Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Aniga vám se zadařilo
to je úžasný
můžu gratulovat…
My včera už honili test, ale bylo bilo…mě se teda zatím ulevilo, jsem ještě krátce po císaři..
@Margit. Tomanova no ICSI by melo byt, ze oni vezmou spermie a striknou je do vajicka… a PICSI je, ze oni vyberou ty nejlepsi spermie pod mikroskopem a jen ty nejlepsi ti daji do vajicka.
@sonci82 @Margit. Tomanova Ted mam teda strach aby mi z tech 8 dve prezili do transferu ![]()
@Safrik kazda jsme jina a mame jina vejce
Nesmis k tomu pristupovat negativne
Ver jim!
@Safrik a tvůj partner má špatný spermiogram že chcete picsi? Neboj určitě tam bojovníci budou ![]()
Intracytoplazmatická injekce spermie do vajíčka (ICSI)
Jde o mikromanipulační metodu, která spočívá ve výběru kvalitní spermie, která se pod velkým zvětšením pod mikroskopem, pomocí speciální skleněné pipety znehybní. Následně se nasaje do pipety a vpraví přímo do cytoplazmy zralého, oplození schopného vajíčka.
PICSI je modifikovaný postup ICSI (intracytoplasmatické injekce spermie), který poskytuje možnost selekce zralých spermií na základě jejich schopnosti vázat se k hyaluronanovému hydrogelu. Hyaluronan je hlavní komponenta vrstvy cumulus oophorus, která obklopuje oocyt. Hlavička zralé spermie nese specifický receptor, který jí umožňuje vázat se na hyaluronan. Naproti tomu nezralá spermie této vazby není schopna.
@sonci82 my sme vubec tenhle papir nedostali
Jen nam bylo receno ze je pod normou a ze ma vysokou morfologii, a ze jsou pomale.