Nakupujete rádi přímo od farmářů nebo lokálních producentů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2900
23.3.26 18:21

Já teda nakupují běžně v marketech. Snažím se kupovat více ty „bio“ výrobky, ale co ja vím, kde to vypěstovali a jestli to není jenom cedulka :D. Ani bych se nedivila, kdyby to tak bylo. No, občas se stavím v těch menších obchodech, třeba v pekárně nebo v masně nebo na farmářské trhu a pak se trochu urvu ze řetězu a provětrám peněženku. No, líbilo by se mi každé ráno skočit na trh, koupit čerstvou zeleninu, pečivo, maso, mléko, to zase ano. Jenže, to bych to musela mít přes ulici, ne jet dvacet minut autobusem a půl hodiny čekat, až mi to pojede zpátky. A taky to chce čas, pořádně si to projít, prohlédnout, dát si třeba kafe a tak. A na to ten čas mám, bohužel, málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
23.3.26 18:42
@Buba mara píše: Více

Věřím tomu, že by byly všude možně trhy, kde by přímo pěstitelé nabízeli své produkty, jako to bývalo dříve. Jenže to by se nesměly upravovat zákony a pravidla tak, že si nakonec vše smíte koupit jen v obchoďácích patřícím nadnárodním řetězcům. Když vyjedete do ciziny, tak není problém si na farmě koupit domácí sýr a další produkty, aniž by okamžitě na prodejce naběhlo stádo úředníků a uregulovalo ho k smrti. Ale u nás se na to už každý raději vykašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31560
23.3.26 19:39

@rmot :lol: :lol: ano..také jsem pár trhů prošla ve větších městech a nestačíla se divit… Nejsem úplně lokální konzument, ale může se mi ta myšlenka líbit. Stejně..když se to vezme kolem a kolem…třeba v našem okolí a myslím, že v okolí ted už snad každého se tu konají různé „ezo“ kruhy, sdílení, dojemné meditace a jogínské výzvy, výměny permasemínek (aniž by věděli jak vypěstovat mrkev a založit normální záhon né vyvýšený) a nakonec se všichni z kruhu sejdou v Penny a Lidlu u regálu. Když mám možnost nakoupit v místě u pěstitele nebo chovatele, tak jsem dozajistě ráda (a naštěstí tu možnost mám) - na druhou stranu je stejně nejlepší kupovat suroviny a naučit se vařit a připravovat jídlo z přímých potravin. Ovšem sama netvrdím, že na to mám vždy čas. Né všechna jídla jsou však složitá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.