Nákup na Aliexpress a dodatečné poštovné

5
18.10.21 17:52

Nákup na Aliexpress a dodatečné poštovné

Ahoj Všem, mám na Vás dotaz ohledně nákupu na Aliexpress.
Objednal jsem manželce nějaké zboží z Ali, které bylo skladem v ČR, abych se vyhnul problémy s Clem a DPH a ještě bylo zboží s dopravným zdarma.
Teď mě kontaktoval prodejce, že musím doplatit 5 dolarů viz jeho odpověď „Vážený příteli. Jelikož je vaše adresa ve vzdálené oblasti, budete muset za dopravu zaplatit dalších 5 $“.
Toto jsem mu odmítl a trval jsem na dodání zboží za sjednaných podmínek.
On potom odepsal, že můžu objednávku zrušit a peníze mi pošlou zpět.
Toto jsem také odmítl a teď čekám jak to dopadne. Spor nelze otevřít před odesláním zboží a zatím běží pětidenní lhůta na odeslání.
Už jste se s tím někdo setkal, nebo máte nějakou radu jak dál postupovat?
Dík za info.
H. H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65431
18.10.21 17:53

@Hanys H. Ano… neposílat nic navíc, počkej na ode
Já na takové zprávy ani nereaguju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.10.21 18:16

@Petra Z Zatím tak postupuji, tak uvidíme jak to dopadne. Asi jsem neměl na zprávu možná ani vůbec reagovat.
Díky za info pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65431
18.10.21 18:26

@Hanys H. Teď koukám, že tam mám půl slova :mrgreen:
Počkej na odeslání tam mělo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.10.21 18:43

Pochopil jsem, díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
18.10.21 19:04

To je jen takový pokus o vyděláni pár korun navíc :mrgreen: když posles Čínan si max koupí víc rýže ale zboží ti přijde tak jako tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.10.21 19:27

Nestalo se mi to nikdy ale poštovné tam má dané a nesmí chtít nic navíc je to jeho chyba pokud tam opravdu poštovné mělo být větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.10.21 21:24

Tak nakonec stornoval obchod Číňan a začalo běžet řízení o vrácení platby, tak jsem zvědavý, kdy to dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
21.10.21 21:29

To zavání podvodem, však lidem chodily zprávy jako od české pošty o doplatku… nic neposílej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.10.21 09:02
@Hanys H. píše:
Tak nakonec stornoval obchod Číňan a začalo běžet řízení o vrácení platby, tak jsem zvědavý, kdy to dorazí.

Peníze už dorazily, tak je to celkem v pohodě a rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.10.21 17:32

@Hanys H. Ahoj dnes se mi stalo to samé ale s tím, že mě nekontaktoval prodejce ale došla poštacka a chtěla po mě 196kc jako dobírku za blbý lak na nehty…přitom vše bylo uhrazeno předem. Máte s tím někdo zkušenost? Co v takovém případě dělat? Mám objednanou ještě hromadu dalších věcí, většina teda došla bez problému v jednom balení ale bojím se že tě bude zbytek chodit po jednom a všude bude doplatek. Dá se zásilka v takovém stavu ještě odmítnout? A co s tím dělají pochybuju že to pošlou zpět beztak si to nechají…nebo je to podvod od postaven? Částka byla totiž ručně na balíčku napsaná propiskou a v české měně..co vy na to??? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
4.11.21 19:49

@PaulieM Co jsi udělala? Já něco objednala a pokud budu platit navic, tak se mi to vůbec nevyplati.

Máte někdo zkušenosti? Chtěla jsem ještě pár věcí objednat, ale teď teda vaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.11.21 20:16

@Sára 1 včera byl lístek ve schránce, že mám na poště balík, který váží 1kg (zbylé věci, které očekávám) a doplatek je 0kc. Tak snad to byl jediný balíček s doplatkem. Příště bych ale už nevyzvedla a neplatila nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
4.11.21 20:30

@PaulieM Mám v plánu ještě 3 věci, ale nevím, jestli to je dobrý nápad. Oproti loni jsou ceny dost vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.12.21 11:10

posta chce poplatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie