Navštěvování tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7006
24.12.14 11:29

Asi by bylo na miste brat v uvahu vztahy jake tam panuji?

A zasadne se primlouvam za ridicak, to ti otevre uplne novy moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.12.14 11:31
@Špageta píše:
Možné je to taky, proč ne?
Divné mi připadá, že to zakladatelčin manžel tlačí, aby se to přesně rovnalo. Aby snad nebyli někde víc než u jeho maminky.
A divné by mi to přišlo jak u dcer, tak u synů.

No, já bych to tlačení k vyrovnání viděla jako to, že jeho to u jejích rodičů taky nebaví, tak ať si to ona u jeho taky „užije“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
25.12.14 11:43

Nemít řidičák a muset se pořád spoléhat na to kdo a kam mě odveze, jestli bude mít čas, jestli se mu to bude hodit (protože se mu to musí hodit) tak to by mě zabilo. Podle mě je cesta z toho ven si udělat papíry. A pak se navštěvujte v nějaké rozumné dohodě s tvými i jeho rodiči. Kdybych měla být povinně každý den hodinu u tchýně - o čem si tam pořád povídáte? Nebo co tam děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.14 11:47
@Proto02 píše:
Nemít řidičák a muset se pořád spoléhat na to kdo a kam mě odveze, jestli bude mít čas, jestli se mu to bude hodit (protože se mu to musí hodit) tak to by mě zabilo. Podle mě je cesta z toho ven si udělat papíry. A pak se navštěvujte v nějaké rozumné dohodě s tvými i jeho rodiči. Kdybych měla být povinně každý den hodinu u tchýně - o čem si tam pořád povídáte? Nebo co tam děláte?

Pijou kafe. :nevim: Se svým mužem je furt a taky nemlčí. A se svými rodiči je častěji než s tchyní, jak psala, a taky tam nemlčí.
Vždyť je to rodina.

Navíc, jak dopije, může jít domů. V papučích. Jen o patro výš. Na rozdíl od jejího muže, který je závislý na tom, kdy se chce odjet jí a musí ještě deset kiláků řídit. A stejně ji tam vozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
25.12.14 11:49
@Bábrdl píše:
Pijou kafe. :nevim: Se svým mužem je furt a taky nemlčí. A se svými rodiči je častěji než s tchyní, jak psala, a taky tam nemlčí.
Vždyť je to rodina.Navíc, jak dopije, může jít domů. V papučích. Jen o patro výš. Na rozdíl od jejího muže, který je závislý na tom, kdy se chce odjet jí a musí ještě deset kiláků řídit. A stejně ji tam vozí…

No právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.12.14 12:24
@Bábrdl píše:
Navíc, jak dopije, může jít domů. V papučích. Jen o patro výš. Na rozdíl od jejího muže, který je závislý na tom, kdy se chce odjet jí a musí ještě deset kiláků řídit. A stejně ji tam vozí…

Tak nějak a jinak tedy 10 km se dá zvládnout i bez řidičáku, třeba na kole :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.12.14 12:33
@j.a.n.i1 píše:
Tak nějak a jinak tedy 10 km se dá zvládnout i bez řidičáku, třeba na kole :think:

Takovou vzdálenost jezdím denně. Blbě se tak ale převážejí věci a malá děcka. Navíc je člověk závislý na počasí. Řidičák jsem si udělala poměrně pozdě, ale ta nezávislost za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.12.14 12:38

@blecha72 Tak zakladatelka nic o dětech nepsala… A i ta závislost na počasí je pouze relativní, když si vezmu kolegu z práce, tak v roce bylo jen velmi málo dní, kdy na tom kole nedorazil, ale i tak souhlasím a řidičák v dnešní době považuji za součást základního vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.12.14 12:44
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 Tak zakladatelka nic o dětech nepsala… A i ta závislost na počasí je pouze relativní, když si vezmu kolegu z práce, tak v roce bylo jen velmi málo dní, kdy na tom kole nedorazil, ale i tak souhlasím a řidičák v dnešní době považuji za součást základního vzdělání.

Jo, taky patřím mezi „nadšence“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.12.14 12:48

@blecha72 Tak to já zas ne, ale kdybych někam fakt chtěla, tak to přetrpím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.14 18:44

K vašim reakcím. Díky za ně. Jinak: vzdělání mám vysokoškolské, řidičák mám, leč prostě z jistých důvodů autem nejezdím, o tom ale snad tato diskuze není. Že se dá jezdit 25 km v zimě a ve sněhu na kole - jo, zvládnout se dá leccos. Když budu trénovat, třeba přeplavu i La Manche…, ale o tom zase asi tato diskuze není. Jak jsem psala, s tchýní nemám úplně super vztahy a to rozhodně nejsem konfliktní osoba. Prostě si extra nesedíme. Moje rodina se k mému muži chová velmi pěkně a mají ho opravdu rádi a jak jsem naznačila, jezdil k nám vždy rád. Jenže tchýně prostě žárlí a požaduje vyrovnané skóre. A on se jí, aniž by si to uvědomnoval, snaží zavděčit…

• Citovat
  • Upravit
36556
25.12.14 21:08

Zajímal by Mé názor tvého muže. Jestli k tvým rodičům jezdí fakt tak rád, zatímco vlastni matce se jen snaží zavděčit. Možná bychom se dozvěděli, že i jeho matka se k tobě podle něj chová Hezky a má Te rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
25.12.14 22:03

Víte, on je každý člověk k vlastní rodině tak nějak méně kritický. Myslím, že přeháníte s oním vyrovnaným skórem. On to bude spíš takový zoufalý výkřik při nesmyslné výměně názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.12.14 22:53

Taky to vypadá, že vaši jsou dva, zatímco panímáma je už sama, a nemá se moc jak zabavit… navíc bydlíte v jejím domě? Manžel má minimálně pocit, že byste měli jeho maminku navštěvovat… jak to vyřešíte, je jen na vás… my jsme de facto mnohem víc asi u manželových rodičů, protože manžel moc na návštěvy není… a tak ho svými příbuznými netrápím… a to to tam máme 150 km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.12.14 23:11

Jezisi tak skocim dolu ke tchyni ji pozdravit a mezi dverma rict, ze kafco si dneska nedas, ze mas nahore neco rozdelanyho nebo ze te boli hlava… :roll: kdezto tvuj manzel k tvym rodicum musi a to te minimalne odvezt a cekat tam s tebou…

Moji kamaradky tchyne si do kalendare psala kolikrat byly v mesici u druhe babky nebo kdy tam byly samotne deti a pak ten stejny cas vyzadovala. Ale tam nebyl zadny zajem o deti ( ty posadila pred tv), ale aby nahodou nebyla osizena o cas… 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky