Nástup v tělocviku na ZŠ - k čemu je dobrý?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11098
8.11.24 15:05
@terien píše: Více

Tak proč je neučíš už jen doma? Celých 18 let, než půjdou pracovat třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
8.11.24 15:09

Ono už neexistuje veřejné školství tyjo asi jedu na tripu no nic. Jdu vyzvednout dítě do neexistující státní školky. Na jednorožci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.24 15:11
@Bytsamsebou píše: Více
Úplně nečekaná otázka :mrgreen: protože nechci a dítě taky nechce. Navíc neplánuje jít v 18 pracovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
8.11.24 15:14

To je taková škoda, že odbornice, které dokážou namlít o tom našem zastaralém školství x hodin kritiky a špíny, ho teda nejdou samy konečně provětrat a ukázat nám všem, jak se to teda má dělat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11098
8.11.24 15:16

Díky Bohu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
8.11.24 15:17
@hanka.br. píše: Více

A proc by to delaly, ale je to takovy cesky nesvar, kdokoliv poukaze na neco spatneho nebo neco kritizuje, byt i padnymi argumenty, tak se hned odpovi, tak si to jdi delat sama. Misto, aby se lidi nad tim zamysleli a mohlo se neco posunout k lepsimu..hkavne to delat porad stejne, protoze jinak to asi nejde, ze..Nemusim to delat, abych videla, zda neco funguje dobre nebo nikoliv, vis? Prekvapko. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
8.11.24 15:52

Ješkote nástup na těláku, jak já to nesnášela…Byla jsem druhá nejmenší ve třídě a strašně mě vytáčelo, jak tam musím stát jak trotl v těch modrých kalhotkách a všichni vidí, kdo je nejmenší a naopak která holka je nejvyšší žirafa :roll: Tak to už snad doufám není…Na normálních sportovních kroužkách vždycky vidím, jak si trenér sedne s dětmi do kroužku, udělá prezenci, proberou co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
8.11.24 16:11
@ahhotep píše: Více

Já bych to prostě zrušila státní školství úplně asi by to bylo nejlepší. Prostě nechat na každém rodiči ať si to zařídí buď soukromou formou nebo ať děti učí sám. Za prvé by stát dost ušetřil a nikdo by to dělat nemusel. Zodpovědnost na každém z nás.
Naprosto zrušit jakoukoliv povinnou docházku a nechat na každém ať si to řeší podle jeho uvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
8.11.24 16:31
@unuděná píše: Více

Jo a ono to nastesti z vetsiny funguje. Psychopatu snad dela ve skolstvi mensina. Naopak casto vidam zapalene ucitele, venuji tomu hodiny pripravy na svuj ukor. Ale kdyz to nekdo dela dlouho a prevezme automaticky zavedeny system po nekom jinem, proste na nejake nesmysly neprijde. Mne se to stalo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.11.24 16:49

Ano, máme v rodině, neříkám, že každý v šedesáti nemůže, ale není to tak jednoduchý, jak si myslíš. Mě třeba přijde fajn, když se učitelů zapojí, učit tělocvik, tak to taky tak udělám, ale mě není 60 a hlavně si nemyslím, že ten, kdo to s dětmi nedělá, ten je špatný. Ono totiž to není tak jednoduchý. Ono taky dost záleží na těch dětech. Představ si starší učitelku, která by se snažila, dětem by to předvedla, ale něco se jí nepovedlo, co by to bylo za humbuk, půlka děti by se jí smála, osmdesát procent z toho by to řešilo doma, rodiče by si ještě prisadili a byla by to s podporu rodičů voda, pro ty děti, dávali by jí to sežrat, protože by se jim nechtělo cvičit a říkaly by jí, ať si to dělá sama, když to neumí atd. Ono nic není jednostranný. Učitelé jsou dneska pod strašným tlakem, jasně, mě přijít domů dítě a smát se, že se to a to učiteli nepovedlo, že ho půlka děti předběhla atd, tak ho srovnám, ale 70 procent rodičů si do toho učitele ještě kopne. Takže ono to máš těžký. A fakt to nejde srovnat s maratonem, který si jde šedesátiletý učitel zaběhat s vnoučaty o víkendu, pro radost. Tam nemá 20 naočkovaných puberťáků od rodičů, kteří neodpustí žádnou chybičku a kteří se těší, až to budou moci dotyčnému učiteli natřít, protože po nich chce v hodině tv aby cvičili a dokonce nástup a rozcvičku, taková drzost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
8.11.24 16:58
@hanka.br. píše: Více

Takže pokud budeš nespokojená např. s pracovním tempem cesťáků, půjdeš si před školou hodit šichtu s posypovým strojem? Od kdy se nesmí slušně kritizovat to, zač platíme (a to je i školství). Já osobně jsem vždy byla víceméně spokojená, děti měly fajn učitele, ale to neznamená, že i v jejich řadách nejsou neschopní, kteří tam nemají co dělat a v soukromém sektoru by se neuplatnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
8.11.24 17:03
@Matt 02 píše: Více

Matte, hopsáci na základce jsou samostatná kapitola. Nemám nic proti, když padesátiletá učitelka TV není vrcholovou gymnastkou, pokud pak ovšem neztrapňuje své žáky a netrápí je. Mé děti jsou naštěstí sportovně založené, ale i tak nevidím důvod, proč např. nechat někoho ostentativně nechat šplhat na tyči před celou třídou, když je evidentní, že to nedává. To mi líčila dcera, je to její kamarádka a pak probrečela v šatně celou přestávku. Trapně za tu bábu bylo všem těm děckám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.24 17:05

Chybu může udělat i třicetiletý, takže co, už nikdy nic učitel nepředvede názorně? On je to taky zákon akce a reakce, pokud si učitel svým přístupem poštve proti sobě 70 procent dětí, tak ano, může se mu to jednoho dne vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.24 17:09
@princess.consuela píše: Více

Přesně tak, je to o přístupu. Pokud je učitel laskavý a má ty děti rád, nemusí mít obavu ze své chyby. Když na ně kouká jako na líné parchanty, co nic neumí a chladí si na nich žáhu, tak ano, namažou si ho na chleba i s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
8.11.24 17:09

Ono taky záleží na přístupu toho učitele. Když uzná, že se mu to nepovedlo, tak se mu nikdo normální smát nebude. Ještě i ten učitel může ten svůj nepovedený pokus vtipně komentovat. Kluk měl učitele různého věku na předchozí škole. A vždy, když se učili něco nového, tak jim to ukázal, vysvětlil postup, vysvětlil, kde dělají chyby…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin