Náročnější dítě, rozepře s manželem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1742
1.6.18 20:49

@e008 Mně by taky takové řeči štvaly, ale právě bych nechtěla po manželovi aby dcerku nosil když by u něho řvala a u mně ne. To bych si raději pořídila šátek nebo nositko abych mela volne ruce a mohla něco udělat i s miminem. U nás teda manžel taky nikdy nechtěl pomahat nosit vrestici mimino, nemá na to nervy. Ale pomohl mi spíše se starším, vykoupal staršího, přečetl mu pohadku a to mi dost pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
1.6.18 20:54

@Meaculpa Příště řekni manželovi, že jsou dvě možnosti. Buď bude hoďku chovat, nebo hoďku poklízet. Může si vybrat. Když ho dítě rozčiluje, není problém. Může místo utišování mýt nádobí :nevim: Jste manželé, je takový problém se domluvit? Takový soužití si neumim představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
1.6.18 21:09
@jizvíková píše:
Za mě, má manžel pravdu. Kdybych měla tahat ty moje tři najednou, tak mi umřou záda a k tomu nemám tři ruce, takže prostě museli počkat a hle, nějaký extra řvaní nebylo. Jasně, že při bolesti, ale ne jen tak, kvůli pozornosti

Taktéž souhlasím že má manžel pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.6.18 21:28

Vůbec nemá smysl požadovat po manželovi, aby se k dětem choval stejně jako matka. Je to otec, to prostě funguje jinak.

Chápu že jste unavená a víte jak vám to s dcerou funguje, ale pokud chcete, aby váš muž s dětmi trávil čas, tak mu dejte svobodu, aby si to dělal po svém a našel si svou vlastní cestu.

Čím víc mu budete stát za zadkem a pérovat ho, že to dělá špatně, tím otrávenější bude. Je to váš muž, je to otec těch dětí. Je dospělý a svéprávný. Nejste jeho matka, nemáte patent na rozum a neustálým peskováním jak má věci dělat správně způsobíte jedině to, že se tomu prostě začne vyhýbat.

Dohodněte se na tom, že v tomhle máte každý jiný přístup. Dcera z toho nebude nijak traumatizovaná, daleko hůř nese vaše spory, než to, že vy byste ji nosila a její otec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.6.18 21:33

@Kamkam dekuju, ze souhlasis. Ano, snazim se ubirat, taky uspavam ted vedle sebe v posteli… :potlesk:

@jizvíková ja si myslim, ze beru na ruce az je to fakt potreba, ne jen z jejiho rozmaru… Ma i kolikrat ihned slzicky. :oops:

@e008 :srdce: Ano, manzel je dost pohodlnej. Jak u vas - taky me stvou ty reci, ze by ju nechal plakat, prej at si zvykne, ze svet neni ruzovej :,( Ale zase ho chapu, ze prijde z narocne prace do blazince, tak toho ma taky plny kecky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
1.6.18 21:33

U nas byl prvni syn tez narocnejsi dite. Ve dne spal vicemene jen venku v nositku (v kocaru byl hysterickej), v noci se hodne budil a dlouho trvalo ho uspat. Nosila jsem ho prez den skoro nonstop, jinak plakal. Dopo jeste relativne ok, odpo des, trvalo to tak pul roku (byl problemovej i s vyrazkama, bolenim bricha atd.). No, nejaky odnaucovani noseni si nepamatuju. Jak se zacal poradne plazit/chodit, uz se tolik nosit nechtěl. Ted jsou mu prez dva a uprimne, je opravdu hodne samostatnej. Ani separacni uzkost se u nas nekonala.. Druhej syn je nastesti mimco za odmenu. Zvladne si ve 4 mesicich i pul hodiny sam „hrat“. Rikam si, ze mi to da asi sezrat v puberte :-D

Příspěvek upraven 01.06.18 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
1.6.18 21:37

Nesouhlasím, že má manžel pravdu. Starší dítě máme hodné, ukázkové, poslušné. Jako mimino zlaté, sama se zabavila, za odměnu, nemazlivý typ. Mladší pravý opak už od porodnice. Uřvaná, náročná, sama se zabaví podstatně méně než starší, hrozně mazlivá a kontaktní. Teď je mladší 13 měsíců a do nějakých 9-10 měsíců to byl opravdu očistec. Já se dnes divím, že jsme to všichni přežili. Ale nikdy jsem malou nenechala vyřvat, ono by to ani nepomohlo. Řvala by klidně hodinu a stejně nepřestala. Takže jsem chovala, chovala, nosila a chovala. Dodnes třeba nejezdí ráda v kočáru, raději se nosí. Je to takové moje klíště. A pevně věřím, že jednou se pořádně nasaje a odpadne :mrgreen: Za mě, pořiď si nosítko a chovej ji. Já vím, že je to dost náročné, ale časem to bude lepší a lepší. Před rokem touhle dobou jsem byla na umření a o rok později už jen vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.6.18 21:39

