Našla jsem si bulku v prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35487
3.5.15 21:10

No, pujde jim to do nakladu, samozrejme- a to v kazdem pripade. Takze treba zubar, pokud to neni znamy, ji to urcite nenapise( dosad si jakoukoli jinou spezializaci)
Do nakladu nejde jen prevence, tedy MG od 45. roku veku, coz je duvod, proc nekteri pisou kod prevence i tam, kde je naprosto zrejme, ze to tak neni… :zed: A na prevenci muze poslat jen gynekolog, praktik a chirurg, jinak to pojistovna nezaplati.
Muze se i stat, ze ma zena problem, gynekolog to neshleda problemem a tu zadanku ji neda, nebo ji napise zadanku na vysetreni za uhradu pacientky - aby mu to do nakladu neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.5.15 21:19

@mroe kolik stoji MG? To bude jako RTG, ne? Mam stesti na sefky, RTG vubec nepocitaj, CT prirovnavaj cenove k RTG a nemam pry psat MR kazdymu prdu, ale nikdy mi zadny nevycetly, naopak mi kolikat rekly, at to napisu, ikdyz bylo jasne, ze to nic neprinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
3.5.15 21:19

Já si taky našla, šla hned na gyndu, ti mě poslali do mamologické poradny s žádankou, že prosí o vyšetření. Tam mě lékař prohmatal a vypsal žádanku na ultrazvuk prsou…Pro uklidnění-mám pouze cysty, ale pro pozitivní anamnézu v rodině chodím pravidelně na kontroly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
3.5.15 21:24
@Pudloslava píše:
@mroe kolik stoji MG? To bude jako RTG, ne? Mam stesti na sefky, RTG vubec nepocitaj, CT prirovnavaj cenove k RTG a nemam pry psat MR kazdymu prdu, ale nikdy mi zadny nevycetly, naopak mi kolikat rekly, at to napisu, ikdyz bylo jasne, ze to nic neprinese.

No neni. MG stoji u nas 800 Kc, UZ 400 Kc. Ted ale uvadim cenu pro klienta, ne cenu, kterou plati pojistovna. Nicmene, nejak hodne vyrazne se to nelisi.
Bezny rtg je urcite levnejsi.
CT zas v kazdem pripade drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.15 02:41
@mroe píše:Sono dvorce pres zvetsovaci sklo - to je nejaka nova metoda? nikdy jsem o tom neslysela.

Přiznám se, že vlastně nevím, jestli bylo zvětšovací. :D Já jsem si to tak vysvětlila. Bylo to jako cca 2 cm tlustá lupa. Pod dvorcem mi objevili nestandardní tkáň, ale vzhledem k velikému dvorci to nemohli prozkoumat, prý se pod něj dobře nevidí. Bývali by mě poslali na mamo, ale bylo zrovna v odstávce, tak to prohlíželi přes sklo. Nakonec usoudili, že to je zánět a i stěr to potvrdil, tak jsem na mamo ani nešla.

Evidentně tomu rozumíš, mohu se zeptat, jak je to s preventivními kontrolami po 40? Po této příhodě chodím každý rok na sono, ale jak mi bylo řečeno, tak po 40 půjdu na mamograf. Jenže to je prý dost záření na to chodit každý rok. Jak se to řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
4.5.15 06:29

Mezi 40 a 45 lety je takove prechodne obdobi, doporuceni se mistne trochu lisi.
Obecne se doporucuje alespon jedna MG uz po 40. roce veku a jinak podle typu prsu a zlazy - to je videt prave na te prvni MG( nebo na UZ).
U nas je obecne doporuceni jeden rok MG, dalsi UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 08:09

Holky, včera jsem si náhodně při sprchování našla bulku velikosti hrášku. Mám vyčkat, zda se vytratí, nebo volat na gyn? Doktor má dlouhé objednací lhůty, je lepší se objednat přímo na mamograf?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.19 08:11

Je mi 32, prsa B, nevím jaká je šance zhoubneho nádorů.

• Citovat
  • Upravit
1908
7.11.19 08:19

Zavolej na gyn. a zeptej se. Přímo na mamograf tě asi neobjednají. Máte rakovinu prsu někde v rodině? Pak je to riziko o něco vyšší, ale možnosti je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
7.11.19 08:20

Já bych se rozhodla dle cyklu, pokud más nějak před menstruaci, je možnost že je to uzlinka, to bych počkala až skončí menstruace a pak bych zkusila pohmatem bulku najít znovu, mezi tím na ni nesahat. Pokud nemáš před menstruaci, tak bych se objednala hned, myslím že dlouhá cekaci doba se týká spíš jen běžných preventivní kontrol, ne když máš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.11.19 08:25

Já jsem si před asi půl rokem taky jednu našla, o něco větší a bolela mě. Gyn mě poslala na utz a tam zjistili, že je to jen cysta a nad ní našli ještě tukovou bulku. Ani jedno není nebezpečné. Doporučuju tedy objednat se rovnou na ten utz, přímo na mamograf té asi nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 08:30

Holky mám 10 dní no MS :think: rakovinu v rodine máme, ale prsu ne. Bulka neboli, prostě tam jen je, je trochu pohyblivá, ale opravdu jak hrášek. Nechci plasit, třeba jde fakt o cystu. Prso mě tak měsíc dost bolí, spíše bradavky.

• Citovat
  • Upravit
461
7.11.19 08:41

Já když jsem si našla bulku, zašla jsem ke své obvodní lékařce a ta mě okamžitě poslala na sono. Naštěstí bylo vše ok, ale na nic nečekej. Navíc se akorát budeš zbytečně stresovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
7.11.19 08:41
@Anonymní píše:
Holky mám 10 dní no MS :think: rakovinu v rodine máme, ale prsu ne. Bulka neboli, prostě tam jen je, je trochu pohyblivá, ale opravdu jak hrášek. Nechci plasit, třeba jde fakt o cystu. Prso mě tak měsíc dost bolí, spíše bradavky.

Objednala bych se na ten utz, ja se objednavam sama. Platim si to sama. Myslim, ze kdyz svemu dr zavolas, ze jsi neco nasla, zadanku ti urcite napise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
7.11.19 08:43
@Anonymní píše:

Me bradavky bolely v tehotenstvi. Ale jinak bych taky pockala po MS, a pokud bych ji nasla, objednala se na utz. Ja na nej treba chodim preventivne 1× za 2 roky. Doporucili mi to na gynde. Sice se plati, ale co. Nejsem schopna si nic nahmatat, protoze mam pocit, ze tam toho mam pozehnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí