Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
tyhle situace se takhle opravdu neřeší, sama nemůžeš věřit tomu, co tu píšeš…
@azaleila píše: Více
Asi si stojím na vedení, ale nechápu. Třeba zástup obvodní viděl jaké léky na žaludek beru ake nevím jak to funguje jestli mu dali moji kartu atd. Teď se ptám protože jsem na tom Riapsu nebyla a nemám žádnou zprávu. Tak jestli mají možnost to vidět, že to opravdu beru. Jestli je to nějaká automatika, ze vidí jakoby tu kartu.
Proč by to obvodní nenapsala? Benzodiazepiny běžně psát může, stejně tak jako pohotovost.
Nicméně. Vzhledem k tomu, jak vehementně řešíš, kdo to kde uvidí a v jakém množství, tak mám pocit, že problém může být i trochu jinde a hledáš spíš pracoviště, kde ty minulé předpisy NEuvidí…
Je to lež. Obvoďák ti to napsat samozřejmě normálně může.
Příspěvek upraven 01.09.25 v 18:35
@RajaMatangi píše: Více
Naopak, já právě potřebuju, aby to viděli, že mě to opravdu můj psychiatr napsal a že to mám ve zprávě přece, že vědí ze mě to muže napsat.
No podezřele to minimálně působí. Pokud nespíš proč si neřekneš o něco na spánek
proč tak vehementně trváš na návykovém léku? Lék na spaní ti předepíše klidně obvodní.
To nic nevypovídá. Mohl ti to přestat předepisovat právě proto že si závislá. Nebo proto že jsi měla nějakou špatnou reakci. Na základě lékového záznamu ti to nikdo příčetný nepředepíše, rozhodně ne benzák.
Praktický lékař lexaurin napsat může. Také mám spíš pocit, že toho bereš moc, proto ti to nechce napsat. Jinak samozřejmě lékový záznam si lékař může na základě čísla občanky zobrazit. A zdá se mi nepravděpodobné, že by ti to nikdo nenapsal na pohotovosti ani na obvodě kdybys tím neměla problém. Pokud užíváš antidepresiva a jednou za čas máš napsané balení leaxaurinu, tak je to v pohodě a já bych napsala (i na pohotovosti i jako praktický lékař). Naopak pokud bych viděla předpis každý týden, tak pak bych nenapsala.
@Lucka1111 píše: Více
Přesně tak- po telefonu mě řekli, že nic nenapíšou, ale byla jsem tam osobně, ověřili si OP, zaplatila jsem 90kc poplatek, mluvila asi 10 min s paní psycholožkou, pak šla k psychiatrovi, vše vysvětlila, on si mě opět ověřil a řekl, mě že nejsem jediná komu obvodní nechtějí psát tento typ léku ikdyz můžou a že si příště mam dát větší pozor, abych měla vždy nějakou rezervu od všech léků. Pak me poslali k sestře a ta me normálně odstřihla pár tablet z platicka toho 1,5mg a ještě me odstřihla 1 tabletu primo na spaní.
@Aletheia píše: Více
To by ale bylo vidět, že sem si to nechala předepsat několikrát po sobě. Každopádně po tel mě nic nedali, ale byla jsem tam osobně, ověřili OP, zaplatila jsem 90kc poplatek, poslali mě za psycholožkou, pak k psychiatrovi a ty léky mě normálně dali ze svých zásob, že pravé mimo své pravidelné klienty recepty neposílají, ale normálně mě ty tablety dali a ještě mě odstřihli i 1 tabletu na spaní.
@monty.python píše: Více
No nechce to napsat, každopádně jsem to v tom riapsu vybavila ![]()
Ahoj,
Prosím dělá tu někdo ve zdravotnictví nebo má zkušenost s tímto: chodím na psychiatrii a beru léky, ale lekař je ted na PN a já v případě krize mám brát lexaurin.
Ted jsem měla minulý týden uraz a jsem z toho uplně vyplašená a nespím. Zástup psychiatr sice má, ale od čtrvtka co jsem si volala o recept mě sestra řekne „no je to zástup, tak musí prvně vyřídit svoje pacienty“ a dnes to samé, že doktor pošle až se k tomu dostane. Jsem od toho urazu uplně vyřízená a padá na mě šílená uzkost. Tak jsem byla na pohotovosti a tam mě řekli, že oni psát benzodiazepiny nesmí a že mám zkusit RIAPS. Jak to funguje, když nemám v ruce žádnou zprávu? Dle rodného čísla a čísla OP uvidí, že mě to opravdu psychiatr napsal? Beru pravidelne AD a ten lexaurin jenom na krize, tak jsem měla napsané balení asi 4 měsíce zpět- nepotřebovala jsem každý den, tak mě to balení do ted stačilo. Ted mám šílenou krizi od toho urazu a už nevím kudy kam a nevím, zda vydržím čekat na bůh ví kdy než to zástup pošle. Dnes už jsem nespala celou noc a jsem uplne vyřízená, že jsem už nebyla ani ráno schopná jít do práce. Občas takovou uzkost mám a v právě v těch krizích jsem si měla brát ten lexaurin. Uvidí to v nějakém tom lékovém předpisu, že mě to opravdu napsal a v jakém množství? Obvodni doktorka mr to nenapise, ta me nepise sni antidepresiva.