun českých). Částku 5.000 Kč zaplatil nájemce před podpisem smlouvy na říjen 2011.
Další nájemné je splatné měsíčně počínaje druhým měsícem nájmu, vždy do 15. toho kterého měsíce na účet pronajímatele.
není celá jen toto co mne zajímá jakto tedy je muže přijít a vystěhnovat mně a mé děti na ulici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.11.11 18:04

To vím že už mi smlouvu neprodlouží ale jde mi jen oto aby mne nevystěhoval na ulici s dětmi.Byt si hledám usilovně abychom v prosinci se odstěhovaly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
23.11.11 18:05

Jedná se o byt nebo dům?

Správně by tě neměl na ulici vystěhovat, měl by dát žalobu na vyklizení, ale pamatuj, že za tebou půjdou náklady na soudní řízení (cca dalších 10 tis.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.11.11 18:07
dům veliký dům.
mag píše:
Jedná se o byt nebo dům?Správně by tě neměl na ulici vystěhovat, měl by dát žalobu na vyklizení, ale pamatuj, že za tebou půjdou náklady na soudní řízení (cca dalších 10 tis.)

dům veliký dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.11.11 18:08
mag píše:
Jedná se o byt nebo dům?Správně by tě neměl na ulici vystěhovat, měl by dát žalobu na vyklizení, ale pamatuj, že za tebou půjdou náklady na soudní řízení (cca dalších 10 tis.)

Ale já jesi to chápu dobře tak mi musí dát písemnou výpověd a tam do kdy se mám odstěhovat je to tak?žádnou výpověd jsem nedostala ještě tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová