Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien píše: Více
V tom s tebou souhlasím a s tím jediným mám problém v tom našem školství!
@astoret píše: Více
Naopak je to řešení. Systémově nikdy nemůže být většinové školství takové aby vyhovovalo všem. Systémově to budeš mít vždy průměrné a nikdy to nebude vyhovovat extrémně inteligentní nebo naopak dětem s handikepem.
Mezi dětmi máš obrovské rozdíly v inteligenci, přístupu rodičů, výchově, sociálním a a ekonomických možnostech.
Proč si myslíš, že stejná výuka bude vyhovovat dítěti z romského prostředí s rodiči se základním vzděláním kde např matka v těhotství pila kouřila či brala drogy s dítětem vysokoškolsky vdělaným rodičům.. ty děti budou naprosto jiné a mají chodit do stejné třídy a mají mít stejnou výuku. Potřbují naprosto jiný přístup.
Nebo jim to uděláš systémově průměrem. Kdy je to toální kompromis.
@terien píše: Více
Protože jde o to, vytvořit stádo ovcí, závislých na státu, co budou volit „správné“ strany.
@Snorlaxik píše: Více
Takže všichni, co chodí do státní základní školy, jsou stádo ovcí a budou volit určitou stranu, kterou protěžuje stát? ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Všichni ne, ale je tam jasný cíl, nemít dostatek samostatně myslících jedinců, co si dokáží obhájit vlastní názor.
Popsala jsi sama sebe
Zapomněla jsi dodat, že máš IQ houpacího koně ![]()
Myslim, ze je precenujes, protoze kdyby to tak bylo, tak jim to celkem vychazi a ja neverim, ze jsou schopni neco delat dobre ![]()
No doufám. Ale mě to připomněla nedávná kauza, kdy velmi prestižní česká soukromá škola chtěla zřídit svou pobočku v Brně v podobě osmiletého gymnázia. Rodiče o.to hodně stáli, ale úředníci do toho hodně dlouho házeli vidle.
@ahhotep píše: Více
no tak když tam sedí 3 - 5 cizích lidí, které neznám, nevím, jací jsou a čekají, co hloupého řeknu, tak je to o mnoho horší, než říct před 30 dětmi, které znám, že dnes cvičí 24 dětí a 6 je omluveno,
navíc ten pohovor rozhoduje o tvém dalším životě, takže je to daleko stresující věc
@stinga píše: Více
Pro mě je třeba snazší něco prezentovat před úplně cizími lidmi, než před lidmi které znám ![]()
kritizováním na emiminu ale fakt nezměníš vůbec, ale vůbec nic, to si tady jen tak plácáme játra, nebo myslíš, že lidé z Ministerstva školství to tady čtou, teď se chytnou za nos a od září pojede všechno jinak?
a já mám teda dítě teprve ve 2. třídě, ale vidím, že třeba učebnice mají naprosto jiné, než bylo za nás - předměty se prolínají, pracovní sešity nutí děti přemýšlet, hledat v textu, v Čj použít matematiku a obráceně - takže možná jdou změny pomalu, ale určitě nějaké jsou
no ty to máš takhle a já zase přesně naopak, a o tom to je, každému vyhovuje něco jiného, ale ta škola musí být pro všechny stejná, asi nemůže být 120 000 jiných přístupů, jiného učiva a jiných osnov pro každého žáka v ročníku,
prostě je to jaksi zprůměrované, a nikdy to nebude dokonale vyhovovat všem
ano, tohle máš pravdu, úkolem od EU je vytvořit stát nesamostatně myslících jedinců, a daří se to, dost to bylo vidět za covidové pandemie, kdy spousta vysokoškolsky vzdělaných jedinců obhajovala každé deb. ilní nařízení státu, že to má smysl - například zákaz přejíždění z kraje do kraje plus tisíc dalších hloupých nařízení,
a i tady všichni kývali, že to má smysl,
zajímavé, že vždy poté až hloupé nařízení přestaly platit, zjistili odborníci, že to fakt byla hloupost,
takže ano, stát potřebuje kývací ovce - ne rebely
@stinga píše: Více
Ale ten základ je už v rodině, ne? Je to hlavně o výchově
Škola je až druhořadá ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.