Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj Všem, mám na Vás dotaz ohledně nákupu na Aliexpress.
Objednal jsem manželce nějaké zboží z Ali, které bylo skladem v ČR, abych se vyhnul problémy s Clem a DPH a ještě bylo zboží s dopravným zdarma.
Teď mě kontaktoval prodejce, že musím doplatit 5 dolarů viz jeho odpověď „Vážený příteli. Jelikož je vaše adresa ve vzdálené oblasti, budete muset za dopravu zaplatit dalších 5 $“.
Toto jsem mu odmítl a trval jsem na dodání zboží za sjednaných podmínek.
On potom odepsal, že můžu objednávku zrušit a peníze mi pošlou zpět.
Toto jsem také odmítl a teď čekám jak to dopadne. Spor nelze otevřít před odesláním zboží a zatím běží pětidenní lhůta na odeslání.
Už jste se s tím někdo setkal, nebo máte nějakou radu jak dál postupovat?
Dík za info.
H. H.
@Hanys H. Ano… neposílat nic navíc, počkej na ode
Já na takové zprávy ani nereaguju
@Petra Z Zatím tak postupuji, tak uvidíme jak to dopadne. Asi jsem neměl na zprávu možná ani vůbec reagovat.
Díky za info pro příště.
@Hanys H. Teď koukám, že tam mám půl slova ![]()
Počkej na odeslání tam mělo být
To je jen takový pokus o vyděláni pár korun navíc
když posles Čínan si max koupí víc rýže ale zboží ti přijde tak jako tak ![]()
Nestalo se mi to nikdy ale poštovné tam má dané a nesmí chtít nic navíc je to jeho chyba pokud tam opravdu poštovné mělo být větší
Tak nakonec stornoval obchod Číňan a začalo běžet řízení o vrácení platby, tak jsem zvědavý, kdy to dorazí.
To zavání podvodem, však lidem chodily zprávy jako od české pošty o doplatku… nic neposílej
@Hanys H. píše:
Tak nakonec stornoval obchod Číňan a začalo běžet řízení o vrácení platby, tak jsem zvědavý, kdy to dorazí.
Peníze už dorazily, tak je to celkem v pohodě a rychlé.
@Hanys H. Ahoj dnes se mi stalo to samé ale s tím, že mě nekontaktoval prodejce ale došla poštacka a chtěla po mě 196kc jako dobírku za blbý lak na nehty…přitom vše bylo uhrazeno předem. Máte s tím někdo zkušenost? Co v takovém případě dělat? Mám objednanou ještě hromadu dalších věcí, většina teda došla bez problému v jednom balení ale bojím se že tě bude zbytek chodit po jednom a všude bude doplatek. Dá se zásilka v takovém stavu ještě odmítnout? A co s tím dělají pochybuju že to pošlou zpět beztak si to nechají…nebo je to podvod od postaven? Částka byla totiž ručně na balíčku napsaná propiskou a v české měně..co vy na to???
![]()
@PaulieM Co jsi udělala? Já něco objednala a pokud budu platit navic, tak se mi to vůbec nevyplati.
Máte někdo zkušenosti? Chtěla jsem ještě pár věcí objednat, ale teď teda vaham.
@Sára 1 včera byl lístek ve schránce, že mám na poště balík, který váží 1kg (zbylé věci, které očekávám) a doplatek je 0kc. Tak snad to byl jediný balíček s doplatkem. Příště bych ale už nevyzvedla a neplatila nic takového.
@PaulieM Mám v plánu ještě 3 věci, ale nevím, jestli to je dobrý nápad. Oproti loni jsou ceny dost vysoké.