@mikes89 krasne napsane, dekuju. Ta nase je teda stale kakabus, na cizi se mraci, ale taky jsem na to pysna, ze nenechavam plakat. Snad se to zlomi jak u vas :srdce:

@Amelie30 :lol: :lol: jojo, majznout :) asi by nechaval vyplakat. Tak by to resil. To jen pres mou mrtvolu :pocitac:

@milwinka taky jsme meli obdobi, kdyz plakala v naruci, v satku, furt. Je to fakt na bednu, kdyz se clovek fakt snazi, aby bylo miminko v pohode a nezmuze skoro nic a jen rev a rev… :zed: Nejhorsi obdobi mame snad za sebou, jeste ty vecery vychytat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
1.6.18 21:42
@Ou píše:
Vůbec nemá smysl požadovat po manželovi, aby se k dětem choval stejně jako matka. Je to otec, to prostě funguje jinak.

Chápu že jste unavená a víte jak vám to s dcerou funguje, ale pokud chcete, aby váš muž s dětmi trávil čas, tak mu dejte svobodu, aby si to dělal po svém a našel si svou vlastní cestu.

Čím víc mu budete stát za zadkem a pérovat ho, že to dělá špatně, tím otrávenější bude. Je to váš muž, je to otec těch dětí. Je dospělý a svéprávný. Nejste jeho matka, nemáte patent na rozum a neustálým peskováním jak má věci dělat správně způsobíte jedině to, že se tomu prostě začne vyhýbat.

Dohodněte se na tom, že v tomhle máte každý jiný přístup. Dcera z toho nebude nijak traumatizovaná, daleko hůř nese vaše spory, než to, že vy byste ji nosila a její otec ne.

Takže otec je líný chvíli podržet plačící dítě aby partnerka mohla udělat něco jiného a ona si zaslouží za to cancy o peskování?
Někdo opravdu nechápu myšlenkové pochody druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.6.18 21:43

@Rebeka Rose dekuju za tipy. S tou plinkou vyzkousime.

@lucielorenc nositko i satek mame, ale nerada se s malou takhle ohybam pri uklidu, je to rychlejsi bez ni… Je to ale jinak opravdu super vec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
1.6.18 21:44

@LeKi Tak u nás to bylo přesně naopak. Starší byl naprosto bezproblémové spokojené miminko, hodně spal, hrál si sam v postýlce, moc nebrecel, nošení jsem téměř neznala. Zato teď má 4 roky a je strašně ufnukany, uknourany az hysterický, neustále vyžaduje pozornost. Naopak mladší byl hodně náročné miminko, skoro pořád plakal a to i v náručí, strašně málo a špatně spal, nosit se chtěl až do 18 měsíců. Teď má přes 2 roky a je naprosto bezproblémový, usměvavý, samostatný, společenský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.6.18 21:45

@Rebeka Rose jo a taky se mi zamlouva nazor, ze me jeste nevyuziva zamerne. Proste me v tu chvili potrebuje a neni to jen jeji roznar… Dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
1.6.18 21:45

@Meaculpa ted uz bude opravdu jen lip a lip! Az se zacne vice pohybovat a objevovat…u nas teda perfektne zabira jizda ve sportaku na brise s vyhledem. Treba by se ji to take libilo a manzel mohl hlidat timto zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
1.6.18 21:49

@Meaculpa i dospeli jsou rozdilni, nekdo kontakt a spolecnost potrebuje vice a nekdo mene. Ale chapu, je to opravdu narocne, nejednou jsem nad brecicim miminkem brecela taky, clovek je vycerpany, nejde to moc ovladat. Ale bude lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.6.18 21:54

@milwinka manzel je jinak zlatej, o starou se stara prakticky on. Vykoupe, zuby, uspi… Jen jsem mu vyjimecne narvala jeste rvouna…

@Čičorečka dobrej napad, jenze ono by mu to trvalo ty hodiny 2. Tak radsi na to vlitnu ja… :think:

@Taciras taky si ju beru tam, kde zrovna jsem. Mam takove zony, koberec v pokoji, lehatko v koupelne, postylka v loznici, puzzle kuchyni… To noseni omezim, drndani na kline zkusim. :potlesk: Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí