Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zajímal by mě názor ostatních na situaci. Byla jsem v sobotu nakupovat v ulici, kde bydlím v malém obchodě, který vede mladý pár. Odhadem tam nechávám tak 1500 - 2000 Kč týdně, jsou specializovaní jen na jeden druh čerstvého zboží. Dnes mě slečna majitelka (prodavačka) sdělila, že v sobotu jsem byla u nich v obchodě s rýmou (ano, měla jsem ji) a že jsem tam byla takto jediná, takže ví, že jsem nakazila jejího partnera, který byl u pokladny (kontakt na metr jednu minutu) a on teď leží v horečkách. A doslova mi sdělila, že mě proklínali, že je nemá v nemoci kdo zastoupit. Jelikož mám rýmu prakticky celoročně a jinak mi vůbec nic nebylo, nenapadlo mě, že je takový problém jít do obchodu. Dle slečny jsem si měla vzít roušku. Vystupovala takovým způsobem, jako bych něco ukradla. Přišla jsem tam nakoupit, ale řekla mi, že stále mluvím „přes nos“ a v podstatě mi ukázala dveře. Tak se ptám, jak to máte vy, jak byste se zachovali? Já jsem se omluvila (třebaže je mohl nakazit kdokoliv jiný) a nevěřícně se odpotácela. Už tam NIKDY nepůjdu, za rohem je další podobný obchod, kam jsem chodila deset let předtím. Ale denně je potkávám, bydlí naproti, tak vlastně nevím, jak se k nim teď chovat. Jsem tak špatná nebo to přepískla ona?
Ano, přehnala to ona. A už bych tam taky nešla. Co mají říkat asi třeba v takový lékárně, to se snad nesmí do krámu s rýmou? Ještě před pár lety by o žádný roušce neměla ani tušení. To jim tam chodi tak málo lidí, že něco takového můžou sledovat když tam kdy byl s čím?
Co si to dovoluje
Na druhou stranu nechápu proč se necháš peskovat když víš že máš rýmu celý rok a není infekční.
@Cricry píše:
Zajímal by mě názor ostatních na situaci. Byla jsem v sobotu nakupovat v ulici, kde bydlím v malém obchodě, který vede mladý pár. Odhadem tam nechávám tak 1500 - 2000 Kč týdně, jsou specializovaní jen na jeden druh čerstvého zboží. Dnes mě slečna majitelka (prodavačka) sdělila, že v sobotu jsem byla u nich v obchodě s rýmou (ano, měla jsem ji) a že jsem tam byla takto jediná, takže ví, že jsem nakazila jejího partnera, který byl u pokladny (kontakt na metr jednu minutu) a on teď leží v horečkách. A doslova mi sdělila, že mě proklínali, že je nemá v nemoci kdo zastoupit. Jelikož mám rýmu prakticky celoročně a jinak mi vůbec nic nebylo, nenapadlo mě, že je takový problém jít do obchodu. Dle slečny jsem si měla vzít roušku. Vystupovala takovým způsobem, jako bych něco ukradla. Přišla jsem tam nakoupit, ale řekla mi, že stále mluvím „přes nos“ a v podstatě mi ukázala dveře. Tak se ptám, jak to máte vy, jak byste se zachovali? Já jsem se omluvila (třebaže je mohl nakazit kdokoliv jiný) a nevěřícně se odpotácela. Už tam NIKDY nepůjdu, za rohem je další podobný obchod, kam jsem chodila deset let předtím. Ale denně je potkávám, bydlí naproti, tak vlastně nevím, jak se k nim teď chovat. Jsem tak špatná nebo to přepískla ona?
A jak řeší období nemocí na podzim/v zimě? To jim tam musí chodit x zákazníků s rýmou nebo nachlazením
chápu, že ji to štve, ale takové chování fakt ne. Pokud mají obavy skrz nachlazení, můžou roušku nosit oni (před covidem nikdo roušky nenosil)
@Cricry píše:
Ona to přepískla. Měla tě jen požádat, abys příště přišla s rouškou.
Takto by se k zákazníkovi chovat neměli. Už bych tam nešla, pokud nemusíš.
Od doby covidu chodím nachlazená (když už někam musím) do dopravních prostředků, obchodů,… s respirátorem.
Příspěvek upraven 20.09.23 v 19:46
Předpokládám, že jako chlap se zapojuje do zásobování obchodu. Mohl se jednoduše někde profuknout při zátěži
. Učíte oba mluví se spoustou lidí od klientů po dodavatele. Jednoduše to na něj skočilo. Na podzim lehne tolik lidí.
Už bych tam nešla, leda by to bylo nevyhnutelné. Nejspíš nepotřebuje stale platící í zákazníky
![]()
@izabe píše:
A jak řeší období nemocí na podzim/v zimě? To jim tam musí chodit x zákazníků s rýmou nebo nachlazenímchápu, že ji to štve, ale takové chování fakt ne. Pokud mají obavy skrz nachlazení, můžou roušku nosit oni (před covidem nikdo roušky nenosil)
Můžou se očkovat t protí všemu zlu světa
![]()
@medvidka Já jsem vůbec nevěděla, co jí mám říct, protože se mi tohle za celý život nestalo. Každopádně škodní budou oni, protože začínají a myslím, že ztráty relativně bonitního pravidelného zákazníka budou litovat. U nás v obci není moc vysoká kupní síla.
@Cricry píše:
@medvidka Já jsem vůbec nevěděla, co jí mám říct, protože se mi tohle za celý život nestalo. Každopádně škodní budou oni, protože začínají a myslím, že ztráty relativně bonitního pravidelného zákazníka budou litovat. U nás v obci není moc vysoká kupní síla.
Dobře jim tak
![]()
@pikola píše:
Ano, přehnala to ona. A už bych tam taky nešla. Co mají říkat asi třeba v takový lékárně, to se snad nesmí do krámu s rýmou? Ještě před pár lety by o žádný roušce neměla ani tušení. To jim tam chodi tak málo lidí, že něco takového můžou sledovat když tam kdy byl s čím?
V sobou byly u nás ve městě trhy, měli otevřeno dopoledne a údajně jsem byla JEDINÁ, kdo tam ten den byl! Dnes je středa, ale oni ví „jistě“, že se nakazili v sobotu ![]()
Už jsem si všimla na webových stránkách, že žádali lidi, aby nechodili k obchodu se psi, protože očůrávají rohy, pak se pustili veřejně do konkurence, jak jim vyhrožuje a posílá kontroly atd. No mně ztratili a vracím se k té „konkurenci“, odkud mě nikdy nevyhodili. Jen mě mrzí, že zase budu tahat těžší věci z města, tohle u nich byla velká výhoda. Ale nenechat si,,srát na hlavu" je mi přednější.
Tak asi maji zakazniku dost, kdyz si je mohou takto odhanet. Me to prijde jako blbost. Co treba ucitelky. Ty kdyz poslou domu dite s rymou, tak jsou ty nejhorsi a pritom jsou s detmi v kontaktu x hodin a ne minutku u placeni. Doktori by taky asi nemeli byt v kontaktu s pacienty, co kdyby je nakazili. Co rano autobus do prace? Tam vzdy nekdo kasle, tak ho vyhodime z autobusu. Ale nekdy jsou lide fakt bezohledni. Treba dnes v cekarne na ORL. Vsude napisy, ze dnes jen objednani pacienti. Delaji mereni sluchu zdravim detem. No a v cekarne nekdo infekcni a ze pry nevedela, ze odpoledne jsou jen objednani
. I na webu to jde najit a zase zitra rano berou nemocne. Ne, musi tam jit dnes a roznaset nakazu mezi zdrave. Pry dnes odpoledne uz paty clovek, co tam jde s necim akutnim bez objednani.
@Cricry píše:
V sobou byly u nás ve městě trhy, měli otevřeno dopoledne a údajně jsem byla JEDINÁ, kdo tam ten den byl! Dnes je středa, ale oni ví „jistě“, že se nakazili v sobotu
Už jsem si všimla na webových stránkách, že žádali lidi, aby nechodili k obchodu se psi, protože očůrávají rohy, pak se pustili veřejně do konkurence, jak jim vyhrožuje a posílá kontroly atd. No mně ztratili a vracím se k té „konkurenci“, odkud mě nikdy nevyhodili. Jen mě mrzí, že zase budu tahat těžší věci z města, tohle u nich byla velká výhoda. Ale nenechat si,,srát na hlavu" je mi přednější.
Vynikající jak přijít o 6-8 litru obratu měsíčně
no mazec
jko chlap umírá na rymicku
nic si z toho nedělej. Max se muzes vysmrkat až ji potkas ![]()
@Cricry tak jasne ze to ona prehnala.. mate doma umrit hlady jenom protoze mas rymu? ![]()
@Cricry píše:
V sobou byly u nás ve městě trhy, měli otevřeno dopoledne a údajně jsem byla JEDINÁ, kdo tam ten den byl! Dnes je středa, ale oni ví „jistě“, že se nakazili v sobotu
No tak příště tam bude sedět celý den a nepřijdeš ani ty
a to se vyplatí
@Cricry píše:
No s tímhle jejich přístupem brzy budou chodit jinam i další zákazníci
asi si to holt ta firma může dovolit ![]()
Aneb „otevřeli si obchod, ale chodili jim tam zákazníci“